Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

I Grandi di Toscana

‘Sietske was here en wil graag nog een keer,’ zo schreef Sietske in de mail om mee te dingen naar de vakantiecheque ter waarde van € 500,- van Eliza was here, die we in april mochten weggeven. Uit de vele inzendingen was zij de gelukkige winnaar!

Uiteraard vroegen we haar waar ze al was in Toscane. Onderstaande foto maakt het meteen duidelijk: in San Gimignano, op het Piazza della Cisterna (waar ze volgende keer echt een ijsje moet proeven bij Sergio Dondoli):

Gelateria Jolly -  San Gimignano

Inmiddels heeft Sietske geboekt. Dat viel nog niet mee, met al die schitterende vakantiehuizen in Toscane. ‘Maar,’ zo vertelt ze, ‘Eliza is erg behulpzaam geweest met betrekking tot de boeking. En ze hebben zoveel mooie bestemmingen dat ik een top 3 ben gaan maken. Deze sprong er uit en op Tripadvisor las ik ook zo veel lovende recensies over de mooie plek en de fantastische eigenaresse. Dat gaf de doorslag.’

En waar gaat Sietske dan logeren? Bij I Grandi di Toscana, vlak bij Arezzo. Eliza zelf was hier toen I Grandi di Toscana net een weekje open was. ‘Op het moment dat ik aan kwam rijden, stond Alessandra, de trotse en buitengewoon charmante eigenaresse, me al op te wachten. Ik had mijn huurautootje nog niet geparkeerd of Alessandra begon al enthousiast te vertellen over haar levenswerk. Hier stond een trotse vrouw. En dat mag ook wel! In twee jaar tijd veranderde ze de ruïne van een oude boerderij in een waar paleis. Ze hing haar flitsende carrière in de modewereld van Milaan aan de wilgen om het roer om te gooien en op deze plek haar droom te verwezenlijken. En die van mij. Want ik zag meteen dat dit vorstelijke verblijf alles was wat ik me kon wensen.

I-Grandi-di-Toscane2

I-Grandi-di-Toscane3

Ik geloof dat we, in het uurtje dat volgde, bijna alle 62 hectare van het landgoed hebben bewandeld. Geen detail werd overgeslagen: haar olijf- en wijngaarden die nog steeds zorgen voor de heerlijkste olie en wijnen, het meertje met het weidse uitzicht, het zwembad, de weelderige bloementuinen… Nadat ze me de prachtig ingerichte appartementen had laten zien waarvoor ze alle antiekmarkten in de omgeving had leeg gekocht, ploften we eindelijk neer op het terras. Want het was tijd om te proosten op dromen die soms, heel soms, wel degelijk werkelijkheid worden.’

I-Grandi-di-Toscane

Dat Sietske het hier naar haar zin zal hebben, daar twijfelen we niet aan. Stuur je ons een kaartje vanuit San Gimignano, Sietske, nadat je bij Sergio van het saffraanijs hebt gesmuld?

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *