Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Isola di Beau – geniet van Sardinië tijdens tv-programma van Beau van Erven Dorens

Vanaf zondag 20 november geniet je tijdens het programma Isola di Beau van prachtige beelden van Sardinië. Beau van Erven Dorens ontvangt dan vijf weken lang iedere week twee bijzondere gasten op het eiland Sardinië.

Beau neemt zijn gasten mee op pad, met als decor diepblauw water, pittoreske dorpjes, rotspartijen en onbewoonde eilandjes.

De gasten van Isola di Beau

De gasten komen steeds in duo’s. Het gaat om John van den Heuvel en Ronald Koeman, Monica Geuze en Martijn Krabbé, Diederik Ebbinge en Matthijs de Ligt, Hannah Hoekstra en Olaf Koens en tot slot Bridget Maasland en Joseph Klibansky. Beau onthulde alvast dat er onder meer bij Monica en Martijn iets moois gebeurde.

De villa van Isola di Beau

Isola di Beau is opgenomen op Sardinië, aan de Costa Smeralda, voor zover we kunnen zien voorafgaand aan het programma. ‘De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten,’ zo meldt RTL.

De villa waarin Beau en zijn gasten verblijven, is Villa Volpe, vlak bij het Spiaggia delle Volpe. De villa heeft ruime kamers, uitgestrekte terrassen met magnifiek uitzicht op zee en een zwembad dat De exacte locatie vind je hier.

foto: still van RTL4

De locaties van Isola di Beau – Porto Rotondo

De villa van Isola di Beau ligt niet ver van Porto Rotondo, een plaatsje dat zijn naam dankt aan de ronde haven. Het havenstadje werd in 1969 gesticht door Luigi en Nicolò Donà dalle Rose, twee jonge Venetiaanse broers van adel, die op slag verliefd waren op deze ongerepte baai. Ze lieten er een dorp en een toeristische haven bouwen, waarbij ze zich lieten inspireren door Venetië.

Je dwaalt er door kleurrijke steegjes en ontdekt bijzondere street art van de Bretonse kunstenaar Emmanuel Chapalain in de Via del Molo, Catena Alimentare (voedselketen) geheten. Je struint over pleinen en pleintjes, met onder meer het Piazzetta San Marco, dat werd ontworpen door Andrea Cascella, een van de grote namen van de Biennale di Venezia van 1964.

Op het Piazzetta delle Ginestre zit La tuffatrice van Giovanni Manganelli boven op de fontein klaar voor een duik. De zee is hier dan ook altijd dichtbij. Overal adem je de zeelucht diep in. Ga je wellicht nog even aan boord van een van de schepen voor een tochtje op de golven?

In onze Special over Sardinië delen we nog veel meer tips voor Porto Rotondo en omstreken.

De locaties van Isola di Beau – Golfclub Puntaldia

In de tweede aflevering van Isola di Beau bezoekt Beau samen met Martijn Krabbé en Monica Geuze Golfclub Puntaldia, de negen holes tellende golfbaan van Due Lune Resort in San Teodoro. Hier sla je een balletje met een prachtig panorama dat je bij elke hole opnieuw weet te betoveren.

foto’s: Due Lune Puntaldia Resort & Golf

We zullen deze blog updaten zodra we meer weten over andere locaties die in het programma te zien zullen zijn.

Trailer van Isola di Beau

Onderstaande trailer geeft alvast een voorproefje van Isola di Beau:

Opvolger van Lago di Beau

Isola di Beau is de opvolger van Lago di Beau, waarin Van Erven Dorens met zijn gasten aan het Comomeer verbleef. Onder anderen Nick Schilder, Miljuschka Witzenhausen, Maan, Ernst Kuipers en Edsilia Rombley waren toen te gast.

Isola di Beau is vanaf 20 november elke zondag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Nog meer tips voor je vakantie op Sardinië

Ga je op vakantie naar Sardinië? Check dan onze dubbeldikke digitale reisgids voor dit veelzijdige eiland, met ruim achthonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel de Special over Sardinië

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, schitterende stranden, mooie wandelingen en interessante bezienswaardigheden, voor een onvergetelijke vakantie!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.