Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Easy vijgentaart uit het nieuwe kookboek 5 ingrediënten mediterraan van Jamie Oliver

In zijn nieuwste kookboek 5 ingrediënten mediterraan deelt Jamie Oliver meer dan honderdvijfentwintig recepten, waarmee je met minimale inspanning je maaltijden een boost kunt geven.

De gerechten zijn stuk voor stuk vol van smaak, maar zonder veel ingrediënten en eindeloze boodschappenlijstjes, en zijn geïnspireerd op Jamies reizen door het Middellandse Zeegebied.

Met deze nieuwe, heerlijke en makkelijk te volgen recepten, wordt koken elke dag weer spannend en haalbaar. Met salades, soepen, broodjes, pasta, vis en zeevruchten, vlees en gevogelte groente én zoetigheid vind je iets lekkers voor elke dag van de week en voor elke gelegenheid.

Jamie Oliver: ‘Het was helemaal niet de bedoeling om nóg een 5 ingrediënten-kookboek te schrijven, maar ik kon niet meer bijhouden hoe vaak ik er wel niet naar gevraagd ben!

Dit boek is echt een ode aan een van de meest geliefde en gerespecteerde keukens ter wereld – denk aan volle smaken, eenvoudige methodes en slimme hacks, allemaal vanuit de 5 ingrediënten-blik voor elke dag simpel koken. Met daarbij nog de extra va-va-voom van mijn belevenissen tijdens mijn vele reizen door de Méditerranée.’

Jamies easy vijgentaart

Wij mogen als voorproefje van dit nieuwe boek het recept voor Jamies easy vijgentaart delen, met vanilleyoghurt en honing.

Jamie: ‘Zet in no time een prachtig dessert op tafel met deze vlugge vijgentaart die je niet hoeft te bakken – een basis van fijngestampte vruchten en noten met een topping van yoghurt, vijgen en honing.

foto: David Loftus

Wat heb je nodig?

Voor 8 personen: 300 gram luxe noten-vruchtenmix | 500 gram yoghurt Griekse stijl | 1 theelepel vanillepasta | 1 theelepel vloeibare honing, plus extra voor erbij | 4 perfect rijpe vijgen

Deze vijgentaart bevat per portie 272 kcal – 16,3 gram vet (waarvan 4,7 gram verzadigd vet) – 7,2 gram eiwit – 23,3 gram koolhydraten – 22,6 gram suiker – 0,1 gram zout en 2,5 gram vezels.

Wat moet je doen?

Bekleed een springvorm van twintig centimeter met bakpapier. Doe de noten-vruchtenmix in een keukenmachine, maal tot een fijn en plakkerig mengsel (je moet het makkelijk met je handen kunnen vormen) en druk het in de bodem van de vorm en 2,5 centimeter tegen de rand op.

Laat de bodem een uur in de vriezer opstijven. Meng wanneer de tijd erop zit de yoghurt met de vanillepasta en een theelepel honing, en schep het mengsel in de gekoelde bodem. Zet de taart nog een uur terug in de vriezer (of tot hij een beetje bevroren is).

Haal hem uit de vorm, snijd de vijgen doormidden of in kwarten, leg ze er in een leuk patroon op en besprenkel ze royaal met honing.

Nog veel meer mediterrane recepten vind je in

5 ingrediënten mediterraan | Jamie Oliver | fotografie: David Loftus | ISBN 9789043929363 | € 33,99 | Kosmos Uitgevers | bestel 5 ingrediënten mediterraan bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Meer lekkers van Jamie Oliver

Zin in meer lekkers van Jamie Oliver? Maak dan ook deze pappardelle met venkelworst, zijn blozende spaghetti alle vongole, deze courgettesoep, zijn snelle Siciliaanse pastasalade of zijn rigatoni met tomatensaus en ricotta.

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *