Ga op pad met onze City Walks!

Zelf Nutella maken

Na Saskia’s Nutella-foto’s uit New York kon Willemijn de verleiding niet langer weerstaan en maakte ze met uit Piemonte meegenomen hazelnoten haar eigen hazelnootpasta. Stiekem nog veel lekkerder, zeker ’s ochtends op vers brood, bij een cappuccino.

zelf-Nutella-hazelnootpasta-maken

Zelf Nutella maken ingewikkeld? Helemaal niet – je kunt morgen al genieten van een boterham met eigengemaakte hazelnootpasta.

Hiervoor heb je nodig: 250 gram blanke hazelnoten, liefst de noten met IGP-keurmerk uit Piemonte, 125 gram poedersuiker, 45 gram cacaopoeder, 2,5 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld hazelnootolie), 1 flinke eetlepel vanille-extract en een snuf zout

noccioli

Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven (180 °C) tot ze hun geur door je hele keuken verspreiden en mooi donkerbruin kleuren. Dit duurt ca. 10-15 minuten. Hussel de hazelnoten eventueel halverwege de baktijd of draai de bakplaat om, zodat alle noten gelijkmatig geroosterd worden. Pas op dat de noten niet zwart worden, dan gaat alle smaak verloren.

Laat de hazelnoten na het roosteren iets afkoelen en doe ze dan in de keukenmachine. Laat de machine een minuut draaien, roer de pasta vervolgens goed door zodat je een mooie, gladde pasta krijgt. Herhaal dit een keer of vijf.

Voeg dan de poedersuiker, het cacaopoeder, de plantaardige olie, het vanille-extract en het zout toe en meng alles tot een gladde pasta. Dit duurt ongeveer 2 minuten, dan heb je een heerlijk zachte, mooi glanzende hazelnootpasta om je vingers bij af te likken!

Schep de hazelnootpasta in een glazen pot die je goed kunt afsluiten en klaar is je eigen Nutella. Bij ons gaat’ie vast snel op, maar als je wat minder vaak zoet broodbeleg eet kun je de Nutella bij kamertemperatuur ongeveer een week of drie, vier bewaren. Zet ‘m niet in de koelkast, want dan is de pasta echt te hard om te smeren.

Overigens kun je naar hartenlust variëren met deze zelfgemaakte Nutella: behalve als broodbeleg is het ook heerlijk op pannenkoeken, pizza’s (ja, echt!), koekjes (plak maar eens twee koekjes op elkaar met Nutella als ‘lijm’), taarten, in cakes, muffins…

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. Een stuk minder zoet dan de kant en klare hazelnootpasta en vast erg lekker! Kan het ook met olijfolie?

  2. Dat hebben we nog niet geprobeerd, maar wie weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *