Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Isola di Beau – geniet van Sardinië tijdens tv-programma van Beau van Erven Dorens

Eind vorig jaar genoten we tijdens het programma Isola di Beau van prachtige beelden van Sardinië. Beau van Erven Dorens ontving zes weken lang iedere week twee bijzondere gasten op het eiland Sardinië.

Beau nam zijn gasten mee op pad, met als decor diepblauw water, pittoreske dorpjes, rotspartijen en onbewoonde eilandjes – waarvan we de mooiste locaties in deze blog ook met jullie delen.

De gasten van Isola di Beau

De gasten kwamen steeds in duo’s. Het ging om Diederik Ebbinge en Matthijs de Ligt, Monica Geuze en Martijn Krabbé, Hannah Hoekstra en Olaf Koens, Olcay Gulsen en Michiel Vos, John van den Heuvel en Ronald Koeman en tot slot Joseph Klibansky en Bridget Maasland.

De villa van Isola di Beau

Isola di Beau is opgenomen op Sardinië, aan de Costa Smeralda. ‘De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten,’ zo meldt RTL.

De villa waarin Beau en zijn gasten verblijven, is Villa Volpe, vlak bij het Spiaggia delle Volpe. De villa heeft ruime kamers, uitgestrekte terrassen met magnifiek uitzicht op zee en een zwembad dat De exacte locatie vind je hier.

foto: still van RTL4

De locaties van Isola di Beau

Porto Rotondo

De villa van Isola di Beau ligt niet ver van Porto Rotondo, een plaatsje dat zijn naam dankt aan de ronde haven. Het havenstadje werd in 1969 gesticht door Luigi en Nicolò Donà dalle Rose, twee jonge Venetiaanse broers van adel, die op slag verliefd waren op deze ongerepte baai. Ze lieten er een dorp en een toeristische haven bouwen, waarbij ze zich lieten inspireren door Venetië.

Je dwaalt er door kleurrijke steegjes en ontdekt bijzondere street art van de Bretonse kunstenaar Emmanuel Chapalain in de Via del Molo, Catena Alimentare (voedselketen) geheten. Je struint over pleinen en pleintjes, met onder meer het Piazzetta San Marco, dat werd ontworpen door Andrea Cascella, een van de grote namen van de Biennale di Venezia van 1964.

Op het Piazzetta delle Ginestre zit La tuffatrice van Giovanni Manganelli boven op de fontein klaar voor een duik. De zee is hier dan ook altijd dichtbij. Overal adem je de zeelucht diep in. Ga je wellicht nog even aan boord van een van de schepen voor een tochtje op de golven?

In onze Special over Sardinië delen we nog veel meer tips voor Porto Rotondo en omstreken.

Golfclub Puntaldia

In de tweede aflevering van Isola di Beau bezoekt Beau samen met Martijn Krabbé en Monica Geuze Golfclub Puntaldia, de negen holes tellende golfbaan van Due Lune Resort in San Teodoro. Hier sla je een balletje met een prachtig panorama dat je bij elke hole opnieuw weet te betoveren.

foto’s: Due Lune Puntaldia Resort & Golf

Wijn proeven bij Cantine Surrau

In de vierde aflevering gaat Beau met Olcay Gulsen en Michiel Vos wijn proeven bij Cantine Surrau, met een van de mooiste wijngaarden van Sardinië. Deze cantina in de Gallura zet haar deuren wijd open voor bezoekers, zodat je kunt zien hoe de druiven groeien en vervolgens worden verwerkt tot tongstrelende wijn.

In de wijngaarden van Cantine Surrau wentelen onder meer Vermentino, Cannonau, Carignano, Muristellu en Cabernet Sauvignon zich in de zon, waardoor de wijnen stuk voor stuk rijk van smaak zijn.

foto’s: Cantine Surrau

De koning van Isola Tavolara

Beau, Olcay en Michiel bezoeken ook het Isola Tavolara (te bereiken per veerboot vanuit de haven van Olbia). Vooral voor duikers en zeilers is dit kleine eiland (in feite een vijfhonderd meter hoge kalkstenen berg) een paradijs, maar je kunt natuurlijk ook lekker ontspannen op het strand.

Samen met Molara en Molarotto vormt het Isola Tavolara een beschermd natuurgebied dat de Aera Marina Protetta Tavolare Capo Coda Cavallo wordt genoemd.

Als je van wandelen houdt kun je op het eiland Tavolara verschillende paden volgen. De Via Ferrata degli Angeli leidt je bijvoorbeeld naar de hoogste top van het eilandje.

Tijdens Isola di Beau maak je kennis met de Re di Tavolora, (de ‘koning van Tavolara’), Tonino van Ristorante Da Tonino. Tonino is een afstammeling van Giuseppe Bartoleoni, die het toen onbewoonde eiland aan het eind van de achttiende eeuw ontdekte en er een huis bouwde.

foto’s: Ristorante Da Tonino

Eten in een een middeleeuwse ruïne

In de laatste aflevering bezoekt Beau met zijn gasten Le Terrazze Ritual, waar je eet (én danst) tussen de ruïnes van een voormalig kasteel, onder de heldere sterrenhemel want het dak heeft de tand des tijds niet overleefd. Heerlijke cocktails, smaakvolle gerechten maar vooral een setting om nooit te vergeten.

foto: Le Terrazze Ritual

Trailer van Isola di Beau

heb je de serie gemist? Onderstaande trailer geeft alvast een voorproefje van Isola di Beau:

Opvolger van Lago di Beau

Isola di Beau is de opvolger van Lago di Beau, waarin Van Erven Dorens met zijn gasten aan het Comomeer verbleef. Onder anderen Nick Schilder, Miljuschka Witzenhausen, Maan, Ernst Kuipers en Edsilia Rombley waren toen te gast.

Nog meer tips voor je vakantie op Sardinië

Ga je op vakantie naar Sardinië? Check dan onze dubbeldikke digitale reisgids voor dit veelzijdige eiland, met ruim achthonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel de Special over Sardinië

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, schitterende stranden, mooie wandelingen en interessante bezienswaardigheden, voor een onvergetelijke vakantie!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Esther Sablerolle

    In de laatste aflevering van Isola di Beau gaat hij uit eten met Bridget Maasland en Joseph Klibansky.
    Weet jij toevallig ook waar dit is?
    Gr Esther

  2. Ciao Esther,
    zeker, die plek stond al in ons artikel over de Costa Smeralda, maar ik heb net ook deze blog geüpdate met deze bijzondere plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *