Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Amaretti (amandelkoekjes) uit De Zilveren Lepel Kookschool Dolci

De afgelopen dagen rook het in onze keuken naar vanille, gesmolten chocolade en geroosterde hazelnoten. We namen alvast een voorproefje van het nieuwe kookboek De Zilveren Lepel Kookschool Dolci, met meer dan 75 recepten voor heerlijke Italiaanse taarten, cakes, koekjes en andere zoetigheid.

De-Zilveren-Lepel-Kookschool-Dolci-2

We maakten knapperige cantuccini en zachte amaretti, voor bij de cappuccino, maar ook een prachtige frambozen/chocoladetaart, een chocolade-ciambella en een walnotencrostata. We laten ook jullie graag meegenieten van al dat lekkers, met het recept voor amaretti.

amaretti-De-Zilveren-Lepel-Dolci

Voor ca. 60 stuks heb je nodig: 150 gram gehakte amandelen | 110 gram suiker | 4 eiwitten | 240 gram poedersuiker, gezeefd, plus extra om te bestuiven | een halve theelepel vanille-extract

Verhit de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal de amandelen één minuut in een blender, doe er de suiker bij, laat de machine nog twee minuten draaien tot je een fijn mengsel hebt en schep het in een kom.

Klop de eieren tot er stijve punten op blijven staan, voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf en glanzend is. Spatel er eerst het vanille-extract en vervolgens, met kleine schepjes tegelijk, de gemalen amandelen door.

Doe het mengsel in een spuitzak met een standaard spuitmondje van één centimeter, en spuit met een tussenruimte van 2,5 cm ongeveer 2,5 cm hoge hoopjes op de plaat. Stuif er poedersuiker op en laat tien tot vijftien minuten staan.

Bak de koekjes ongeveer vijftien minuten, of tot ze gerezen en lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven, laat ze volledig afkoelen en trek ze van het papier. Bewaar ze in een luchtdichte koektrommel.

Tip: deze koekjes zijn helemaal onweerstaanbaar als je 100 gram pure chocola in een au-bain-mariepan of in een glazen kom op een pan zachtjes pruttelend water laat smelten. Schep een lepeltje van de gesmolten chocola op de platte kant van een koekje en druk er een koekje op om er een soort kleine sandwiches van te maken.

Nog veel meer zoete recepten vind je in:

De-Zilveren-Lepel-Kookschool-Dolci

De Zilveren Lepel Kookschool Dolci | ISBN 9789000347803 | Uitgeverij Unieboek Het Spectrum | bestel De Zilveren lepel Kookschool Dolci via deze link bij bol.com

De Zilveren Lepel Kookschool Dolci maakt deel uit van de nieuwe, budgetvriendelijke serie De Zilveren Lepel Kookschool: basiskookboeken met de beste recepten van De Zilveren Lepel, het bestverkochte Italiaanse kookboek van de afgelopen zestig jaar.

In elk boek staan ruim 75 nieuwe basisrecepten, inclusief stap-voor-stapfoto’s, technieken en informatie over ingrediënten – met bij elk recept een smakelijke foto.

De-Zilveren-Lepel-Kookschool-serie

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *