Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Farfino – unieke handgemaakte oorbellen uit Italië

Italië staat niet alleen bekend om haar indrukwekkende collectie schilderijen en beelden, maar ook om de schitterende creaties in de modewereld, van kleurrijke prints en perfect gesneden colberts tot bijpassende stropdassen en sieraden.

Met name voor die laatste accessoires gaat Brigittes hart sneller kloppen. Tijdens elke vakantie in Italië zocht ze naar een mooi sieraad als souvenir, dat haar met elke keer dragen deed denken aan die heerlijke tijd in Italië.

Brigitte in Ostuni

De liefde voor sieraden en Italië heeft Brigitte sinds kort samengebracht in een unieke collectie handgemaakte oorbellen, onder de naam Farfino – als een knipoog naar farfallino (dat vlinderdas betekent in het Italiaans) en de bekende Italiaanse pastasoort farfalle, die eveneens de vorm van strikjes heeft.

Made in Italy

Brigitte: ‘De collectie bestaat uit kleurrijke oorbellen met Swarovski-stenen die allemaal met de hand worden gemaakt in een atelier in Bologna, waar vijf dames van dezelfde Italiaanse familie (die al generaties lang juwelen maakt) oorbellen creëren, op basis van een ontwerp dat ik samen met hen maak.

Elke steen wordt met de hand ingelegd; dat is echt prachtig om te zien. Ze weten als geen ander hoe ze sprankelende oorbellen maken, in unieke combinaties van verguld (rosé)goud of zilver en originele Swarovski-stenen die jouw gezicht laten stralen.

Ik ga dan ook graag naar Bologna om nieuwe ontwerpen met hen te bespreken. De Farfino-oorbellen worden namelijk slechts in een kleine oplage gemaakt, zodat je echt iets bijzonders hebt als je Farfino’s koopt.

Sowieso verandert de collectie elk seizoen, naar de trends van dat moment. Zo is er voor elk moment een bijpassende set Farfino-oorbellen, in een prijsklasse van € 44,95 tot € 84,95.’

10% korting voor Ciao tutti-lezers

Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan eens een kijkje op de website van Farfino. Namens Brigitte krijg je als Ciao tutti-lezer 10% korting op de gehele Farfino-collectie. Gebruik hiervoor de code CIAOTUTTI bij je bestelling in de webshop.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe collecties, volg Farfino dan ook op Facebook of op Instagram.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *