Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Museo della Bistecca – een restaurant en museum voor dé culinaire trots van Florence

De bistecca alla fiorentina heeft in Florence zo’n unieke status, dat er nu zelfs een museum aan deze Florentijnse biefstuk is gewijd. Uiteraard wel in combinatie met een restaurant, zodat je meteen kunt proeven!

Vlees en kunst gaan hand in hand

Het Museo della Bistecca ligt in de schaduw van de Orsanmichele, waar vroeger de graanmarkt van Florence was, tussen de Duomo en Piazza della Signoria.

Je wordt verwelkomd door een enorme koelkast vol perfecte stukken vlees – van Chianina-runderen maar ook van andere bijzondere runderrassen als Wagyu en Angus.

Boven op de koeling staat in rode neonletters Butcher’s Art – om aan te duiden dat vlees en kunst hier hand in hand gaan.

Binnen bewonder je onder meer een muur vol wijnflessen, ingelijste koeienkunst en andere ‘museum’objecten die het restaurant een unieke sfeer geven.

Een wereldreis in vlees

Maar je komt hier als ‘museumbezoeker’ natuurlijk voor het vlees. Na planken vol antipasti, gefrituurde courgettebloemen en pasta volgen de échte museumstukken, met naast vlees van Toscaanse Chianina-runderen ook – uniek voor Florence en ook voor Italië – heel veel uitmuntende internationale vleessoorten.

Het vlees speelt de hoofdrol, soms vergezeld van wat olijfolie, rozemarijn of zeezout, maar verder komt het vanaf de grill in alle eenvoud op tafel, zodat de smaak van het vlees perfect tot z’n recht komt. Bestel er een glas Rosso di Montalcino of Chianti Classico bij en geniet van dit culinaire museumbezoek!

Schuif aan bij Museo della Bistecca

Je vindt Museo della Bistecca aan de Via dei Lamberti 5R in het centrum van Florence. Het restaurant is dagelijks geopend voor zowel lunch als diner. Reserveren kan via deze link.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met 0039-055290253 of een mail sturen naar museodellabistecca@gmail.com.

foto’s: Museo della Bistecca

Nog meer fijne adresjes voor bistecca alla fiorentina

Wil je nog meer bistecca’s proeven? In dit artikel hebben we nog meer fijne adresjes voor een bistecca alla fiorentina in Florence en omstreken op een rijtje gezet.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Prachtig, we gaan dit restaurant/museum zeker bezoeken en proeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *