Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Sardinië – kleurrijke reisgids voor de mooiste plekken van het eiland

Ga je op vakantie naar Sardinië? Dat kan eigenlijk niet zonder onze dubbeldikke digitale reisgids voor dit verrassend veelzijdige eiland, met ruim achthonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel deze Special

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, schitterende stranden, mooie wandelingen en interessante bezienswaardigheden, voor een onvergetelijke vakantie!

Voorproefje van onze Sardinië Special

In dit artikel geven we je alvast een voorproefje van deze Special over Sardinië, zodat je alvast een glimp kunt opvangen van al het moois dat je in deze digitale reisgids én natuurlijk op het eiland zelf te wachten staat, in woord en in beeld:

Sardinië – paradijselijk cadeau

‘Het leven op Sardinië is misschien het beste dat een mens zich kan wensen: vierentwintigduizend kilometer bossen,  platteland, en kusten die zich onderdompelen in een wonderbaarlijke zee stemmen overeen met datgene wat ik aan een goede God zou adviseren om ons cadeau te doen als paradijs,’ aldus cantautore (zanger/liedjesschrijver) Fabrizio De André.

Hij heeft helemaal gelijk, want hoewel iedere regio in Italië uniek is, spant Sardinië wat dat betreft de kroon: het eiland is meer dan bijzonder. Het ligt niet alleen geografisch gezien los van de laars, het heeft ook een heel eigen cultuur, met eigen gebruiken en tradities en een heel eigen atmosfeer.

Dat maakt een bezoek aan Sardinië een unieke ervaring, van de schitterende stranden tot de steden en dorpjes, van de ongerepte natuur in het binnenland tot de gastvrijheid van de Sardijnen.

In onze Special (waarvan je hier nog wat meer pagina’s kunt bewonderen) schotelen we je het beste, mooiste en bijzonderste van Sardinië voor, in een uniek samenspel van verhalen, tips en schitterende foto’s, die een niet te evenaren eiland laten zien.

Want zoals D.H. Lawrence al schreef in zijn boek Sea and Sardinia: ‘This land resembles no other place. Sardinia is something else. Enchanting spaces and distances to travel – nothing finished, nothing definitive. It is like freedom itself.’

Dat klinkt dan misschien te mooi om waar te zijn, maar als je het eiland leert kennen, kun je Lawrence alleen maar groot gelijk geven.

Een betoverend eiland in de Middellandse Zee

De vele gezichten van Sardinië hebben ons betoverd. Van ruige rotskusten tot glooiende heuvels, van simpele herdersdorpen tot luxe vakantieresorts, van verlaten mijnen tot exotische paradijsjes. Al deze verschillende gezichten van het eiland laten we je in onze Special zien, in een route die in Alghero begint en je dan met de klok mee over het eiland voert.

Zo ervaar je hoe verrassend veelzijdig deze Italiaanse regio is en kun je zelf een schitterende route uitstippelen voor je vakantie op dit droomeiland. Geniet van het betoverende Sardinië!

Bestel de Special over Sardinië

De Ciao tutti Specials zijn digitale uitgaven. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Hey Saskia,

    We hebben in de maand mei rond getrokken op Sardinië met auto en fietsen, helaas was er toen nog geen digitale versie van het eiland (of ik heb het over het hoofd gezien).
    We hebben enorm genoten en hebben veel prachtige plekjes gevonden.

  2. Ciao Aly,
    die was er al wel (we lanceerden deze Special november vorig jaar), maar gelukkig dat jullie ook zo veel prachtige plekken hebben gevonden.
    Lekker nagenieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *