Ga op pad met onze City Walks!

Thuis in Florence

In mei stelde ik jullie al voor aan Sophie Kruijsdijk, residente di Firenze, waar ze volop geniet van het Florentijnse leven. Ze laat jullie graag meegenieten van haar ervaringen in de stad, niet alleen in real life, als gids voor de beste plekken van de stad, maar ook digitaal, via haar columns voor de website van De Smaak van Italië en zo af en toe ook hier op Ciao tutti.

Vandaag vertelt ze over een charmante bed&breakfast. Sophie krijgt namelijk, net als ik, vaak de vraag waar je nu het beste kunt overnachten in Florence. De stad biedt ontelbaar veel mogelijkheden, van spotgoedkoop tot zeer duur en exclusief, en alles wat daartussen ligt. Zelf slaap ik nogal eens bij vrienden thuis, maar als dat niet uitkomt, zoek ik het liefst een leuke bed&breakfast, niet te gewoontjes, en het liefst met Italiaanse eigenaren natuurlijk, zodat ik mijn Italiaans een beetje bij kan houden. Maar ja, hoe vind je die speld in een hooiberg? Hoe zie je tussen de bomen ineens dat betoverende bos?

Sophie biedt raad, en neemt ons mee naar B&B Pitti Living in de wijk Oltrarno, aan de overkant van de rivier de Arno, vlak bij Palazzo Pitti, waar we vanochtend de expositie ‘Firenze negli occhi dell’artista. Le vedute della città’ bezochten. Sophie: ‘Sdrucciolo betekent steil aflopende weg. Het straatje waar Pitti Living zich bevindt, is dan misschien niet zo steil als deze benaming zou vereisen, maar als je naar beneden loopt, sta je wel zo op Piazza Pitti.

De bed&breakfast die Marco en Bernardo in januari 2011 in dit straatje openden, bevindt zich dus midden in het centro storico en dat is meestal een synoniem voor een lege portemonnee. Bij deze slimme jongens is dat echter niet het geval. Ze weten de prijs laag te houden door zelf de boel te runnen en een goede, maar vrij basale service te bieden waardoor je wel al het noodzakelijke voor een comfortabel verblijf kunt vinden, maar niet hoeft te besparen op een ijsje om de hoek. Handig toch?

Een van de eigenaren van Pitti Living vertelt Sophie vol enthousiasme over zijn B&B

Het gebouw stamt uit 1800 en de warme sfeer die de authentieke houten balken uitstralen, geven je het gevoel dat je thuiskomt na een lange dag door de stad drentelen. Het is één woord accogliente, wat in het Nederlands het best vertaald kan worden als hartelijk, gastvrij. De jongens wonen zelf boven hun bed&breakfast en kunnen zo letterlijk dicht bij de gasten staan.

Doordat hun B&B zo’n onverwacht succes blijkt te zijn, hebben ze een aantal maanden geleden een extra verdieping aan hun domein toe kunnen voegen. Hier vind je een redelijk luxe kamer met eigen badkamer op de gang en met uitzicht op een klein balkonnetje dat voor alle gasten beschikbaar is. Boven zijn er nog drie kamers die variëren van basic met een gedeelde badkamer (€ 50) naar deluxe met een eigen badkamer op de gang (€ 62). Verder kun je in de woonkamer op de bank een boek lezen, gebruikmaken van gratis wifi of door de ontelbare folders neuzen naar het avontuur van morgen. De keuken is beschikbaar voor het opwarmen van iets kleins. Hier wordt ’s ochtends ook het ontbijt geserveerd dat je van voldoende energie voorziet om vanaf Piazza Pitti deze magische stad te verkennen.’

Sophie in de keuken van B&B Pitti Living

Ook voor zo’n verkenningstocht weet Sophie de beste plekken en adresjes, die ze graag met jullie deelt. Kijk maar eens op haar Facebookpagina! Vanavond neemt ze mij mee naar haar favoriete restaurant – iets waar ik me al de hele dag op verheug. Verslag volgt uiteraard een van de komende dagen!

Bed and Breakfast Pitti Living
Via Sdrucciolo de’ Pitti, 10
50125 Florence

http://goo.gl/maps/ytyP
00390552398572 | pittiliving@hotmail.it

De website van Pitti Living is helaas alleen in het Italiaans, maar als je op prenota klikt kun je kiezen om in het Engels verder te gaan op de boekingsite.

Tot slot nog een laatste foto, van een detail waarmee Marco en Bernardo mij in elk geval snel op de stoep zullen zien staan: de prachtig opgerolde handdoeken op bed. Zo’n klein detail, daarin toont zicht de kunst van de echte gastheren. Dat levert geheid sogni d’oro op!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *