Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Brownies met olijfolie en zeezout

Op het aanrecht staan hier altijd verschillende soorten olijfolie. Niet alleen om mee te koken, maar ook om mee te bakken!

Deze brownies met olijfolie en zeezout, naar een recept van Melissa Clark, zijn een ideaal tussendoortje op gure dagen, met een sterke espresso erbij. Of eet je liever een brownie bij een cappuccino als een heerlijk zoet ontbijt?

Ingrediënten (voor ca. 12 brownies): 90 ml extra vergine olijfolie (bijvoorbeeld deze van Biancolilla) | 130 gram bloem | 1 theelepel zeezout | 1 theelepel bakpoeder | 25 gram cacaopoeder | 60 milliliter kokendheet water | 90 gram gesmolten pure chocolade | 1 ei | 1 zakje vanillesuiker | 165 gram donkerbruine basterdsuiker | 65 gram fijne kristalsuiker | 90 gram chocoladedrops of in kleine stukjes gebroken chocolade (melk of puur) | eventueel kun je ook wat stukjes (hazel)noten toevoegen | zeezout

Bekleed een bakvorm van ca. 20 bij 20 centimeter met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng in een kom de bloem, het zout en het bakpoeder. Meng in een tweede kom het cacaopoeder met het water, zodat je een glad chocolademengsel krijgt.

Meng er dan de olijfolie, de gesmolten chocolade, het ei en de vanillesuiker door. Als alles mooi is gemengd, voeg je ook de basterdsuiker, de kristalsuiker, het bloemmengsel en de stukjes chocolade (en eventueel de stukjes noot) toe.

Meng alles net zo lang door elkaar tot je een dik homogeen deeg hebt. Schep het deeg in de bakvorm en bak de brownies circa dertig minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant van de brownies mooi hard is, maar de binnenkant nog lekker zacht en smeuïg is.

Haal de brownies uit de oven, besprenkel ze met een snuf zeezout en laat ze goed afkoelen voor je ze in stukken snijdt. Schenk er voor het serveren eventueel nog een laagje gesmolten chocolade over.

Steun Ciao tutti & onze Italiaanse partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *