Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Frími Boutique Rooms – fleurige bed & breakfast in Florence

We houden van bed & breakfasts met karakter, met een eigen ziel, die in elk detail is doorgevoerd. Frími Boutique Rooms, op een steenworp afstand van het station van Florence, ís zo’n bed & breakfast.

Meteen als je over de drempel stapt, word je verwelkomd door de warme kleuren van de ontvangstruimte, met onder meer de receptie en een gezellig zitje. Hier is het na een lange reis echt thuiskomen, alsof je bij eigenaresse Viola thuis komt logeren. Frími is dan ook geen anonieme B&B met identieke kamers, maar een uniek verblijf vol met verrassende details.

Een vintage motor op je kamer

Viola toverde het voormalige huis van haar opa en oma om tot een kleurrijke B&B, met vier kamers die allemaal een heel eigen stijl hebben. Viola: ‘Vroeger bracht ik heel veel tijd door bij mijn opa en oma. Samen met mijn neefjes en nichtjes speelde ik er vaak verstoppertje. In mijn ogen was het een gigantisch huis, met eindeloos veel kamers, allemaal even mooi en bijzonder.

Toen eerst mijn oma en later ook mijn opa overleed, kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om hun huis te verkopen. Ik wilde er graag nog meer mensen verwelkomen dan zij altijd hadden gedaan en besloot er een bed & breakfast te beginnen.

Ik wilde wel iets bijzonders, iets dat paste bij het karakter van het huis. Om elke gast te kunnen voorzien van optimaal comfort, moest er natuurlijk heel wat verbouwd worden, maar ik wilde dat de sfeer van vroeger zo veel mogelijk behouden bleef. Zo zijn sommige meubels nog van mijn opa en oma geweest en staat er op elke kamer vintage design, van een heuse motor tot een authentieke jukebox.’

We laten je alle kamers van Frími zien. Ze zijn stuk voor stuk verschillend in stijl, maar hebben uiteraard allemaal airconditioning, verwarming, televisie, wifi en een ruime badkamer met een fijne douche.

Pupa & Forese

We moeten deze kamer als eerste noemen, alleen al omdat hij is vernoemd naar Viola’s oma en opa. Hier stap je even terug in de tijd, naar de jaren twintig van de vorige eeuw, met antieke lampen, een unieke boekenkast onder het raam (dat uitkijkt op de tuin), een oude jukebox en een hutkoffer die elke reiziger mee naar huis zou willen nemen.

Gala & Salvador

Tijdens ons verblijf logeren we (bijna) altijd in de kamer Gala & Salvador, geïnspireerd op het design van de jaren zeventig, met een mix van art deco, geometrische patronen, een vintage radio en lampen van Sottsass. Net als de kamer Pupa & Forese kijkt ook deze kamer uit op de tuin.

June & Johnny

In deze kamer vergeet je bijna dat je in Florence bent: alles ademt de sfeer van het New York uit de jaren vijftig. Hier prijkt de vintage motor!

Frida & Diego

Deze kamer is voor de echte bohemiens, voor kleurrijke wereldreizigers, met een baldakijn boven het bed en een extra ruimte (met het bureau van Viola’s opa en een derde slaapplek). In deze kamer maak je zonder de deur uit te hoeven een wereldreis!

Doe alsof je thuis bent

Viola serveert nog geen ontbijt bij Frími, maar in de keuken vind je een uitgebreide selectie biscotti en toast voor de eerste trek. Je kunt hier ook onbeperkt koffie en thee zetten en er is een koelkast voor bijvoorbeeld water, sap en wijn.

Alle gasten mogen gebruik maken van de keuken annex woonkamer, waar je een aantal fijne gidsen vindt met tips voor je bezoek aan Florence. Uiteraard geeft Viola je ook graag tips, ze kent de stad als geen ander. Op je kamer ligt ook een lijstje klaar met haar favoriete restaurants en ijssalons.

Lekker bijkomen in de tuin

Bij mooi weer kun je ook gebruik maken van de tuin, zowel voor het ontbijt als voor een glas wijn later op de dag. Naast een aantal zitjes vind je hier ook een hangmat, dus na een ochtend kunst kijken of door de stad slenteren en een lange lunch is het hier goed siësta houden…

Dankzij de gezamenlijke keuken, woonkamer en tuin voelt Frími echt als een thuis ver van huis. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil, of je nu de hele dag op pad wil om Florence en Toscane te ontdekken of juist wat meer wil genieten van de rust bij Frími.

Viola biedt overigens ook de mogelijkheid om tegen een klein bedrag gebruik te maken van een zoet of hartig ontbijt bij de koffiebar die op slechts een paar passen van de voordeur ligt.

Viola’s favoriete plekken in Florence

Viola geeft je bij aankomst graag allerlei tips voor Florence, van bijzondere winkels en restaurants tot activiteiten, evenementen, musea en andere bezienswaardigheden. Bovendien deelt ze op het Instagramaccount van Frími Boutique Rooms haar favoriete adresjes in Florence. Heerlijk om mee te kijken en alvast te noteren voor een volgend bezoek aan Florence!

foto’s: Filippo Capaccioli voor Frími Boutique Rooms

Logeren bij Frími Boutique Rooms

Ook logeren bij Frími Boutique Rooms? Je vindt deze bed & breakfast aan de Via Guido Monaco 9 in Florence, dicht bij Stazione Firenze Santa Maria Novella en de tramhalte van de nieuwe tram die het vliegveld van Florence verbindt met het historisch centrum. Voor meer informatie kun je Viola altijd mailen via info@frimi.it of bellen via 0039-3939223671.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *