Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » B&B All’Ombra del Tiglio in Pistoia – in de schaduw van de linde
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

B&B All’Ombra del Tiglio in Pistoia – in de schaduw van de linde

Niets heerlijkers dan je dag beginnen met het uitgebreide ontbijt van All’Ombra del Tiglio, een fantastische bed & breakfast even buiten Pistoia. Na een vers gezette cappuccino, broodjes, vers fruit en ander lekkers nestel je je in de schaduw van een van de bomen in de tuin om een boek te lezen of plannen te maken voor een tour door Toscane.

All-Ombra-del-Tiglio-naam2

In de schaduw van de linde (de letterlijke betekenis van all’ombra del tiglio) is het heerlijk vertoeven, maar ook binnen hangt een heerlijke sfeer. De prachtig ingerichte kamers zijn alle drie anders maar alle drie even sfeervol en ademen in elk detail de gastvrijheid van Marzia en Linda, de hartelijke eigenaren van deze B&B:

All-Ombra-del-Tiglio-kamer2All-Ombra-del-Tiglio-kamer

In de uitgestrekte tuin (een garantie voor veel privacy en rust) met tal van bomen, planten en kruiden leidt onze neus ons van citroenboom naar rozenstruik, van olijfbomen naar de abrikozenboom die – heel handig- naast het hoger gelegen zwembad staat, zodat je in de zomer zo vanuit het water nectarines kunt plukken.

Het enige geluid is afkomstig van de vogeltjes die een kwetterend concert opvoeren en van de nabijgelegen rivier, die een kalmerend klaterende ruis produceert. Er is een eigen kruidentuin, een moestuin vol met heerlijks en een keur aan fruitbomen, waarvan het fruit wordt gebruikt voor eigengemaakte jam of limonade.

All-Ombra-del-Tiglio-citroen

Die jam mochten we elke ochtend proeven bij het ontbijt, zoals we al schreven een ware abbondanza, overvloed, aan lekkernijen. Al bij het naar bed gaan denken we aan wat ons de volgende ochtend te wachten staat…

Versgebakken brood, met zowel hartig als zoet beleg – waaronder dus de zelfgemaakte jam die van een simpel sneetje brood bijna een gebakje maakt. Yoghurt met vers en gedroogd fruit, muesli, zelfgebakken chocoladevlechtjes, stukjes tosti, koekjes in de vorm van een hartje, allerlei vruchtensappen, cappuccino… onze tafel bezweek bijna onder al dat lekkers.

Het ontbijt is een goede graadmeter voor de gastvrijheid van All’Ombra del Tiglio. Je wordt als een vriend onthaald en het zal je tijdens je verblijf aan niets ontbreken.

Je krijgt volop tips voor uitjes in de omgeving (waar je schitterende fietstochten kunt maken bijvoorbeeld), van Pistoia tot Vinci, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci, van Florence tot Lucca en alles ertussenin. Uiteraard kun je ook gewoon lekker een dagje luieren in de zon of all’ombra del tiglio.

Wil je Pistoia en omgeving ontdekken, dan is deze B&B echt de ideale uitvalsbasis. Je zit dicht bij de stad, maar toch heerlijk midden in het groen, met de Toscaanse gastvrijheid hoog in het vaandel.

Neem alvast een virtueel kijkje bij All’Ombra del Tiglio – en mocht je de verleiding niet kunnen weerstaan om direct te boeken, doe Linda & Marzia dan onze hartelijke groeten en laat hen weten dat ook wij snel terugkeren!

All’Ombra del Tiglio
Via di Pieve a Celle 61, Pistoia (Toscane)
www.allombradeltiglio.itinfo@allombradeltiglio.it
0039-320 7082620 / 0039-320 0620708

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Wàt leuk om dit allemaal terug te zien! Zulke mooie herinneringen aan deze prachtige plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *