Home » Reizen door Italië » Sardinië » Een Nederlands feestje op Sardinië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een Nederlands feestje op Sardinië

sardinie-127
Dit jaar werd er op het strand van Cagliari een Nederlands feestje gevierd: de Nederlandse Marleen van Iersel en Madelein Meppelink wonnen op 7 juni goud op het EK Beachvolleybal in Cagliari. Op uitnodiging van CheapTickets.nl, trotse sponsor van het Nederlandse Beachvolleybal, zag Willemijn samen met andere Nederlandse journalisten de twee kampioenen met eigen ogen in actie op het Sardijnse strand (zie de foto hierboven met Marleen en Madelein in het midden. Foto © Guido Pijpers). Natuurlijk ging ze voor Ciao tutti meteen op zoek naar de mooiste plekjes in de omgeving. We beginnen met de vier leukste stops rondom Cagliari:

#1 Het zandstrand van Poetto
Het EK werd gehouden aan het einde van het kilometers lange zandstrand Poetto, de plek waar de meeste Cagliaritani als het maar even kan heerlijk komen genieten van zon en zee. Het is niet zomaar een stuk kustlijn: dit gebied heeft, voornamelijk vanwege de bijzondere flora en fauna op en om het strand, een plekje op de Werelderfgoedlijst.

Poetta

#2 Marina Piccola, de kleine haven
Vlakbij het strand van Poetto vind je het pittoreske haventje Marina Piccola – letterlijk ‘de kleine haven’. Rijd hier even langs als je van bootjes kijken houdt; je kunt er ook neerstrijken op het terras van een restaurantje voor een lekkere vismaaltijd.

Marina-Piccola

#3 Het zoutmeer van Quartu Sant’Elena
Kijk niet gek op als je, wanneer je lekker ligt te zonnebaden op het strand van Poetto, een paar roze flamingo’s ziet overvliegen: zij baden gewoonlijk graag met hun voeten in het zoutmeer van Quartu Sant’Elena, dat aan het strand grenst. Zoutwinning gebeurt hier overigens al een tijd niet meer: het hele meer is onderdeel van het beschermde natuurgebied.

Quartu
#4 Het uitkijkpunt Parco di Monte Urpinu
Wie een mooi uitzicht en overzicht van Cagliari en omgeving wil hebben, moet zeker even omhoog rijden naar het uitkijkpunt aan de Viale Europa (Parco di Monte Urpinu). Aan je voeten zie je het strand van Poetto en het meer Stagno di Molentargius liggen.

Uitkijkpunt

Vanmiddag gaan we verder op avontuur in Cagliari. Dan ontdekken we het centrum van de stad aan de hand van een mooie wandeling!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *