Download gratis de Ciao tutti app!

Italië Evenement – tricolore sferen bij Kasteel de Haar op 20, 21 en 22 mei 2022

Het Italië Evenement bij Kasteel de Haar in Haarzuilens vindt dit jaar plaats op 20, 21 en 22 mei. Lees snel verder om te ontdekken wat je tijdens dit tricolore weekend kunt verwachten.

Tour del Vino

Door de tuinen van Kasteel de Haar slingert dit jaar een wijnroute. Met de speciale routekaart in de hand wandel je van proeverij naar proeverij.

Je maakt kennis met bijzondere wijnhuizen en ambachtelijke producenten, terwijl je tegelijkertijd reisinspiratie opdoet. Iedere wijn vertelt namelijk iets over de streek of regio van herkomst.

Vegetarisch koken

Steeds meer mensen eten volledig vegetarisch of plannen bewust een of meer vegetarische maaltijden per week. Italië is een waar paradijs voor groentegerechten. Tijdens het Italië Evenement laten diverse koks zich dan ook van hun groenste kant zien.

Bezoek de proeverijen en workshops aan het themaplein Veggitalian en ontdek hoe je geniet van vega(n) lekkers uit de Italiaanse keuken!

Italiaanse monumenten van zand

Italië is één groot openluchtmuseum. Het liefst had de organisatie van het Italië Evenement het Colosseum, de Basilica di San Marco en de toren van Pisa naar Nederland gehaald, maar aangezien dat onmogelijk is, tovert de Zandkunstenaar een aantal bekende gebouwen tevoorschijn tijdens exclusieve voorstellingen. Extra leuk voor de bambini! 

Waterparels in de kasteelvijver

Kinderen kunnen ook watertrappelen. Le Perle dell’Acqua neemt ook dit jaar de grote Italiaanse opblaasballen mee voor een spettacolo in de kasteelvijver. Wie maakt de meeste meters, wie blijft er het langst overeind?

Deze bijzondere ‘trappelballen’ komen uit Monza (Lombardije) en vormen al jaren een populair hoogtepunt tijdens het Italië Evenement.

De mooiste Fiat500

De komst van de Fiat500 werd in 1957 gevierd met een optocht in Turijn, waar een stoet Cinquecento’s uit de fabriek werd gereden. Tegelijkertijd trok in Rome een soortgelijke stoet naar het Sint-Pietersplein. Tijdens het evenement worden de drie allermooiste of allerleukste Cinquecento’s van Nederland gekozen.

Masterclass olijfolie proeven

Voor Francesca De Ritis uit Abruzzo viel de olijf niet ver van de boom. De olie stroomt bijna letterlijk door haar aderen en het is dan ook geen wonder dat zij is uitgegroeid tot een expert op dit gebied. Ze haalt heerlijke olijfolie naar Nederland en verzorgt (gratis) masterclasses tijdens het Italië Evenement.

Tijdens de proeverij leer je hoe extra vergine olijfolie gemaakt wordt en waarom goede extra vergine olijfolie zo lekker fruitig is. Met welke gerechten zou jij de olijfolie combineren? Hoe smaakt olijfolie als de olijven te vroeg zijn geplukt?

Reserveringen kunnen bij de tent gemaakt worden. Let op: beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus wees er op tijd bij!

Praktische informatie Italië Evenement

Het Italië Evenement vindt plaats in de tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens, op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022. Je kunt er elke dag van 10.00 tot 18.00 uur terecht.

Voorafgaand aan het evenement kun je via deze link kaartjes kopen voor € 17,- per stuk (excl. servicekosten). De reguliere verkoopprijs aan de kassa’s bij Kasteel de Haar is € 20,- per persoon (tijdens evenementdagen). Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis deelnemen aan het Italië Evenement.

alle foto’s zijn gemaakt tijdens het Italië Evenement 2019

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

4 reacties

  1. Lijkt mij leuk om dit evenement eens mee te maken!
    Ciao, margaretha

  2. Ik heb graag mee gedaan,

  3. De kans om even weer in La Bella Italia te zijn !!Wij bestellen de zon voor deze dagen!!

  4. Truus van der Wal

    Italië is al heel lang favoriet bij mij. Nu ik sinds kort een Italiaanse schoondochter heb zou ik het evenement heel graag met haar bezoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.