Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vintage Italiaanse travel posters voor aan je muur

Het Italiaanse Ministero per i Beni e le Attività culturali e per il Turismo (MiBACT) gaf dit weekend de aftrap voor de virtuele campagne Viaggio in Italia – per un’estate italiana, in samenwerking met het ENIT (het Italiaanse bureau voor Toerisme), de Touring Club italiano en de Associazione dei Borghi più belli d’Italia.

Tijdens deze campagne delen ze een aantal schitterende vintage promotieposters die er in de jaren veertig en vijftig voor moesten zorgen dat mensen een vakantie naar Italië boekten. Deze posters komen grotendeels uit het Museo Nazionale Collezione Salce (in Treviso), uit het archief van het ENIT en uit het archief van de Touring Club Italiano.

We geven alvast een voorproefje van deze posters:

Een kleurrijke poster van Italië aan de muur

Deze verzameling prachtige posters inspireerde ons om jullie de mogelijkheid te bieden om zo’n vintage stijl poster aan de muur te hangen. We hebben een mooie collectie samengesteld, met 25 kleurrijke posters van Italië.

Of je nu een Italiaanse poster aan de muur wil hangen of liever kiest voor een specifieke bestemming zoals Piemonte, Ligurië, het Comomeer, het Gardameer, Toscane, Firenze, Umbrië, Rome of Venetië – het kan allemaal.

Wil je graag een hoge resolutie versie van een of meer van deze 25 posters, voor een print op posterformaat of voor een reeks prints om in te lijsten? Stuur ons dan even een e-mail, dan sturen we je tegen een kleine vergoeding de poster(s) van je keuze.

Travel Italia

Krijg je geen genoeg van dit soort plaatjes? Dan is ook het boek Travel Italia een aanrader, dat je kunt bekijken op de speciale Travel Italia-website. Hier kun je het posterboek ook bestellen, al dan niet gesigneerd door samensteller Ottaviani. Buon viaggio!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Hans van Proosdij

    Hi Saskia, Wat een fraaie collectie posters ! Ik kan natuurlijk Ligurie bestellen, omdat ons huisje daar staat, maar ik vind ze allemaal fantastisch om te zien. Ik heb het boek “Travel Italia” maar direct besteld via Amazon.Fr. De Amerikaanse website verwijst naar diverse Amazon’s, en Frankrijk heeft de laagste bezorgkosten. Bij Bol.com is hij helaas niet meer leverbaar.

    Leuke tip !

  2. Ciao Hans,
    dan was de voorraad bij bol al snel weggekaapt door andere lezers, er waren er gisteren nog wel wat op voorraad.
    Maar goed te horen dat het via andere kanalen nog leverbaar is. Geniet van het boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *