Inspiratie voor een Italiaanse kerst

B&B All’Ombra del Tiglio in Pistoia – in de schaduw van de linde

Niets heerlijkers dan je dag beginnen met het uitgebreide ontbijt van All’Ombra del Tiglio, een fantastische bed & breakfast even buiten Pistoia. Na een vers gezette cappuccino, broodjes, vers fruit en ander lekkers nestel je je in de schaduw van een van de bomen in de tuin om een boek te lezen of plannen te maken voor een tour door Toscane.

In de schaduw van de linde

In de schaduw van de linde (de letterlijke betekenis van all’ombra del tiglio) is het heerlijk vertoeven, maar ook binnen hangt een heerlijke sfeer.

De prachtig ingerichte B&B-kamers zijn alle drie anders maar alle drie even sfeervol en ademen in elk detail de gastvrijheid van Linda en haar moeder Marzia, de hartelijke eigenaren van All”Ombra del Tiglio

Heerlijke tuin met zwembad

In de uitgestrekte tuin (een garantie voor veel privacy en rust) met tal van bomen, planten en kruiden leidt onze neus ons van citroenboom naar rozenstruik, van olijfbomen naar de abrikozenboom die – heel handig – naast het hoger gelegen zwembad staat, zodat je ze in de zomer zo vanuit het water kunt plukken.

Het enige geluid is afkomstig van de vogeltjes die een kwetterend concert opvoeren en van de nabijgelegen rivier, die een kalmerend klaterende ruis produceert. Er is een eigen kruidentuin, een moestuin vol met heerlijks en een keur aan fruitbomen, waarvan het fruit wordt gebruikt voor eigengemaakte jam of limonade.

Een overvloed aan lekkernijen

Die jam mochten we elke ochtend proeven bij het ontbijt, zoals we al schreven een ware abbondanza, overvloed, aan lekkernijen. Al bij het naar bed gaan denken we aan wat ons de volgende ochtend te wachten staat…

Versgebakken brood, met zowel hartig als zoet beleg – waaronder dus de zelfgemaakte jam die van een simpel sneetje brood bijna een gebakje maakt. Yoghurt met vers en gedroogd fruit, muesli, zelfgebakken chocoladevlechtjes, stukjes tosti, koekjes in de vorm van een hartje, allerlei vruchtensappen, cappuccino… De tafel bezwijkt bijna onder al dat lekkers.

Het ontbijt is een goede graadmeter voor de gastvrijheid van All’Ombra del Tiglio. Je wordt als een vriend onthaald en het zal je tijdens je verblijf aan niets ontbreken.

Ontdek Pistoia en omgeving

Wil je Pistoia en omgeving ontdekken, dan is deze B&B echt de ideale uitvalsbasis. Je zit dicht bij de stad, maar toch heerlijk midden in het groen, met de Toscaanse gastvrijheid hoog in het vaandel.

Je krijgt volop tips voor uitjes in de omgeving (waar je schitterende fietstochten kunt maken bijvoorbeeld), van Vinci, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci, tot Florence en Lucca. Uiteraard kun je ook gewoon lekker een dagje luieren in de zon of all’ombra del tiglio.

Vakantie vieren bij All’Ombra del Tiglio

Je vindt All’Ombra del Tiglio aan de Via di Pieve a Celle 61 in Pistoia (Toscane). Wil je met meerdere mensen genieten van Toscane? Dan kun je ook de gehele villa waarin All’Ombra del Tiglio gelegen is huren. Neem voor details als beschikbaarheid en prijzen contact op met Linda en Marzia via info@allombradeltiglio.it of via 0039-3207082620 / 0039-3200620708.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Wàt leuk om dit allemaal terug te zien! Zulke mooie herinneringen aan deze prachtige plek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.