Download gratis de Ciao tutti app!

Frími Boutique Rooms – fleurige bed & breakfast in Florence

We houden van bed & breakfasts met karakter, met een eigen ziel, die in elk detail is doorgevoerd. Frími Boutique Rooms, op een steenworp afstand van het station van Florence, ís zo’n bed & breakfast.

Meteen als je over de drempel stapt, word je verwelkomd door de warme kleuren van de ontvangstruimte, met onder meer de receptie en een gezellig zitje. Hier is het na een lange reis echt thuiskomen, alsof je bij eigenaresse Viola thuis komt logeren. Frími is dan ook geen anonieme B&B met identieke kamers, maar een uniek verblijf vol met verrassende details.

Een vintage motor op je kamer
Viola toverde het voormalige huis van haar opa en oma om tot een kleurrijke B&B, met vier kamers die allemaal een heel eigen stijl hebben. Viola: ‘Vroeger bracht ik heel veel tijd door bij mijn opa en oma. Samen met mijn neefjes en nichtjes speelde ik er vaak verstoppertje. In mijn ogen was het een gigantisch huis, met eindeloos veel kamers, allemaal even mooi en bijzonder.

Toen eerst mijn oma en later ook mijn opa overleed, kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om hun huis te verkopen. Ik wilde er graag nog meer mensen verwelkomen dan zij altijd hadden gedaan en besloot er een bed & breakfast te beginnen.

Ik wilde wel iets bijzonders, iets dat paste bij het karakter van het huis. Om elke gast te kunnen voorzien van optimaal comfort, moest er natuurlijk heel wat verbouwd worden, maar ik wilde dat de sfeer van vroeger zo veel mogelijk behouden bleef. Zo zijn sommige meubels nog van mijn opa en oma geweest en staat er op elke kamer vintage design, van een heuse motor tot een authentieke jukebox.’

We laten je alle kamers van Frími zien. Ze zijn stuk voor stuk verschillend in stijl, maar hebben uiteraard allemaal airconditioning, verwarming, televisie, wifi en een ruime badkamer met een fijne douche.

Pupa & Forese
We moeten deze kamer als eerste noemen, alleen al omdat hij is vernoemd naar Viola’s oma en opa. Hier stap je even terug in de tijd, naar de jaren twintig van de vorige eeuw, met antieke lampen, een unieke boekenkast onder het raam (dat uitkijkt op de tuin), een oude jukebox en een hutkoffer die elke reiziger mee naar huis zou willen nemen.

Gala & Salvador
Tijdens ons verblijf logeerden we in de kamer Gala & Salvador, geïnspireerd op het design van de jaren zeventig, met een mix van art deco, geometrische patronen, een vintage radio en lampen van Sottsass. Net als de kamer Pupa & Forese kijkt ook deze kamer uit op de tuin.

June & Johnny
In deze kamer vergeet je bijna dat je in Florence bent: alles ademt de sfeer van het New York uit de jaren vijftig. Hier prijkt de vintage motor!

Frida & Diego
Deze kamer is voor de echte bohemiens, voor kleurrijke wereldreizigers, met een baldakijn boven het bed en een extra ruimte (met het bureau van Viola’s opa en een derde slaapplek). In deze kamer maak je zonder de deur uit te hoeven een wereldreis!

Doe alsof je thuis bent
Viola serveert nog geen ontbijt bij Frími, maar in de keuken vind je een uitgebreide selectie biscotti en toast voor de eerste trek. Je kunt hier ook onbeperkt koffie en thee zetten en er is een koelkast voor bijvoorbeeld water, sap en wijn.

Alle gasten mogen gebruik maken van de keuken annex woonkamer, waar je een aantal fijne gidsen vindt met tips voor je bezoek aan Florence. Uiteraard geeft Viola je ook graag tips, ze kent de stad als geen ander. Op je kamer ligt ook een lijstje klaar met haar favoriete restaurants en ijssalons.

Bij mooi weer kun je ook gebruik maken van de tuin, zowel voor het ontbijt als voor een glas wijn later op de dag. Naast een aantal zitjes vind je hier ook een hangmat, dus na een ochtend kunst kijken of door de stad slenteren en een lange lunch is het hier goed siësta houden…

Dankzij de gezamenlijke keuken, woonkamer en tuin voelt Frími echt als een thuis ver van huis. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil, of je nu de hele dag op pad wil om Florence en Toscane te ontdekken of juist wat meer wil genieten van de rust bij Frími.

Ontbijten bij de buren
Viola biedt overigens ook de mogelijkheid om tegen een klein bedrag gebruik te maken van een zoet of hartig ontbijt bij de koffiebar die op slechts een paar passen van de voordeur ligt. Wij kozen voor een lekker Italiaanse start van de dag, zoet dus, met een cappuccino, een cornetto alla crema en een glas vers geperst sinaasappelsap.

Een vogeltje als mascotte
Dit vrolijke vogeltje is Frími’s mascotte. Viola neemt hem regelmatig mee op pad door Florence en ook wij namen dit gevederde vriendje even mee, voor een bezoek aan Piazza Santo Spirito. Hij is blij als hij af en toe even uit mag vliegen, al geniet hij ook van zijn plekje bij Frími’s receptie, waar hij alle gasten kan verwelkomen.

Ook logeren bij Frími Boutique Rooms? Je vindt deze bed & breakfast aan de Via Guido Monaco 9 in Florence, dicht bij Stazione Firenze Santa Maria Novella en dicht bij de tramhalte van de nieuwe tram die het vliegveld van Florence verbindt met het historisch centrum. Voor meer informatie kun je Viola altijd mailen via info@frimi.it of bellen via 0039-3939223671.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *