Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Poggio al Casone – een Toscaans droomverblijf omringd door wijngaarden

Als je aankomt bij Poggio al Casone, rijd je een Toscaanse droomwereld binnen. Statig en stijlvol, gelegen op een heuvel met een met cipressen omzoomde oprijlaan en omgeven door uitgestrekte wijngaarden, is Poggio al Casone geen hotel, geen agriturismo – eigenlijk willen de eigenaren liever niet eens een ‘vakantieverblijf’ genoemd worden.

Waarom? Poggio al Casone wil graag jouw thuis in Toscane zijn en je laten proeven van de authentieke Toscaanse manier van leven.

Sfeervolle appartementen in Toscaanse stijl

In de elegante villa en de twee kleinere, even prachtige bijgebouwen, zijn appartementen gecreëerd die niet alleen heerlijk comfortabel en zelfstandig zijn, maar ook met veel gevoel voor stijl en smaak ingericht. De service bij Poggio al Casone is uitmuntend (‘Wij houden ons meer bezig met onze gasten dan met onze eigen familie,’ geven ze hier graag toe) en bovendien erg kindvriendelijk.

Een duik tussen de wijngaarden

Een van de vele eyecatchers bij Poggio al Casone is het panoramisch gelegen zwembad. Als je hier een duik neemt, tussen dertig hectare wijngaarden, krijg je meteen dat ultieme Toscaanse vakantiegevoel.

Poggio al Casone ligt op het landgoed van een biologische wijnproducent. Wil je een wandeling maken tussen de druiven? Geen enkel probleem. Liever zelf een keer de handen uit de mouwen steken? Bezoek Poggio al Casone dan tijdens la vendemmia, de jaarlijkse wijnoogst.

Wandelen, fietsen, wijn proeven en kruiden plukken

De staf van Poggio al Casone geeft je graag suggesties voor een wandeling in het omliggende bos om wilde kruiden te ontdekken of juist een mountainbiketocht op de Monte Serra (tussen Pisa en Lucca) of een hike naar de zogenaamde Masso delle Fanciulle, een paradijselijk stukje ongerepte natuur bij een warmwaterbron, waar je ook in kunt zwemmen.

De mogelijkheden zijn eindeloos: yogalessen, massages, een wijnproeverij of bijvoorbeeld een kookcursus – het wordt met heel veel plezier voor je geregeld.

Ontdek de omgeving van Poggio al Casone

Even een boodschap doen of genieten van een caffè aan de bar? Daarvoor kun je terecht in het dorpje verderop, op ongeveer achthonderd meter van het landgoed. Voor een bijzondere lunch raadt Poggio al Casone het nabijgelegen restaurant Locanda Lo Scopiccio aan, dat recent is opgenomen in de Michelingids.

Benieuwd hoe ze verse pasta maken? Ga dan naar de pastafabriek van de familie Martelli in het plaatsje Lari, waar je natuurlijk meteen een bezoek brengt aan het mooie kasteel.

Wil je Toscane nog verder verkennen? De grotere steden in de omgeving, zoals Pisa, Lucca, Volterra, San Gimignano en Florence, maar ook de Toscaanse kust, zijn met de auto makkelijk te bereiken vanaf het landgoed.

Zin gekregen in een Toscaanse vakantie? Droom alvast even weg met deze video van Poggio al Casone.

Poggio al Casone
Via Volpaia 16, Crespina (Pisa)
0039-050642259 | 0039-3496621405

Boeken kan via www.poggioalcasone.com of via resort@poggioalcasone.com.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *