Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Amkina Experiences – ontdek het prachtige Sardinië door de ogen van Ovan en Marije

Ovan en Marije zijn de oprichters van AMKINA, een modelabel dat in 2017 werd gelanceerd. Marijes wortels liggen in Friesland, Ovan is met Koerdische tradities opgegroeid, maar allebei vielen ze als een blok voor de charmes van Sardinië.

Na hun studie aan de kunstacademie in Utrecht, waar ze beiden afstudeerden als modevormgevers, kregen ze in 2018 een unieke kans in Italië, waar ze voor slechts één euro een huis konden kopen op Sardinië.

Deze ervaring werd vastgelegd in het Nederlandse televisieprogramma Het Italiaanse dorp: Ollolai. Met veel toewijding en inspanning transformeerden Ovan en Marije een vervallen ruïne tot een prachtige B&B en creëerden ze de basis voor hun eigen AMKINA Experiences.

Eens geweest, voor altijd betoverd

Ovan: ‘Tijdens ons avontuur op Sardinië werden wij erg enthousiast van de Sardijnse cultuur. Dit inspireerde ons om verbinding te maken met de plaatselijke gemeenschap en unieke ervaringen te creëren waardoor onze gasten zowel de Sardijnse cultuur van dichtbij kunnen ervaren, alsook kunnen genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking.

We verwelkomden vele gasten in onze B&B en hebben ze kennis laten maken met lokale ambachtslieden die iets unieks te bieden hadden, zoals rieten manden maken, traditioneel brood bakken, pastaworkshops en wandelingen in de bergen met uitleg over de flora en fauna. Door te bemiddelen tussen de lokale mensen en de gasten kwam AMKINA Experiences tot leven.

Begin 2020 moesten wij het dorp Ollolai helaas achter ons laten, om daarna drie jaar lang te reizen tussen Nederland, het vaste land van Italië en Sardinië.

Sinds begin dit jaar zijn wij teruggekeerd naar Sardinië. ‘Eens geweest, voor altijd betoverd,’ zeggen de Sardijnen, en het is echt waar. Het is een waar paradijs met de prachtigste stranden van Europa en een binnenland dat nog erg onaangetast is, met een eigen cultuur die nog trots in stand wordt gehouden. Als bewonderaars van de Sardijnse cultuur en ambachten hebben wij AMKINA Experiences dan ook nieuw leven in geblazen.’

Picknicken met ezels en zelf ricotta maken

Marije: ‘Knuffelen en picknicken met ezels is een bijzondere experience die we sinds kort kunnen aanbieden dankzij Ignazio, een herderszoon die inmiddels met zijn dertig Sardijnse ezels in het betoverende berglandschap van i Sette Fratelli woont, in het zuidoosten van Sardinië.

De connectie die we hier kunnen maken tussen de lokale bevolking en de toeristen is nu al magisch – en we zijn nog maar net begonnen.

Ook bieden we een experience aan met de naam ‘De geheimen van ricotta’. Je raadt het al, je leert dan zelf ricotta maken. Daarnaast zijn wij bezig met verschillende ambachtslieden zoals een keramiekmaker, een messenmaker en andere interessante experiences die we hopelijk snel kunnen aanbieden.

Uiteraard bieden wij alles in AMKINA-stijl aan. Als vormgevers letten wij op alle elementen van de experience, het is een ware beleving voor al je zintuigen!’

Zelf pasta maken met Ovan

Ovan: ‘Naast dat wij met de lokale bevolking experiences aan het opzetten zijn, heb ik ook mijn eigen experience: een pastaworkshop met volledige focus op biologische plantaardige ingrediënten en zo gezond mogelijk.

Na jarenlang kok te zijn geweest in Nederland en na vele jaren in Italië en op Sardinië te hebben gereisd en alle pastasoorten te hebben geproefd bij en mogen maken met de locals, bied ik het nu zelf aan.’

Beleef het authentieke Sardinië met Ovan en Marije

Wil jij graag het authentieke Sardinië beleven door de ogen van Ovan en Marije?! Kijk dan nu op www.amkina.com voor meer informatie of mail voor op maat gemaakte ervaringen naar info@amkina.com.

Ovan en Marije kijken er naar uit om je te verwelkomen en samen een bijzondere herinnering op Sardinië te creëren!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Heel veel geluk gewenst .
    Het ga jullie beiden voorspoedig.
    En niet meer opgeven he ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *