Home » Reizen door Italië » Toscane » Bijna op blogtour! Slow life in Toscane
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Bijna op blogtour! Slow life in Toscane

Toscane-Val-Orcia

Als Italiëblog met een steeds grotere schare fans (waarvoor dank aan jullie!) krijgen we regelmatig uitnodigingen voor een blogtour in Italië. Vorig jaar reisden we bijvoorbeeld samen met collegabloggers uit Italië en van over de hele wereld naar Pistoia, Piemonte en Puglia.

Meestal zit het programma van deze blogtours vol nieuwe indrukken. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat worden we als bloggers getrakteerd op Italiaanse verhalen, tradities, delicatessen, bijzondere ontmoetingen en proeverijen. Er is soms nauwelijks tijd om te bloggen, waardoor het geregeld gebeurt dat we ’s ochtends heel vroeg onder de douche staan om voor vertrek nog even te kunnen schrijven.

Dat gaat gelukkig allemaal vanzelf; dankzij de enorme energie die deze blogtours geven. Niet alleen door de bijzondere ontmoetingen en gebeurtenissen, maar ook door het ontmoeten van collegabloggers uit andere delen van de wereld. De gedeelde liefde voor reizen, bloggen en het delen van leuke tips is sterker dan welke vermoeidheid ook.

Voor de komende blogtour, met als motto Play your Tuscany, ziet het programma er echter heel relaxed uit. Het thema van de tour, die komende woensdag van start gaat in Siena, is niet voor niets ‘thermae & slow life in Tuscany’. Gelukkig maar, want zo kan Sophie met volle teugen van haar eerste blogtour voor Ciao tutti gaan genieten!

thermen-Toscane

We lichten alvast een tipje van het programma op, zodat jullie – net als Saskia en Willemijn – de komende week ietsiepietsie jaloers kunnen bedenken hoe heerlijk Sophie in een van de Toscaanse thermaalbaden ligt te weken.

Toscane-heuvels-cipressen

Het Toscane van de ansichtkaarten
We kennen ze allemaal wel, de prachtige ansichtkaarten van een groen, heuvelachtig Toscane, met af en toe een rij fiere cipressen, een kleine kapel, een boerderij of een baal hooi. Veel van deze plaatjes zijn geschoten in de Val d’Orcia, net ten zuiden van Siena. Hier biedt elke bocht in de weg een nieuw adembenemend uitzicht, iets dat Sophie met eigen ogen mag gaan zien – en mag vastleggen om ons mee te laten genieten.

Tuscany Village thermen-Saturnia-Toscane

Toscaanse thermen
In het zuiden van Toscane vind je verschillende thermen. Sommige liggen gewoon midden in de natuur en zijn dan ook vrij toegankelijk, zoals de zwavelbaden bij Saturnia, andere behoren tot schitterende wellnesscentra. Sophie mag heel wat thermen uitproberen tijdens de reis. Ze zal na afloop vertellen waar je het beste kunt liggen weken!

Tomba Ildebranda Sovana

Te paard door het land van de Etrusken
In het zuiden van Toscane zijn nog tal van sporen van de Etrusken terug te vinden, Vooral rondom het dorpje Sovana, waar bijvoorbeeld de holle wegen en indrukwekkende tombes de herinnering aan dit unieke volk dat lang geleden op het schiereiland woonde levend houden. Sophie zal dit deel van Toscane te paard verkennen, hetgeen vast en zeker zowel mooie verhalen als bijzondere foto’s zal opleveren.

Sophie heeft haar koffer al gepakt, klaar voor de bijzondere blog tour van Play your Tuscany, op het grondgebied van een stukje Italië dat telkens weer blijft verrassen. Let the games begin!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *