Home » Italië dichtbij » Als VIP naar het Italië Evenement!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Als VIP naar het Italië Evenement!

Italië-Evenement-Kasteel-de-Haar-2016

Tel jij al af naar het Italië Evenement bij Kasteel De Haar, dat dit jaar op 20, 21 en 22 mei plaatsvindt? Lees dan snel verder, want we verklappen niet alleen wat je dit jaar allemaal te wachten staat, maar je maakt ook kans op een speciaal VIP-arrangement dat wordt aangeboden door Renzo’s Italiaanse Delicatessen. Het VIP-arrangement bestaat uit gratis entree voor twee personen, plus een welkomstdrankje en antipasti tijdens Il Grande Aperitivo op zaterdag 21 mei.

Italië-Evenement-aperitivo-Renzos-Delicatessen (1) Italië-Evenement-aperitivo-Renzos-Delicatessen (5)

Il Teatro del Sorriso
Het Italië Evenement kent dit jaar een opvallende smaakversterker: Il Teatro del Sorriso. Dit ‘Theater van de Glimlach’ biedt Italiaans theater met een lach. Veronique Sodano, Canti Vaganti en andere artiesten relativeren de ernst in zelfspot en typisch Italiaanse taferelen. Het belooft een pittige training te worden voor de Hollandse lachspieren.

La Piazza della Vera Italia
Ook nieuw dit jaar is La Piazza della Vera Italia (‘Het Plein van het Echte Italië’), een plein met uitsluitend puur Italiaanse bedrijven. In de afgelopen jaren namelijk kwamen er steeds meer exposanten speciaal voor dit evenement vanuit Italië naar Nederland. Zij brachten een volle kofferbak of zelfs een vrachtwagen vol (smakelijke) producten naar de fijnproevers in Haarzuilens. Dat doen ze dit jaar weer, waardoor je hier heerlijk kan grasduinen en je voorraadkast kunt aanvullen met heel veel lekkers uit de laars.

Italië-Evenement-Spritz

La Grande Tavolata & Il Grande Aperitivo
Nieuw is ook La Piazza dello Spritz voor een aperitivo in stijl. Daarnaast brengt La Grande Tavolata brengt klassieke filmscènes tot leven: lange gedekte tafels met wijn, pasta en allerhande smakelijke zaken. Eromheen vrienden en familieleden.

Dit gezellige terras is overigens ook de plek voor Il Grande Aperitivo. Terwijl je geniet van live muziek van Italiaanse artiesten, proef je van porchetta aan het spit en toost je met een van de heerlijke wijnen uit de wijnbar op een geslaagd dagje Italië! Het VIP-arrangement is inclusief een welkomstdrankje en antipasti-plankje voor twee personen tijdens deze Grande Aperitivo op zaterdag 21 mei (17.00 tot 19.00 uur).

Italië-Evenement-aperitivo-Renzos-Delicatessen (6)Italië-Evenement-aperitivo-Renzos-Delicatessen (2) Italië-Evenement-aperitivo-Renzos-Delicatessen (4)

Nog meer Italië
Maar er is nog veel meer te beleven tijdens het Italië Evenement 2016. Voor de derde keer inmiddels vindt tijdens het evenement het NK Pizzabakken in houtovens plaats. Tijdens dit Campionato della Pizza zal ‘meesterbakker’ Antonino Esposito aanwezig zijn voor een meet & greet. Ook zal hij op zaterdag 21 mei enkele workshops verzorgen. Een unieke kans voor pizzabakkers en –liefhebbers!

pizza-Napels

Ga naar een korte les en proeverij door deskundige en olijfolie producent Francesca De Ritis. Zij zal je in korte tijd wegwijs maken in de wereld van olijfolie en zal nuttige tips geven om goed olijfolie te herkennen, te proeven, te gebruiken.

Remco & Ylenia Borsato zijn tijdens het evenement aanwezig met een stand en een kookeiland. Een ideale gelegenheid om meer te weten te komen over de Italiaanse keukens.

Daarnaast staat het kampioenschap Bracco Italiano op het programma en bieden meer dan tweehonderd exposanten hun eten, drinken, mode, kunst, design, vakanties en auto’s aan. Meer details vind je op de website van het Italië Evenement.

italie-evenement-logo-2016-rood1

De winactie is helaas afgelopen – de winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *