Download gratis de Ciao tutti app!

Sovigliano – charmante agriturismo in Tavarnelle Val di Pesa (Chianti)

Midden in de Chianti, ongeveer halverwege tussen Florence en Siena, ligt Agriturismo Sovigliano. De agriturismo is een echt familiebedrijf, dat sinds de jaren tachtig wordt gerund door de Italiaanse Claudia en haar ouders. Voor de familie is deze idyllische plek de verwezenlijking van een lang gekoesterde droom: een prachtige plek in Toscane die ook een tweede thuis is voor gasten.

Als een warm, huiselijk welkom in een authentiek Toscaans huis is waar je naar op zoek bent, zonder dat het aan comfort en een prachtige omgeving ontbreekt, dan ben je bij Sovigliano zeker aan het juiste adres.

Sovigliano wordt omringd door de befaamde glooiende heuvels van de Chiantistreek. De agriturismo ligt in Tavarnelle Val di Pesa, op slechts 25 kilometer van Florence en 35 kilometer van Siena. De locatie is dus perfect om de regio te ontdekken, de mooiste Toscaanse kunststeden te bezoeken en ‘s avonds terug te keren naar de ontspannen en rustige sfeer van de agriturismo.

De ruime, lichte B&B-kamers hebben een eigen ingang en zijn ingericht in een typisch Toscaanse stijl: met smaak en een persoonlijke touch. Daardoor is de sfeer zeer huiselijk. De grote gemeenschappelijke keuken biedt voor iedere kamer een eigen koelkast en genoeg ruimte om je in alle vrijheid te bewegen.

Plof met een boek op de bank, pak een tijdschrift of speel een spelletje. Naast de kamers zijn er ook appartementen beschikbaar, die allemaal zeer comfortabel zijn en een geweldig uitzicht op de groene omgeving bieden.

Sovigliano is een perfecte plek om te ontspannen, ideaal voor wie in alle rust wil genieten van de natuur. De twee huiskatten en kleine hond, Rocco, zijn de enige dieren die rondscharrelen op het landgoed, maar wie goed oplet kan herten, fazanten en egels spotten, die voor even te gast zijn in of om de tuin.

Rocco is de mascotte van Sovigliano en een integraal onderdeel van het warme welkom: hij vergezelt je en houdt je in de gaten als je in het zwembad bent. Zonder je te storen, waakt hij over je en schuwt de nodige knuffels en foto’s niet (het is nogal een ijdeltuit).

Patrizia is de geweldige kok van Sovigliano. Als je een paar van haar recepten wilt proberen, reserveer dan een plekje voor het diner. Het is een beetje zoals wanneer Italianen gaan eten bij la mamma: je moet het wel een ​​dag of wat van tevoren laten weten zodat ze al dat lekkers naar behoren kan voorbereiden. Je zult niet teleurgesteld worden, Patrizia geeft echt om haar gasten en verwent ze maar al te graag.

De volgende ochtend sta je zo weer met beide benen op de grond, als het ontbijt onder de loggia wordt geserveerd, samen met een prachtig panorama. Vogels die fluiten, takken die zachtjes bewegen in de ochtendbries, de geuren van de bloemen in de tuin die zich openen naar de zon: alles maakt deel uit van het ritueel van ontwaken. Daar zal je zeker met heimwee aan terugdenken, als je eenmaal weer thuis bent.

Patrizia en Claudia geven graag tips voor minder bekende plekjes of ervaringen die je niet mag missen, zodat je verblijf in Toscane een fantastische ontdekkingstocht wordt. De typische lokale producten, het landelijke leven op het ritme van de natuur en de vriendelijkheid van een familie die nog elke dag zijn droom van wonen in Toscane leeft, maken deze boerderij een ideale plek voor iedereen die van zijn vakantie een onuitwisbare herinnering wil maken (en een tweede familie erbij cadeau wil krijgen).

Veel voormalige gasten worden nu beschouwd als onderdeel van de familie. Zij houden op hun beurt graag hun Italiaanse familie op de hoogte van geboorten, huwelijken en andere ontwikkelingen. Meer dan eens besluiten ze om deze momenten te vieren op het landgoed van Sovigliano, hun vakantieparadijs, maar ook een beetje hun thuis in de Chianti.

Sovigliano
Strada Magliano 8-9
50028 Barberino Tavarnelle (Florence)

www.sovigliano.com | info@sovigliano.com
0039-0558076217

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *