Home » Op vakantie in Italië » Eliza’s reis door Sicilië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Eliza’s reis door Sicilië

Eliza doorkruist Sicilië en ontdekt telkens weer nieuwe droomplekken die iets unieks te bieden hebben. Bij ons wekken deze plekken een brandend verlangen op om het eerste vliegtuig giù te nemen, daarom delen we ze graag met je.

Residence-Magara-Eliza-was-here-Cefalu-Sicilie-2

Residence Magara – een betoverend uitzicht
Deze prachtige residentie ligt in Cefalù, een kustplaats in het noorden van Sicilië, ten oosten van Palermo. Toen Eliza Residence Magara voor het eerst bezocht, werd ze verliefd op het bijzonder fraaie uitzicht.

Residence-Magara-Eliza-was-here-Cefalu-Sicilie Residence-Magara-Eliza-was-here-Cefalu-Sicilie-3

Eliza: ‘Je vindt nergens anders zo’n mooi panoramisch uitzicht over zee. Het is nu een jaar geleden dat ik hier voor het laatst was. Nu ben ik terug, open mijn balkondeuren en kan mijn geluk niet op. Er staat een heerlijk schaduwrijk zitje voor mij klaar. In mijn rugzak zoek ik het spannende boek waar ik onderweg aan was begonnen. Ik zit alweer helemaal in het spannende verhaal als ik opschrik doordat er op de deur wordt geklopt.

Als ik de deur open staat daar de lieve eigenaar die me vrolijk aankijkt: ‘Eliza! Wat leuk om jou weer te zien. Heb je alles kunnen vinden? Ben je tevreden met je kamer?’ ‘Ik ben ook blij om jou weer te zien! Mijn kamer is uitstekend, ik weet zeker dat ik ga genieten van het prachtige uitzicht en veel tijd zal doorbrengen op het balkon.’

Om mijn woorden kracht bij te zetten wijs, ik naar mijn plekje en het opengeslagen boek. De eigenaar kijkt me tevreden aan. ‘Ik vind het fijn dat te horen. Lees en geniet verder!’ Ik zeg gedag en installeer me weer op mijn plekje om mijn verhaal weer in te duiken. Een beter begin van mijn vakantie had ik me niet kunnen wensen hier op Residence Magara…’

Residence-Magara-Eliza-was-here-Cefalu-Sicilie-4

Pantanelli di Vendicare – de Siciliaanse droom
Soms ben je op zoek naar dat ene unieke plekje, die typische Italiaanse schoonheid.  Absolute rust om lekker weg te dromen tussen de olijfbomen en de zee vind je hier, bij Pantanelli di Vendicare.

Pantanelli-di-Vendicare-Noto-Sicilie-Eliza-was-here-2

Eliza: ‘Terwijl ik geniet van mijn overheerlijke pasta luister ik naar Luciana’s enthousiaste verhaal. Ze vertelt me over zichzelf als klein meisje en dat ze al op jonge leeftijd wist dat ze later een eigen hotel wilde runnen. Als het even kon en ze er tijd voor had, hielp ze haar vader in het hotel. Niet omdat het moest, maar omdat ze het echt leuk vond.

Steeds beter leerde Luciana hoe ze gasten blij kon stemmen. Haar dag was compleet als de gasten tevreden het hotel verlieten. Gedurende de jaren verstreken werd de drang naar een eigen hotel groter. Geheel onverwacht gaf haar vader haar een sleutel. Toen ze hem nieuwsgierig vroeg waar die sleutel voor was vertelde hij dat hij een oude boerderij voor haar had gekocht die zee samen tot een prachtig hotel zouden gaan ombouwen. Luciana sprong een gat in de lucht.

Toen de verbouwing voltooid was opende Luciana haar eigen hotel: Pantanelli di Vendicare, met een heerlijk zwembad, een uniek uitzicht over de zee en de olijfgaarden en de Siciliaanse lekkernijen in het restaurant. Dankzij de lieve Luciana en haar fijne hotel heb ik hier een bijzonder mooie tijd.’

Pantanelli-di-Vendicare-Noto-Sicilie-Eliza-was-here Pantanelli-di-Vendicare-Noto-Sicilie-Eliza-was-here-3 Pantanelli-di-Vendicare-Noto-Sicilie-Eliza-was-here-4

Torre Dantona – lekker luxe terug in de tijd
Aan de zuidoostkust van Sicilië, te midden van het culturele erfgoed van Modica, Noto en Scicli, biedt Torre Dantona haar eigen stukje geschieden is om bij weg te dromen.

Torre-Dantona-Eliza-was-here-Modica-Sicilie Torre-Dantona-Eliza-was-here-Modica-Sicilie-1

Eliza: ‘Dobberend in het zwembad en nog nagenietend van een fijn ontbijtje, neem ik de omgeving in mij op. De tuin is reusachtig groot en ik bevind mij te midden van historische architectuur. Traditie en historie komen hier samen met de luxe van het moderne leven. Het hotel is gevestigd in een smaakvol en modern ingericht landhuis uit 1882.

Wat zal ik de rest van de dag eens gaan doen? Opties te over, vervelen is hier niet aan de orde. Het strand bevindt zich op slechts vijf minuten loopafstand. Op het landgoed zelf kun je genieten van een massage, het solarium of  lekker zonnen in tuin en smullen van het lekkere eten. Laura, het nichtje van de eigenaar, draagt eraan bij dat ik me hier helemaal thuis voel. Als mijn vrienden zullen vragen of ik nog een leuk plekje voor een ontspannen vakantie weet, stuur ik ze absoluut naar Torre Dantona op Sicilië.’

Torre-Dantona-Eliza-was-here-Modica-Sicilie-2 Torre-Dantona-Eliza-was-here-Modica-Sicilie-3

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met

Eliza-was-here

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *