Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bouw nu je eigen vintage Vespa van Lego!

Vorig jaar kreeg Saskia voor haar verjaardag een Fiat 500 van Lego cadeau. Door de lange winteravonden stond die zonnig gele Cinquecento al snel op haar boekenkast te pronken.

Binnenkort krijgt ‘ie gezelschap van een vintage model Vespa 125, eveneens van Lego. Deze nieuwe set werd gisteren op de markt gebracht. Dankzij een online speelgoedwinkel belde de postbode diezelfde dag al in Maastricht aan.

Ter ere van het vijfenzeventigjarig bestaan van de Vespa (in april vorig jaar, maar een goed idee vergt nu eenmaal wat tijd, zullen we maar zeggen) ontwierp Lego samen met Vespa dit schaalmodel voor volwassenen, naar de klassieke Vespa uit de jaren zestig.

Net als een echte Vespa

Net als de echte scooter is deze Vespa van Lego-steentjes voorzien van enkelzijdige voorwielophanging, twee zadels, een afneembare motorklep met een van stenen gebouwde motor eronder, een werkende standaard én een werkend stuur.

Let ook op de prachtige details, zoals het Vespa-logo en de klassieke Italiaanse nummerplaat uit de jaren zestig. Ook perfetto: het reservewiel, de helm en een mand met een bos bloemen achterop. Je ziet de bijbehorende filmscène zo voor je…

Meer dan duizend Legosteentjes

Met dit model haal je je eigen eerbetoon aan dit Italiaanse icoon in huis. De Vespa bestaat uit meer dan duizend steentjes. Hij is circa tweeëntwintig centimeter hoog, twaalf centimeter lang en vijfendertig centimeter breed, dus hij past mooi in of op je boekenkast.

De blauwe Vespa van Lego kost € 99,99 en is te bestellen bij Lego.com, bij bol.com en bij verschillende (online) speelgoedwinkels.

Fiat 500 in vintage blauw

De kleur van de Vespa is vintage blauw. Zoek je een bijpassende kleur Fiat? Die is er ook, naast de gele versie die Saskia bouwde. Je vindt deze blauwe Cinquecento hier.

Nog een nieuwe Vespa van Lego

Tegelijkertijd met de blauwe Vespa lanceerde Lego een kleiner setje met een rode Vespa. Net zoals de Vespa die in ons logo prijkt. Die moeten we natuurlijk ook hebben!

We bestelden dit keer echter niet maar één pakket, maar vier, zodat we jullie kunnen trakteren op een fijne winactie met deze gloednieuwe rode motorino. Het zijn honderdachttien steentjes, dus je zet hem zo in elkaar. Daarna mag hij de show stelen op je bureau, boekenkast, nachtkastje of waar je ook maar een vleugje dolce vita wil.

Deze rode Vespa van Lego kost € 9,99 en is voor zover wij bij het schrijven van dit artikel konden zien alleen te bestellen via Lego.com.

© foto’s: Lego

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Ik smul altijd van jullie Ciao tutti en krijg dan nog meer heimwee naar bella Italia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *