Ontdek Italië op een Vespa!

B&B All’Ombra del Tiglio – in de schaduw van de linde

Tijdens de blog tour in Pistoia hadden we er helaas geen tijd voor, maar wat hadden we ons graag in de schaduw van een van de bomen in de tuin van onze agriturismo genesteld om een beetje te schrijven of een boek te lezen. Tijdens de tour was All’Ombra del Tiglio (‘in de schaduw van de linde’) ons heerlijke thuis.

All-Ombra-del-Tiglio-naam2

We weten eigenlijk niet wat we als eerste moeten noemen: de prachtig ingerichte kamers, alle drie anders maar alle drie even sfeervol, de gastvrijheid van de eigenaresse en haar dochter of de heerlijke tuin. Voor de kamers zegt een foto eigenlijk meer dan woorden. Saskia sliep in kamer 3:

All-Ombra-del-Tiglio-kamer2

All-Ombra-del-Tiglio-kamer

De tuin verdient de meeste aandacht, ook omdat de naam van de agriturismo daar zo mooi verband mee houdt. In de uitgestrekte tuin (een garantie voor veel privacy en rust) met tal van bomen, planten en kruiden leidt onze neus ons van citroenboom naar rozenstruik, van olijfbomen naar de nectarineboom die – heel handig- naast het hoger gelegen zwembad staat, zodat je in de zomer zo vanuit het water nectarines kunt plukken.

All-Ombra-del-Tiglio-zwembad

Het enige geluid is afkomstig van de vogeltjes die een kwetterend concert opvoeren en van de nabijgelegen rivier, die een kalmerend klaterende ruis produceert. Er is een eigen kruidentuin, een moestuin vol met heerlijks en een keur aan fruitbomen, waarvan het fruit wordt gebruikt voor eigengemaakte jam of limonade.

All-Ombra-del-Tiglio-citroen

Die jam mochten we elke ochtend proeven bij het ontbijt, een ware abbondanza, overvloed, aan lekkernijen. Versgebakken brood, met zowel hartig als zoet beleg – waaronder dus de zelfgemaakte jam die van een simpel sneetje brood bijna een gebakje maakt. Yoghurt met vers en gedroogd fruit, muesli, zelfgebakken chocoladevlechtjes, stukjes tosti, koekjes in de vorm van een hartje, allerlei vruchtensappen, cappuccino… onze tafel bezweek bijna onder al dat lekkers.

Het ontbijt is een goede graadmeter voor de gastvrijheid van de familie. Je wordt als een vriend onthaald en het zal je tijdens je verblijf aan niets ontbreken. Je krijgt volop tips voor uitjes in de omgeving (waar je schitterende fietstochten kunt maken bijvoorbeeld), van Pistoia tot de geboorteplaats van Leonardo da Vinci, van Florence tot Lucca en alles ertussenin, maar uiteraard ook heerlijk een dagje luieren in de zon of all’ombra del tiglio.

All-Ombra-del-Tiglio-buiten

All-Ombra-del-Tiglio-buiten2

Wil je in onze voetsporen treden om Pistoia en omgeving te ontdekken, dan is dit echt de ideale uitvalsbasis. Dicht bij de stad, maar toch heerlijk midden in het groen, met de Toscaanse gastvrijheid hoog in het vaandel – wat wil een mens nog meer…

Neem alvast een virtueel kijkje bij agriturismo All’Ombra del Tiglio – en mocht je de verleiding niet kunnen weerstaan te boeken, doe ze dan onze hartelijke groeten en laat hen weten dat ook wij snel terugkeren!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze City Walks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *