Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Sant’Antonio Country Resort – vakantie vieren in een voormalig klooster bij Montepulciano

Stel je voor dat je een lekker lang weekend kunt relaxen of vakantie kunt vieren in een voormalig klooster uit de dertiende eeuw, in het zonnige zuiden van Toscane, omringd door glooiende heuvels en een prachtig uitzicht op de betoverende Val d’Orcia… Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, op het landgoed van Sant’Antonio Country Resort wordt dit sprookje werkelijkheid!

Eigenaren Nico en Elena zorgen graag dat het je aan niets ontbreekt. Ze hebben allerlei suggesties voor als je de omgeving wil verkennen: schitterende wandel- en fietsroutes, (wijn)proeverijen, kookworkshops… Ze kennen de beste plekken en adressen!

Natuurlijk leggen ze je ook op het landgoed graag in de watten en zorgen ze ervoor dat je je direct thuis voelt. Onderstaande foto’s spreken boekdelen, toch?

Ook stellen Nico en Elena Sant’Antonio graag beschikbaar als trouwlocatie. Een sprookje toch, om hier in het huwelijk te kunnen treden? Zeker als je weet dat Nico en Elena je graag helpen bij het in een vreemde taal regelen van catering, bloemen, fotograaf, kapper en taart. Het moet immers onvergetelijk worden!

Nico spreekt wel zes talen, waaronder ook een beetje Nederlands. Zijn vader is Nederlands en hij heeft de taal dus met de paplepel ingegoten gekregen. Wel zo makkelijk!

Sant’Antonio is ooit in de twaalfde eeuw door Franciscaner monniken aangelegd en beslaat vijf verschillende stenen gebouwen. Het ligt aan de voet van een voor de Etrusken heilige berg en zo zullen de goden je ongetwijfeld gunstig gestemd zijn tijdens je vakantie.

Het landgoed, dat nu bij een boerderij hoort, staat vol met olijfbomen, eikenbomen en dennenbossen. De vier hectare aan tuin biedt iedereen genoeg privacy en momenten om bij weg te mijmeren – of om lekker in te barbecueën. De verschillende barbecues zijn namelijk vlak bij de kruidenplanten geplaatst om zo je biefstuk wel heel vers op smaak te kunnen brengen!

Op het landgoed van Sant’Antonio liggen verschillende stijlvol ingerichte appartementen, gecreëerd in de voormalige kloostergebouwen.

Vanaf het zwembad en de terracotta-terrassen kijk je over al het moois in de omgeving uit. Je ziet zelfs het Lago Trasimeno in Umbrië liggen en de Valdichiana, in het zuiden. De betoverende Val d’Orcia vind je als je richting het noorden kijkt. Schoonheid alom!

Adembenemend mooi, de omgeving van Sant’Antonio!

Voor sportievelingen is Sant’Antonio de uitgelezen locatie. Nico is namelijk een fervent hardloper en biedt verschillende hardloop-, hike- en wandelroutes aan. Er loopt een mooie wandelroute van ruim drie kilometer over het privéterrein, met werkelijk adembenemende uitzichten, zeker tegen zonsondergang.

Je loopt of rent door de bossen, langs de wijngaarden en om iedere hoek staat je weer een prachtuitzicht te wachten. Je hebt zelfs kans een hert op je pad tegen te komen!

De omgeving van Sant’Antonio biedt de allerbeste ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie in Toscane. Het nabijgelegen Montepulciano is een heerlijk wijndorpje, waar de middeleeuwen en de renaissance elkaar kruisen.

Maar ook Pienza, Monticchiello, Montefollonico, Montalcino, Cortona, Cetona, Chiusi, San Quirico en natuurlijk Siena zijn pareltjes om te bezoeken!

Nico en Elena kennen nog veel meer prachtige plekken en helpen je zoals gezegd graag met het organiseren van historische rondleidingen of culinaire tours met proeverijen. Ze kunnen niet wachten om je te verwelkomen!

Sant’Antonio Country Resort
Via della Montagna 6-8
Montepulciano (Siena)

www.santantonio.it | info@santantonio.it
0039-0578799365 | 0039-3487245126

Volg Sant’Antonio ook op Facebook!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *