Ga op pad met onze City Walks!

Jamie Magazine Foodbloggers Menu

Zoals we vanochtend al schreven, hadden we restaurant Fifiteen om de recepten gevraagd van alle lekkers dat we afgelopen zaterdag, tijdens de eerste editie van het Jamie Magazine Foodbloggers Event, maakten en proefden. Driewerf hoera voor de keukenbrigade, want we kunnen jullie de recepten vanmiddag voorschotelen!

UlaSaskia en Anja (van Brutsellog) in de keuken van Fifteen,
vastgelegd door Urszula

Let wel: de recepten zijn voor zo’n 25 personen, dus nodig vooral veel familie en vrienden uit – of reken terug naar de gewenste hoeveelheid. We kunnen uit ervaring zeggen dat je van alle drie minimaal nog een keer zal opscheppen, dus reken wel een beetje ruim.

Blad vol bruschetta
We beginnen met de bruschetta, in twee verrukkelijke varianten. We serveerden de helft van de geroosterde bruschette met een aubergine/ricottamengsel en de andere helft met een tuinbonen/ricottamengsel.

Voor de eerste variant heb je een aubergine nodig (wij gebruikten 3 aubergines voor zo’n 25 personen), knoflook, tijm, ricotta, olijfolie, peper, zout en groene kruiden. Het recept is heel simpel: maak de aubergine schoon, halveer hem en steek er wat teentjes knoflook en takjes tijm in. Bestrooi met zout en besprenkel met olijfolie.

aubergines

Plaats de aubergines in de oven tot ze gaar zijn, laat ze afkoelen en schraap de vulling eruit. Meng de auberginevulling met ricotta, breng op smaak met peper, zout, een beetje olijfolie en groene kruiden en klaar is je verrassend lekkere bruschettabeleg.

Het andere beleg maak je door verse tuinboontjes (of doperwtjes) grof te hakken en even aan te bakken met een fijngesnipperd sjalotje. Meng het tuinbonenmengsel met ricotta, fijngehakte munt, citroensap, zout, peper en olijfolie en ook dit bruschettabeleg is klaar.

Serveer beide soorten beleg op dik gesneden geroosterde sneden brood, verdeel ze over een groot blad en garneer met groene sla of kruiden. Aubergine- of tuinbonencrème over? Het is de volgende dag ook erg lekker op brood.

 

Ravioli al sole
Alleen al de naam van dit gerecht is prachtig, maar we kunnen jullie verzekeren dat ook de smaak meer dan hemels is! Het geheim? De eierdooiers – die inderdaad als zonnetjes op je bord door de pasta heen schijnen. Zoals we vanochtend al zeiden: da morire! Gelukkig kunnen we onszelf nu regelmatig verwennen met deze zonnige ravioli, want het recept is eigenlijk niet eens zo moeilijk.

Voor de ravioli al sole heb je 2 kilo bloem nodig (1 kilo semolina en 1 kilo 00-bloem), 15 hele eieren en 5 eierdooiers, een drupje water, een scheutje olijfolie. Meng alles goed door elkaar, kneed het tot een glad en soepen deeg, dek het af met een theedoek of plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.

Meng verse ricotta met zout en peper en schep het mengsel in een spuitzak. Rol het deeg met behulp van een pastamachine uit tot dunne vellen. Besmeer een zijde van elk pastavel dun met een losgeklopt ei.  Spuit op enige afstand van elkaar cirkels van de ricotta op de helft van de pastavellen. Plaats in elke cirkel een eierdoor en dek het geheel af met een pastavel. Druk voorzichtig aan en druk de zijkanten goed dicht. Steek er met behulp van een raviolisteker (of een glas) mooie rondjes van en kook deze 2-3 minuten in een ruime hoeveelheid water met zout. Serveer de ravioli al sole met een botersaus (gemaakt van bouillon met langzaam gesmolten boter) en geschaafde truffel.

ravioli

Jamie’s funky salad
Bij de zon-op-je-bord-toverende ravioli aten we een simpele salade met verse sla, geroosterde hazelnoten en walnoten, geschaafde Parmezaanse kaas en een dressing van olijfolie, balsamico en grof zeezout.

salade

Buon appetito!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. Ech leuk..:) lekker 🙂

  2. Het was inderdaad leuk en lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *