Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Sardegna in Miniatura – het eiland Sardinië in miniatuur

Een leuk dagje uit als je Sardinië met kinderen bezoekt, is Sardegna in Miniatura, waar je de belangrijkste monumenten van het eiland in het klein kunt bewonderen.

Tijdens een wandeling door het ‘Madurodam van Sardinië’ ontdek je de historie van Sardinië, van de nuraghi tot de beroemdste kerken en de muurschilderingen in Orgosolo. Liever per boot of trein? Ook dat kan, je vaart of spoort dan langs de miniatuur-monumenten.

Een dorp uit de nuraghe-tijd

Een bezoekje waard is ook het Villaggio Nuragico, een dorp uit de nuraghe-tijd, dat hier op ware grootte is nagebouwd (en dus niet in miniatuur). Hier ontdek je hoe het nuraghe-volk ruim drieduizend jaar geleden leefde.

Parco dei Dinosauri

Naast deze monumenten bewonder je in het Parco dei Dinosauri ook een aantal dino’s en kun je een bezoekje brengen aan het Parco Natura, met onder meer een aquarium. Een bezoekje aan het planetarium en aan de speeltuin maken je dagje uit hier compleet.

Sardegna in Miniatura ligt in Località Riu Lardi bij Tuili. Op de website van Sardegna in Miniatura vind je alle details voor een bezoek aan het park.

foto’s: Sardegna in Miniatura

Nog meer tips voor je vakantie op Sardinië

Ga je op vakantie naar Sardinië? Check dan onze dubbeldikke digitale reisgids voor dit veelzijdige eiland, met ruim achthonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel de Special over Sardinië

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, schitterende stranden, mooie wandelingen en interessante bezienswaardigheden, voor een onvergetelijke vakantie!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *