Home » Italië dichtbij » Italië Evenement bij Kasteel de Haar – 24, 25 en 26 mei 2019
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Italië Evenement bij Kasteel de Haar – 24, 25 en 26 mei 2019

Het Italië Evenement komt eraan en dat betekent feest bij Kasteel de Haar, met volop verrassingen voor jong en oud. Lees hieronder wat je dit jaar allemaal kunt verwachten tijdens dit Italiaanse feestje in hartje Nederland!

La Cantina dell’Italia
In proeflokaal La Cantina dell’Italia krijgen enkele bijzondere wijnhuizen en -boeren een podium. Je krijgt hier tekst en uitleg en uiteraard een heerlijke proeve van hun bekwaamheid. Ook staan er colleges en presentaties van olijfolie, limoncello en andere vloeibare Italiaanse delicatessen op het programma.

Pastakampioenschappen
Na vijf succesvolle edities van het kampioenschap pizza bakken, staat dit jaar de pasta op het menu. Het belooft een spannende strijd te worden, met als ingrediënten verschillende pastasoorten, sauzen en de ultieme bereiding. Wie mag zich de pastakampioen van Nederland noemen?

De beste thuisbarista
Niet alleen op pastavlak wordt er gestreden om een kampioenstitel, ook op koffiegebied wordt er alles uit de kast gehaald. Segafredo gaat tijdens het Italië Evenement namelijk op zoek naar de beste thuisbarista van Nederland.

Meet & greet met Italiëkenners
In de originele Ape-bibliotheek van Boekhandel Wagner vind je veel nieuwe boeken over la bella Italia. Zo kun je er Saskia’s nieuwe boek over Puglia kopen. Saskia zelf is er helaas niet, met een goede reden: er staat al een reis naar Italië op de planning…

Onno Kleyn is er wel. Hij zag in Toscane eens het licht voor een nieuwe carrière: hij werd culinair journalist. Dertig jaar na dato is hij de bekendste in zijn vak en nog altijd is zijn hart voor Italië groot. Zijn mooiste verhalen en recepten verzamelde hij in een nieuw boek. Tijdens het Italië Evenement deelt hij een aantal van zijn verhalen.

Inge Ipenburg schreef de thriller Moordenaarsstorm, het eerste deel van een tweeluik dat zich afspeelt op Sicilië. Ze is op zondag 26 mei aanwezig voor een meet & greet. Voedingsdeskundige Nora French verzorgt een lezing over de Italiaanse keukens in de kapel van Kasteel de Haar.

Meet & greet met de Nederlanders uit Ollolai
Heb je gekeken naar Het Italiaanse dorp: Ollolai? De hoofdrolspelers zijn dit jaar op het Italië Evenement! Niet alleen voor een meet & greet, maar ook om je meer van hun dorp en eiland te laten zien en proeven. Sardinië krijgt mede daarom dit jaar een speciaal themaplein, waar je je kunt laten inspireren tot een heerlijke eilandvakantie.

Musica per favore!
Het Italië Evenement telt dit jaar drie podia, dus aan muziek geen gebrek. Er is een breed programma, van jazz tot rock en van klassiek tot dans. Rond de podia vind je bovendien voldoende horecagelegenheid om de optredens onder het genot van een hapje en drankje te beleven. Los van de podia zijn er ook verrassende (theater)optredens op de pleinen, lanen en in de tuin van Kasteel de Haar.

Springen, speuren & spetteren
De bambini hebben een streepje voor. Ze mogen niet alleen gratis naar binnen (tot 12 jaar), maar kunnen zich ook helemaal uitleven. Zo is er een speciale speurtocht waarmee kinderen meer te weten komen over Italië én Kasteel de Haar.

Uiteraard ontbreekt ook het mega-springkussen dit jaar niet en voor de ware durfals zijn Le Perle dell’Acqua weer van de partij. Wie kan er op water lopen zonder te vallen of nat te worden?

Praktische informatie
Het Italië Evenement vindt plaats op 24, 25 en 26 mei 2019 bij Kasteel de Haar (Haarzuilens, Utrecht), elke dag van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt € 17,50 per persoon; kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Een parkeerkaart kost € 8,-.

Alle workshops, presentaties en activiteiten vind je op de website van het Italië Evenement. Zo stel je je eigen ideale dagje Italië in eigen land samen!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *