Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pro Italia – olijfhouten producten & kleurrijk servies uit Italië

Elke reis naar Italië staat garant voor nieuwe ontmoetingen. Niet alleen met Italianen, maar ook met Italiëliefhebbers uit eigen land. Zo ontmoetten we tijdens een van onze laatste reizen Karin & Paul uit Doetinchem, die zuidwaarts waren gereisd met een speciale missie: een webshop vol kleurrijk Italiaans keramiek en olijfhouten producten.

Toen we gezamenlijk aan tafel zaten, waren de plannen al heel concreet en het duurde dan ook niet lang of de webshop zag het licht. Sinds 11 maart vind je op ProItalia.nl een exclusieve collectie handgeschilderd Italiaans servies en prachtige olijfhouten planken, schaaltjes, vijzels en schalen.

Je kunt heerlijk inspiratie opdoen voor een stijlvol gedekte Italiaanse tafel, met talloze verschillende collecties. Of je nu houdt van Capri-blauw of juist een kleurrijke mix op tafel wil, het kan allemaal.

Natuurlijk ontbreken ook de sprekende Italiaanse elementen niet: citroenen, olijven, klaprozen en sinaasappels toveren je tafel om tot een waar kunststuk. Nog voor je ook maar een salade of pasta op tafel hebt gezet, zullen de gasten al onder de indruk zijn – en belangrijker nog: zich even in Italië wanen.

Elk servies wordt in een klein Italiaans familiebedrijf gemaakt. Elk onderdeel getuigt van passie, vakmanschap en oog voor detail. Elk bord, elke schaal en elke kan wordt met de hand geschilderd. Daardoor is geen enkel stuk identiek, maar samen vormen de verschillende serviesstukken wel een mooi geheel. Al kun je natuurlijk ook naar hartenlust combineren met bij elkaar passende stukken uit verschillende collecties.

Combineren kan ook prima met de olijfhouten producten: als je je aperitivo of antipasto op zo’n robuuste olijfhouten plank serveert, smaakt alles nog nét wat lekkerder.

De planken worden gemaakt van het hout van olijfbomen die geen olijven meer produceren. Pro Italia gaat voor duurzame kwaliteit: voor elke olijfboom die gekapt moet worden, zal er een nieuwe worden aangeplant, die wel weer vrucht zal dragen.

Dankzij de prachtige tekening en de unieke hardheid is dit olijfhout bij uitstek geschikt voor het bereiden en presenteren van eten. Bovendien is het dankzij de vuilafstotende oliën die het hout bevat een zeer hygiënische houtsoort.

Laat je verrassen door de natuurlijke vormen en motieven en tover elk etentje om tot een uitstapje naar Italië!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *