Home » Reizen door Italië » Siena » Proef Siena tijdens de middeleeuwse Mercato nel Campo
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Proef Siena tijdens de middeleeuwse Mercato nel Campo

Het is misschien wel onze favoriete kerstmarkt, de sfeervolle Mercato nel Campo die, zoals de naam al zegt, wordt gehouden op het Piazza del Campo in Siena. Voor even krijgt dit plein weer de functie die het ooit, tijdens de middeleeuwen, al had. Ongeveer 140 kraampjes vullen het schitterende piazza, neergezet zoals de veertiende-eeuwse gemeentelijke richtlijnen dat voorschreven.

Mercato-del-Campo-Siena (2) Mercato-del-Campo-Siena (3)

In de schaduw van de Torre del Mangia wachten talloze delicatessen op fijnproevers. Natuurlijk smikkel je van de kruidige panforte, maar ga ook op zoek naar de chocolade/hazelnootvariant die wij er vorig jaar op de kop tikten.

panforte-Sienapanforte-chocolade

Koop verse ricciarelli voor het ontbijt de volgende ochtend, en cantuccini voor na het kerstdiner, met een glaasje vin santo erbij.

ricciarelli

Proef dikke, handgerolde pici, worsten van cinta senese of van wild zwijn. Betreed het Palazzo Pubblico voor een bijzondere wijnproeverij in de antieke Magazzini del Sale (zoutmagazijnen), vergezeld van sfeervolle muziek. Voor het palazzo kun je terecht bij de zogenaamde laboratori del gusto, smaaklaboratoria, die zijn gewijd aan pasta, brood, worst en kaas.

pici-pasta-Siena

De Mercato nel Campo is in 2018 op zaterdag 1 en zondag 2 december, van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds te bezoeken. Neem een grote tas én veel lekkere trek mee!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *