Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Mozzarella in citroenblad en andere zonovergoten recepten van de Amalfikust

Chef-kok Ursula Ferrigno  komt van de Amalfikust, net ten zuiden van Napels. Deze streek staat bekend als een van de mooiste plekken van Italië, met kronkelende wegen, pastelkleurige huizen, terrassen omgeven door bloemen en bomen die bijna omvallen onder het gewicht van de zaligste citroenen ter wereld.

Plaatsen als Positano, Ravello en Amalfi zijn de bekendste eyecatchers langs de kust, maar een hoofdrol is zeker ook weggelegd voor de heerlijke recepten, die je ook terugvindt in De Italiaanse keuken van Amalfi, het nieuwe kookboek van Ursula Ferrigno.

Van eenvoudige antipasti tot pizza en pasta en niet te vergeten verleidelijke dolci – het zijn stuk voor stuk authentieke recepten die met aandacht en zorg zijn bereid, met uitsluitend de beste ingrediënten. Ze zijn een feest om te bereiden en weten iedereen aan tafel te verrassen.

Sfeervolle foto’s completeren dit kookboek dat zonder twijfel zorgt voor zuidelijke inspiratie in de keuken!

Mozzarella in citroenblad

Als voorproefje delen we het recept voor mozzarella in citroenblad. Ursula Ferrigno: ‘Ik gebruik altijd graag de bladeren van de geurige Amalfi-citroenbomen. Misschien heb je zelf wel een citroenboom in je tuin staan of ga anders eens naar je groenteboer en vraag of ze soms een kistje van die overheerlijke Amalfi citroenen hebben staan met de blaadjes er nog aan.

Citroenbladeren zijn trouwens ook zeer geschikt om te gebruiken als basis bij de bereiding van verse vis – de vluchtige oliën in de bladeren zitten net onder het oppervlak zodat de aroma’s en de smaak makkelijk in de vis trekken.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen heb je nodig: 1 bol verse buffelmozzarella, in kleine stukjes gesneden | verse citroenbladeren, geblancheerd om ze flexibel te maken | zeezout en versgemalen zwarte peper | citroenrasp, ter garnering

Wat moet je doen?

Verhit de oven voor op 200°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Afhankelijk van de grootte van de bladeren, vouw je een of meerdere blaadjes om een stukje verse buffelmozzarella. Breng goed op smaak en vouw dicht.

Leg op de bedekte bakplaat en bak tien tot twaalf minuten in een voorverwarmde oven. Haal uit de oven, vouw het blaadje open zodat de mozzarella zichtbaar wordt en garneer eventueel met citroenrasp. Zalig met goede olijfolie en brood.

Variatietip: je kunt ter variatie ook vijgenbladeren gebruiken gevuld met geitenkaas.

De Italiaanse keuken van Amalfi – zonovergoten recepten van de magische kust | Ursula Ferrigno | ISBN 9789493300590 | € 27,50 | Edicola Publishers | bestel De Italiaanse keuken van Amalfi bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *