Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Elba Travels – voor een actieve vakantie op het eiland Elba

Een vakantie op Elba is de perfecte combinatie van zon, zee, strand, natuur en sfeervolle dorpjes – en dat allemaal op een oppervlakte van ruim tweehonderd vierkante kilometer. Het eiland heeft in totaal bijna honderdvijftig kilometer aan kustlijn, met schitterende zandstranden en sprookjesachtige baaien.

Al ruim tien jaar staat Elba Travels met een gezellig kamp op het eiland. Tussen april en september biedt Joran – die sinds dit jaar de scepter overneemt van Maayke – samen met zijn collega’s niet alleen kampeermogelijkheden aan, maar ook watersport- en outdoor activiteiten, schoolreizen, gezinsvakanties en actieve reizen.

Joran was in 2013 al zeilinstructeur bij Elba Travels. De afgelopen twee jaar was hij locatiemanager op Elba en nu runt hij Elba Travels, met net als voorheen een team van onder meer een aantal Nederlandse medewerkers, die ook Engels, Duits en Italiaans spreken.

Met de code CiaoTutti24 krijg je vijf procent korting, als je tussen 1 maart en 1 juni 2024 een verblijf of een of meer activiteit(en) boekt bij Elba Travels.

Betaalbare eilandvakantie voor iedereen

Joran: ‘Elba Travels is gestart met het idee om de best mogelijke betaalbare vakantie aan te bieden, zonder verborgen kosten. Ook nu blijft dit ons streven, waarbij we onze gasten kennis laten maken met het eiland en vooral ook met de prachtige watersport- en outdoor-activiteiten die je er kunt ondernemen, van zeilen en snorkelen tot hiken en mountainbiken.’

Outdoor activiteiten en watersporten op Elba

Het Elba Travels-team biedt elke week diverse activiteiten aan, waar je aan deel kunt nemen, ook als je niet op de camping van Elba Travels verblijft. Je kunt onder meer kajakken, suppen, zeilen, duiken, snorkelen, windsurfen, mountainbiken en hiken naar de hoogste berg van Elba, de Monte Capanne.

We geven hieronder alvast een voorproefje, maar check gerust de precieze planning en prijzen voor jouw verblijf op Elba.

Kajaktour & klif springen

Joran: ‘Voor onze onzinkbare kajaks is geen zee te ruig. Vanaf het water leer je het eiland op een andere manier kennen. We peddelen langs de kust, langs grotten en rotsformaties die je anders nooit zou zien.

Zin in iets meer actie? Voor de waaghalzen kun je klif springen van twee, vier, zes of twaalf meter op onze geheime locatie!’

Suppen en snorkelen

Liever suppen dan kajakken? Op je supboard maak je een tocht naar de Isole Gemini. Onderweg stop je regelmatig om het schitterende onderwaterleven langs de kust van Elba te ontdekken. Je gids neemt je tot slot mee naar een verborgen strand of grot.

Snorkelen bij een scheepswrak

Joran: ‘Een keer per week gaan we naar het scheepswrak, aan de westkant van Elba. Het wrak ligt iets meer dan honderd meter uit de kust, op een diepte tussen de vier en twaalf meter.

Onze gecertificeerde instructeur leert je alles over veilig snorkelen. Om even uit te rusten nemen wij altijd een sup mee die we vastmaken aan het wrak.

Ben je al een ervaren snorkelaar? Dan kun je zelfs door het wrak heen zwemmen. Het wrak is het thuis van vele soorten en aantallen vissen. Op onze viskaart kun je ze allemaal bij naam noemen.

Wil je écht duiken? Dan koppelen we je graag aan een van de ervaren instructeurs van duikschool Aquanautic in Morcone.’

Sunset-suppen

Wat is er mooier dan suppen bij zonsondergang? Een uur voor de zon in zee zakt, krijg je een korte uitleg en stap je op de sup. Terwijl de zon langzaam ondergaat, geniet je van het uitzicht en de kleuren in de lucht.

Zodra je gaat zitten met een drankje in je hand en naar de zonsondergang kijkt, besef je al snel dat dit mooier is dan menig schilderij. Een onvergetelijke herinnering aan je vakantie op Elba!

Naar de top van de Monte Capanne

Het hoogtepunt van je vakantie op Elba ligt op ruim duizend meter boven de zeespiegel. Via een hike over de bergkam, met enig klim- en klauterwerk, geniet je van een driehonderdzestig graden zicht over het eiland. Aan de oostkant zie je het vasteland en in het westen de bergtoppen van Corsica. Een must see voor het hele gezin!

Mountainbiken op Elba

Joran: ‘Elba heeft meer dan vijfhonderd kilometer aan mountainbikeroutes. Vlak naast onze camping ligt het Elba Bike Park. Hier komen regelmatig de beste mountainbikers ter wereld langs om te oefenen en wedstrijden te rijden. Ook voor beginners zijn er veel opties en schitterende routes.’

Zeilen en windsurfen

Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, de instructeurs van Elba Travels geven je graag les. Gaat alles goed, dan maak je een mooie tocht over de Middellandse Zee. Elba Travels biedt introductielessen en complete cursussen aan, zodat er voor ieder wat wils is.

Yoga op het strand

Liever iets rustiger aan doen? Elke ochtend geeft een gecertificeerde yoga-instructrice een yogasessie op het strand. Een perfecte start van de dag!

Het team van Elba Travels geeft je ter plekke graag nog veel meer tips, zodat je de mooiste plekjes van Elba ontdekt en optimaal geniet van je eilandvakantie.

Kamperen op Elba – van eenvoudige slaapplek tot safaritent

Elba Travels biedt verschillende soorten tenten aan, op een gezellige camping aan de zuidzijde van het eiland.

Voor backpackers, budgetreizigers en avonturiers zijn er twee grote gemeenschappelijke tenten beschikbaar. Je slaapt in totaal met vier of zes gasten in één tent. Basics zoals elektriciteit zijn aanwezig, alle andere faciliteiten vind je in de gemeenschappelijke ruimtes.

Als je iets meer ruimte en comfort wil, dan biedt Elba Travels ook acht volledig ingerichte safaritenten. Deze hebben een eigen interieur, met twee slaapcabines, een woonkamer, een eigen keuken en een terras. Een perfecte keuze voor gezinnen!

Wil je liever een tent alleen of met z’n tweeën, drieën of vieren een eigen tent huren? Dat kan ook! Dan zijn de basic tenten de perfecte oplossing. Deze tenten bestaan uit een slaapcabine met stroom en licht. Alle andere zaken die je nodig hebt, vind je in de gemeenschappelijke ruimtes.

Georganiseerde reizen naar Elba

Elba Travels biedt ook verschillende type georganiseerde reizen aan: gezinsvakanties voor de hele familie, actieve groepsreizen voor 18 tot 25-jarigen of 26 tot 39-jarigen, examenreizen, mountainbikeweken en verschillende activiteitenpakketten.

Meer weten of direct boeken? Je vindt alle details op de website van Elba Travels. Je kunt ook altijd een e-mail sturen naar Joran van info@elbatravels.nl.

Zoals we aan het begin van het artikel al vermeldden, krijg je met code CiaoTutti24 vijf procent korting, als je tussen 1 maart en 1 juni 2024 een verblijf of een of meer activiteit(en) boekt bij Elba Travels.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *