Home » Italiaans eten » Foodblogevent oktober: Puur Italiaans
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Foodblogevent oktober: Puur Italiaans

Het foodblogevent is een heerlijk fenomeen voor iedereen die houdt van lekker culinair bezig zijn, van nieuwe recepten uitproberen en zelf creaties bedenken met producten van het seizoen. Elke maand is er een nieuw thema waarbinnen je recepten kunt insturen. Deze worden geproefd en gekeurd door de winnaar van de vorige maand, die gelijk de gastheer/-vrouw is van de nieuwe maand. Deze kok(kin) benoemt tevens de nieuwe winnaar. En dat alles gebeurt online, behalve het proeven uiteraard. Een ontzettend leuk initiatief waar je veel inspiratie van krijgt.

Francesca van het foodblog Francesca kookt won het foodblogevent van september met haar recept voor paddenstoelentaart met salie en gruyère. Voor de maand oktober mocht zij dus het thema vaststellen. Francesca hoefde er niet lang over na te denken. De maand oktober staat voor haar namelijk helemaal in het teken van Italië. Niet alleen qua eten, nee, er staat ook nog een bezoek aan het mooiste plekje van Italië op de planning, om de verjaardag van haar moeder te vieren. Als klap op de vuurpijl gaat Francesca op haar blog nog iets heel bijzonders Italiaans doen aan het einde van de maand (maar daarover laat ze nog even niets los).

Het thema van de maand oktober is daarom dan ook: Puur Italiaans. Wat is jouw interpretatie van dit thema? Welke producten zie je voor je, welke smaken horen bij puur Italiaans eten? Laat je fantasie de vrije loop en stuur een recept in dat volgens jou echt puur Italiaans is. Alles kan en mag, zolang je de smaak van Italië maar proeft bij iedere hap die je neemt. Francesca heeft een jury aan lekkerbekken standby staan die samen met haar gaat proeven.

Hoe doe je mee?
*maak een heerlijk puur Italiaans gerecht
*zet het recept op je eigen blog en meld daarin dat het voor het foodblogevent oktober 2012 is, inclusief een link naar de introductiepagina van het thema op Francesca kookt
*laat op die introductiepagina eveneens een bericht achter met de link naar het recept op je blog
*en last but not least: twitter en facebook erop los, zodat iedereen weet dat je meedoet aan het foodblogevent

Heb je geen blog, dan mag je natuurlijk ook gewoon meedoen. Stuur dan een mailtje naar Francesca (info[at]francescakookt[punt]nl) met het recept en een watertandende foto.

Je kunt je recept insturen t/m zondag 28 oktober 2012. De bekendmaking van de winnaar zal op woensdagavond 31 oktober gebeuren. Het winnende recept zal ik uiteraard t.z.t. op Ciao tutti publiceren, zodat jullie allemaal kunnen proeven hoe puur Italiaans smaakt!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Wat ontzettend leuk dat je aandacht besteed aan het foodblogevent 🙂 De inzendingen beginnen nu binnen te komen dus in oktober kan er goed Italiaans gegeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *