Download gratis de Ciao tutti app!

Poggio al Casone – een Toscaans droomverblijf omringd door wijngaarden

Wie aankomt bij Poggio al Casone, rijdt een Toscaanse droomwereld binnen. Statig en stijlvol, gelegen op een heuvel met een met cipressen omzoomde oprijlaan en omgeven door uitgestrekte wijngaarden, is Poggio al Casone geen hotel, geen agriturismo, eigenlijk willen de eigenaren liever niet eens een ‘vakantieverblijf’ genoemd worden.

Waarom? Poggio al Casone wil graag jouw huis in Toscane zijn en je laten proeven van de authentieke Toscaanse manier van leven.

In de elegante villa en de twee kleinere, even prachtige bijgebouwen, zijn appartementen gecreëerd die niet alleen heerlijk comfortabel en zelfstandig zijn, maar ook met veel gevoel voor stijl en smaak ingericht. De service bij Poggio al Casone is uitmuntend (‘Wij houden ons meer bezig met onze gasten dan met onze eigen familie,’ geven ze hier graag toe) en bovendien erg kindvriendelijk.

Een van de vele eyecatchers bij Poggio al Casone is het panoramisch gelegen zwembad. Een duik nemen tussen dertig hectare wijngaarden geeft je het ultieme Toscaanse vakantiegevoel.

Poggio al Casone ligt op het landgoed van een biologische wijnproducent. Wil je een wandeling maken tussen de druiven? Geen enkel probleem. Liever zelf een keer de handen uit de mouwen te steken? Bezoek Poggio al Casone dan tijdens la vendemmia, de jaarlijkse wijnoogst.

De staf van Poggio al Casone nodigt je graag uit voor een landelijke maaltijd te midden van de wijngaarden, stelt desgewenst een wandeling in het omliggende bos voor om wilde kruiden te ontdekken of juist een mountainbiketocht op de Monte Serra (tussen Pisa en Lucca) of een hike naar de zogenaamde ‘Masso delle Fanciulle’, een paradijselijk stukje ongerepte natuur bij een warmwaterbron, waar je ook in kunt zwemmen.

De mogelijkheden zijn eindeloos: yogalessen, massages, een schildercursus, een wijnproeverij of bijvoorbeeld een kookcursus – het wordt met heel veel plezier voor je geregeld.

Even een boodschapje doen of genieten van een caffè aan de bar? Daarvoor kun je terecht in het dorpje verderop, op ongeveer achthonderd meter van het landgoed. Voor een uitgebreide lunch raadt Poggio al Casone de nabijgelegen Osteria Al Castello aan.

Benieuwd hoe ze verse pasta maken? Ga dan naar de pastafabriek van de familie Martelli in het plaatsje Lari, waar je natuurlijk meteen een bezoek brengt aan het mooie kasteel.

Wil je Toscane nog verder verkennen? De grotere steden in de omgeving, zoals Pisa, Lucca, Volterra, San Gimignano en Florence, maar ook de Toscaanse kust, zijn met de auto makkelijk te bereiken vanaf het landgoed.

Zin gekregen in een Toscaanse vakantie? Droom alvast even weg met deze video van Poggio al Casone! Boeken kan via www.poggioalcasone.com (ook al voor de zomer van 2022!) of via resort@poggioalcasone.com.

Poggio al Casone
Via Volpaia 16, Crespina (Pisa)
0039-050642259 | 0039-3496621405

Je vindt Poggio al Casone ook op Facebook en Twitter

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *