Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Proef in een podcast van Siciliaans street food op de markt in Palermo

Een bezoek aan Palermo is niet compleet zonder een bezoek aan een van de kleurrijke markten van de stad. Hier klopt het hart van Palermo, hier maak je nog meer dan elders kennis met de dynamiek die de stad kenmerkt.

Saskia’s favoriete markt in Palermo is de Mercato del Capo. Je wandelt er tussen de Palermitanen die hun inkopen komen doen en ziet waar ze hun tassen mee vullen: van enorme stukken zwaardvis tot een paar sardientjes, van een zak bloedsinaasappels tot een portie garnalen, van ingelegde kappertjes van Pantelleria tot verse oregano. Tussendoor wordt er een arancina, een broodje milt of ander street food verorberd.

In deze blog lieten we je aan de hand van een kleurrijke fotoreportage al meegenieten van de Il Capo-markt. Nu heeft Saskia ook een podcast gemaakt waarin ze je meeneemt naar de markt in Palermo, zodat je je nog meer kunt onderdompelen in de sfeer en de geluiden.

Luister naar onze podcast over de markt in Palermo

 

Nog veel meer inspiratie voor Palermo

Er is in Palermo nog veel meer lekkers en moois te vinden. Daarom maakten we een lekker dikke digitale reisgids voor de stad, met meer dan vierhonderd pagina’s aan inspiratie. We delen de mooiste plekken, met naast de beroemde highlights ook onbekende pareltjes, van een bijzonder uitkijkpunt tot een magische kamer.

Je dwaalt door de straten van de stad en ontdekt bij elke stap hoe verrassend veelzijdig Palermo is. We nemen je ook even mee buiten de stad, de Monte Pellegrino op, naar Monreale en naar Mondello, voor een dagje ontspannen aan zee.

Bestel de Special over Palermo

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Italiaanse verhalen of taaltips uit de speakers

Er zijn nog veel meer Ciao tutti podcasts om naar te luisteren, over Italiaanse iconen als de koffiebar, de Vespa, Garibaldi, Bernini en de aperitivo, maar ook over Procida, Amalfi, Napels Rome, Milaan en Florence. Je luistert al onze podcasts via deze link of in je favoriete podcast-app.

Wil je voor of tijdens je vakantie ook je Italiaans bijspijkeren? Check dan ons lijstje met fijne podcasts om Italiaans te leren.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Paul Theunissen

    Molto divertente il tuo podcast su Palermo. Quando ti sento parlare dei tantissimi buoni cibi , non capisco che non sei ingrassata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *