Download gratis de Ciao tutti app!

Agriturismo Tenuta il Cicalino – groene oase van rust in de Maremma

In het hart van de Toscaanse Maremma, omgeven door zacht glooiende heuvels en groene olijfgaarden, ligt Tenuta il Cicalino. Op deze magische plek, omringd door de kleuren en geluiden van de ongerepte natuur, is het ideaal vakantie vieren met het gezin, met vrienden of met de hele familie.

Op la tenuta (het landgoed) zijn zes oude boerderijen volledig gerestaureerd volgens oude tradities. Als gast van Tenuta il Cicalino logeer je in mooie appartementen en kamers, die van alle comfort zijn voorzien.

Rondom deze gastenverblijven vind je maar liefst vier panoramische buitenzwembaden, een binnenzwembad, een voetbalveld, een compleet uitgeruste fitnessruimte, een spa met drie bubbelbaden (één met chromotherapie), twee Finse sauna’s en een infraroodsauna. Tenuta il Cicalino is een oase van rust en welzijn, waar je lichaam én geest even helemaal kunnen opladen.

Houd je meer van een actieve vakantie? Dan kun je natuurlijk wandelen op het uitgestrekte landgoed, maar je kunt ook mountainbikes huren en de omgeving verkennen, of deelnemen aan een van de begeleide rondleidingen die je de prachtige Toscaanse Maremma laten zien.

Tenuta il Cicalino is bij zowel professionele- als amateurfietsers altijd een geliefd verblijf geweest. Dat is niet vreemd, want wie er graag met de fiets op uittrekt heeft in de omgeving talloze routes tot zijn beschikking, met naar keuze een hoge, gemiddelde of een lage moeilijkheidsgraad.

Of je nu voor natuur, cultuur of voor sport gaat: iedere prachtige nieuwe dag in de Maremma begint met de juiste dosis energie aan de ontbijttafel. Tenuta il Cicalino biedt je een heerlijk en uitgebreid ontbijt: van huisgemaakte taarten en gebakjes, yoghurt, honing en fruit tot de lekkerste kazen en lokale vleeswaren: hier wordt in de vroege ochtend al het beste van de streek voor je uitgestald.

In de avond geniet je van de perfecte afsluiting van de dag: een overheerlijk diner in het gemoedelijke restaurant van het landgoed. De landelijke sfeer en het adembenemende uitzicht op het middeleeuwse plaatsje Massa Marittima maken een etentje hier de moeite meer dan waard. En dan moet het eten nog geserveerd worden…

Op de menukaart vind je typische streekgerechten, die je het beste uit de authentieke keuken van de Maremma bieden. Op tafel vind je olijfolie van eigen land, en desgewenst geniet bij je diner ook van een lekkere wijn van eigen druiven.

Tongstrelende kookworkshops
Tenuta Il Cicalino organiseert ook kookworkshops en kookweken. Tijdens een kookworkshop duik je met een groepje van maximaal zes tot acht mensen de keuken van Il Cicalino in om een heerlijke lunch te bereiden.

Er zijn verschillende opties, van een workshop over de Toscaanse keuken tot een pastaworkshop, van een risottoworkshop tot een workshop gnocchi maken en van eenvoudig Italiaans koken tot dolci om je vingers bij af te likken. Voor meer informatie over de mogelijkheden die er zijn tijdens je verblijf, kun je een e-mail sturen. Laat gerust je wensen weten, dan kunnen de koks kijken wat ze voor je kunnen doen.

Tijdens een van de kookweken verblijf je zeven nachten op het landgoed, op basis van half pension (exclusief drankjes bij het diner). Onder leiding van de bekende Italiaanse chef-kok Riccardo Zanni ga je elke dag (met uitzondering van vrijdag, dat is een vrije dag) van 10.00 tot 13.00 uur aan de slag om de fijne kneepjes van de Toscaanse keuken te leren, waarna je aanschuift voor de lunch om al het lekkers ook te proeven.

Je kookt in een klein groepje van maximaal zes tot acht personen, zodat er veel persoonlijke aandacht is. De chef spreekt ook uitstekend Engels, dus iedereen kan meedoen.

Tijdens de eerste dag maak je een op en top Toscaans menu, met crostini con paté di fegatelli, pici all’aglione en pappa col pomodoro. De tweede dag staat in het teken van soep met de smaak van vroeger, zoals ribollita di cavolo nero, zuppa di farro e fagioli en pasta e ceci. Uiteraard mag vers gemaakte pasta niet ontbreken. Tijdens de derde kookles ga je aan de slag met ravioli di ricotta e spinaci al pomodoretto, tortelli di zucca al burro e salvia en pappardelle al cinghiale.

Op de vierde dag leer je Toscaanse secondi (hoofdgerechten) maken, in dit geval drie vleesgerechten: coniglio fritto alla toscana, lombatina di vitello ai profumi della Maremma en filetto di maiale con le verdure dell’orto. Dag vijf staat in het teken van dolci, met crostata di ricotta e cioccolato, cantucci alle mandorle en sfratti di Pitigliano (een soort Strudel uit de Maremma). Na afloop ben je niet alleen een bijzondere ervaring rijker, maar kun je ook als een echte Toscaanse buongustaio achter het fornuis kruipen om anderen te verwennen met je pas verworven kookkennis.

Tenuta il Cicalino
Località Cicalino snc, Massa Marittima (Grosseto)
www.tenutacicalino.com | info@cicalinogreen.it
0039-0566902031

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *