Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Borgo Monte Sixeri – logeren bij de grootste olijfoliefamilie van Sardinië

In het noordwesten van Sardinië, ten noorden van Alghero, strekt het landgoed van de familie Manca zich uit, de beroemdste producent van olijfolie op het eiland.

Op dit landgoed verenigt de familie haar grote passies: het maken van olijfolie, het maken van wijn en het verbouwen van groente, tarwe en kruiden. Ook is er een schapenboerderij, waar heerlijke ricotta gemaakt wordt. Op dit landgoed vind je daarnaast een sfeervol vakantiecomplex: Borgo Monte Sixeri.

Appartementen tussen de olijfbomen

Borgo Monte Sixeri bestaat uit twaalf appartementen en twee vrijstaande villini (kleine villa’s oftewel cottages), midden in prachtige natuur. Vanwege de ligging, wat hoger op de heuvel, heb je vanaf je vakantieverblijf een prachtig uitzicht op Alghero (dat ongeveer vijftien kilometer zuidelijker ligt) en de zee.

De appartementen beschikken over airconditioning/verwarming, een koelkast, een oven, een vierpitskookplaat, een magnetron, een wasmachine, televisie en een internetverbinding. Sommige appartementen hebben ook een vaatwasser. Alle appartementen hebben een terras of veranda en er zijn stenen barbecues voor algemeen gebruik. Ook is er een privéparkeerplaats.

Zwemmen en zonnen

Op het landgoed vind je twee fijne zwembaden, met rondom zonnebedden en parasols.

De dieren van Borgo Monte Sixeri

Ook zijn er veel dieren: ezels, zwijntjes, varkens, schapen en kippen scharrelen gezellig rond op hun deel van het landgoed, dat nog steeds een actief landbouwbedrijf is. Voor kinderen is het een leuk uitje om de boerderij te bezoeken.

Proef van de Sardijnse keuken

Le Pinnette is het restaurant van Borgo Monte Sixeri, waar ook de eilandbewoners zelf graag komen. Er wordt een eenvoudig menu geserveerd, op basis van kwalitatief goede ingrediënten, met uitstekende wijnen.

Alle gerechten zijn gebaseerd op producten van het eigen landgoed, van groenten tot wild zwijn en lamsvlees, van verse pasta’s tot verschillende kazen. De gerechten zijn seizoensgebonden en allemaal specifiek voor de streek rondom Alghero. Een keer per week wordt er ook een gezellige barbecue-lunch georganiseerd, met vooraf een bezoek aan de boerderij en een olijfolieproeverij.

Ontdek het noordwesten van Sardinië

Op vijf kilometer afstand prijkt een mooi wit zandstrand, dat doorloopt tot aan het dorpje Fertilia, waar ook enkele winkels, pizzeria’s en een bar te vinden zijn. Nog dichterbij ligt Santa Maria La Palma, waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen.

Borgo Monte Sixeri ligt op circa tien minuten rijden van Alghero, een gezellige stad met een schilderachtig oud centrum waar je allerlei bars, restaurants en ijssalons vindt. Vanuit de haven van Alghero kun je diverse excursies per boot maken, langs de prachtige noordwestkust van het eiland.

Ook een bezoek waard is de nuraghe van Palmavera. Nuraghi zijn stenen torens die in de bronstijd (1500 voor Christus) en daarna werden gebouwd op heel Sardinië. Het bijzondere van deze torens is dat ze gemaakt zijn van grote stenen die zonder cement op elkaar zijn gestapeld. De nuraghe van Palmavera is een van de mooiste nuraghi waarvan je de ruïne nog kunt bewonderen.

Een andere leuk uitstapje is een bezoek aan de grotten van Neptunus. Je kunt met een boot (er zijn georganiseerde excursies) of te voet, over de zogenaamde ‘geitentrap’ van zeshonderdzestig treden.

Een verblijf bij Borgo Monte Sixeri boek je via Eva Sardinia.

www.eva-sardinia.com | info@eva-sardinia.com
0031-229591942

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *