Home » Italië dichtbij » Hebben! » It’s gonna be a blue, blue Christmas…
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

It’s gonna be a blue, blue Christmas…

Als het aan het Italiaanse designmerk Alessi ligt, wordt het dit jaar een blauwe kerst. De nieuwste kerstcollectie, die werd ontworpen door Antonio Aricò, doet denken aan een bitterkoude sprookjeswereld met een magisch aspect. Het intense blauw, dat in heel de collectie terugkomt, doet denken aan de dromerige schilderwerken van Marc Chagall.

Blue Christmas weerspiegelt de essentie van de winter. Dat zie je allereerst terug in de kerstballen van geblazen glas (€ 17,- per stuk), maar ook in andere kerstboomversieringen, zoals het witte porseleinen rendier, de blauwe engel en de blauwe soldaat (€ 29,- per stuk).

Voor een warm begin van elke winterse ochtend zijn er de Blue Christmas-mokken (€ 17,- per stuk).

Ook nieuw is Bark for Christmas (€ 105,-), ontworpen door Boucquillon & Maaoui: een compacte kerstboom, compleet met besneeuwde takken en zeven porseleinen magneetversieringen (waaronder een gouden ster), waarmee je bijvoorbeeld zelf ook nog kerstkaarten of andere versieringen in de boom kunt ‘hangen’. Ideaal voor bijvoorbeeld kleine appartementen, bed & breakfasts, winkels, ateliers en andere kleine ruimten die je toch in kerstsfeer wil brengen.

Van dezelfde ontwerpers is de Barksled (€ 32,-), een theelichtjeshouder die kerst vanzelf dichtbij brengt.

Marcello Jori zorgt voor een originele uitbreiding van Alessi’s kerstballencollectie, met zes verschillende ‘ballen’ voor in de boom: van een luchtballon tot een bijendans (€ 32,- per stuk). Jori liet zich hierbij zowel in vorm als in kleur inspireren door de beroemde Fabergé-eieren en doopte zijn kunstige kerstcreaties Faberjorì.

Nog meer wintermoois van Alessi
Girotondo waakt graag over je tijdens de extra lange en donkere winternachten. Deze lamp van thermoplastische hars heeft drie helderheidsstanden (€ 68,-).

Voor feestelijke kerstcadeautjes die je het hele jaar door terug laten denken aan deze bijzondere gelegenheid, bedacht Alessi de collectie Objets-Bijoux (in ‘Golden Pink’).

Dit juweel van een serie bestaat uit pillendoosje Chestnut (€ 27,-), handtashaakje Minou (€ 24,-), onderzetter Tripod (€ 40,-), papiermes Pes (€ 25,-), walnootkraker Nut Splitter (€ 17,-), flesopener Bulla (€ 29,-), sleutelring Pip (€ 24,-) en mini-flacon Shot (€ 48,-). Ze illustreren stuk voor de verfijnde metaalbewerking waar Alessi bekend om staat.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *