Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Lasagne met boerenkool en gehakt uit de Ovenschotelbijbel van Janneke Philippi

Na het grote succes van de Bakplaatbijbel maakten Janneke Philippi en haar man Serge ook de Ovenschotelbijbel, met bijna driehonderd recepten voor hartverwarmende ovenschotels.

Van klassiekers als lasagne, cannelloni, en crespelle alla fiorentina tot zoete ovenschotels met bubbelend fruit en romige broodpuddingen, lekker met een bol smeltend roomijs of mooie toef slagroom.

Naast volledige maaltijden bevat deze bijbel ook ovenschotels waar het heerlijk is om aardappelen, pasta, rijst of een salade apart erbij te serveren of die juist de perfecte bijgerechten zijn bij je vlees, vis of groenten uit de pan of van de grill.

Lasagne met boerenkool en gehakt

We delen een lekker voorproefje uit deze nieuwe bijbel: het recept voor lasagne met boerenkool en gehakt.

Hiervoor heb je nodig (voor vier personen): 2 tenen knoflook | 2 eetlepels olijfolie | 300 gram rundergehakt | 70 gram tomatenpuree | 150 milliliter rode port | 1 blik tomatenblokjes van 400 gram | 1 fles passata (gezeefde tomaten) van 700 milliliter | 150 gram gesneden boerenkool | zout en peper | 250 gram gedroogde lasagnebladen |1 bol mozzarella van 125 gram | handvol geraspte Parmezaanse kaas | ovenschaal van 20 bij 30 centimeter

Hoe maak je deze lasagne?

Hak de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook een minuut. Voeg het gehakt toe en bak het vlees in vier minuten rul en bruin.

Meng de tomatenpuree door het gehakt en bak een minuut mee. Schenk de port erbij en roer glad. Voeg de tomatenblokjes en de passata toe. Breng de saus tegen de kook.

Draai het vuur laag en laat de saus nog tien minuten sudderen. Kook intussen de boerenkool drie minuten in ruim water met zout. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Giet de kool af in een zeef en laat goed uitlekken. Schep de boerenkool door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.

Maak in de ovenschaal lagen van de tomatensaus en de lasagnebladen: begin en eindig met een laag saus. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de lasagne. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en peper naar smaak.

Bak de lasagne in de oven in ongeveer dertig minuten goudbruin en gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door de vellen pastadeeg glijdt. Laat de lasagne uit de oven vijf minuten rusten.

Geniet van alle ovenschotelrecepten in

Ovenschotelbijbel | Janneke Philippi | ISBN 9789048870813 | € 34,99 | Carrera Culinair | bestel de Ovenschotelbijbel bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com (ook verkrijgbaar als e-book)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *