Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bezoek het Italië Evenement en geniet van tricolore sferen bij Kasteel de Haar

Het Italië Evenement bij Kasteel de Haar in Haarzuilens viert dit jaar het twintigjarig jubileum! Op 2, 3 en 4 juni 2023 geniet je van een Italiaans feestje in de tuinen van Kasteel de Haar, met onder meer de heerlijkste street food-parade, een Italian Wine Night en een uniek hoogtepunt; de Panoramica Gustosa.

Lees snel verder om te ontdekken wat je tijdens dit feestelijke tricolore weekend allemaal kunt verwachten!

Hoog boven de kasteeltuinen van De Haar

Twintig jaar Italië Evenement moet gevierd worden met een hoogtepunt, zo vond de organisatie. Daarom bekijk je tijdens een ritje in het reuzenrad – voor deze gelegenheid Panoramica Gustosa gedoopt – het evenement van bovenaf. Bovendien biedt het reuzenrad magnifiek uitzicht op het kasteel en de tuinen. Een kaartje voor het reuzenrad kost € 7,50 p.p. – inclusief een glas prosecco.

Een gondel in de kasteelvijver

Hopelijk spiegelt de zon zich in de vijver van het mooiste kasteel van Nederland, die tijdens het Italië Evenement voor even wordt omgetoverd tot een Venetiaans kanaal, zodat je er een tochtje in een gondel kunt maken.

De gondelier steekt twee keer per uur af voor een vaart van ongeveer vijftien minuten met maximaal acht passagiers. Een kaartje kost € 10,- p.p.

Proef van Italiaans street food

De keuken van Italië heeft nagenoeg de hele wereld veroverd. Je kunt hier uiteraard volop van proeven tijdens het Italië Evenement. Dat kan bij de verschillende stands, maar ook op een van de terrassen. Nieuw dit jaar is een smakelijke street food-strada, met diverse foodtrucks die het lekkerste cibo da strada bereiden.

Waterparels in de kasteelvijver

Kinderen kunnen ook tijdens deze editie van het Italië Evenement weer watertrappelen. Le Perle dell’Acqua neemt ook dit jaar de grote Italiaanse opblaasballen mee voor een spettacolo in de kasteelvijver. Wie maakt de meeste meters, wie blijft er het langst overeind?

Deze bijzondere ‘trappelballen’ komen uit Monza (Lombardije) en vormen al jaren een populair hoogtepunt tijdens het Italië Evenement.

Ook is er een springkussen en kunnen de bambini een mooi masker laten schminken.

De mooiste Fiat500

De komst van de Fiat500 werd in 1957 gevierd met een optocht in Turijn, waar een stoet Cinquecento’s uit de fabriek werd gereden. Tegelijkertijd trok in Rome een soortgelijke stoet naar het Sint-Pietersplein. Tijdens het evenement worden de drie allermooiste of allerleukste Cinquecento’s van Nederland gekozen.

Ik vertrek-verhalen in de kapel

Er is geen land ter wereld dat zo tot de verbeelding spreekt als Italië. Geen vakantie is dan ook lang genoeg. Het is voor vele Nederlanders reden geweest om de stap te wagen: zij vertrokken naar het beloofde land om daar een nieuw leven op te bouwen. In de kapel van Kasteel de Haar delen zij hun avonturen en ervaringen; in Umbrië, Rome en Puglia.

Gratis privéles Italiaans door Italstudio

Italstudio organiseert gratis lessen Italiaans, gegeven door een van hun docenten uit Florence. De lessen vinden elke dag plaats, in elk geval om 11.00, 12.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 en 18.00 uur. Elke les duurt circa twintig minuten en kan op elk niveau gegeven worden, van absolute beginners tot gevorderden.

Masterclass olijfolie proeven

Voor Francesca De Ritis uit Abruzzo viel de olijf niet ver van de boom. De olie stroomt bijna letterlijk door haar aderen en het is dan ook geen wonder dat zij is uitgegroeid tot een expert op dit gebied. Ze haalt heerlijke olijfolie naar Nederland en verzorgt drie keer per dag een (gratis) masterclass olijfolie proeven.

Tijdens de proeverij leer je hoe extra vergine olijfolie gemaakt wordt en waarom goede extra vergine olijfolie zo lekker fruitig is. Met welke gerechten zou jij de olijfolie combineren? Hoe smaakt olijfolie als de olijven te vroeg zijn geplukt?

Reserveringen kunnen bij de tent gemaakt worden. Let op: beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er op tijd bij.

Praktische informatie Italië Evenement

Het Italië Evenement vindt plaats in de tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens, op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023. Je kunt er elke dag van 10.00 tot 18.00 uur terecht.

Voorafgaand aan het evenement kun je via deze link kaartjes kopen voor € 13,50 in de voorverkoop (normale prijs bedraagt € 18,- per stuk), excl. servicekosten. Voor een ritje in het reuzenrad en de gondel moet je nog een apart kaartje bestellen. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis deelnemen aan het Italië Evenement.

de meeste foto’s zijn gemaakt tijdens het Italië Evenement 2019

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

8 reacties

 1. Marijke Vredebregt

  Graag kom ik in aanmerking voor 2 gratis kaarten. Italian street food lijkt me hierbij geweldig. De kaarten geef ik aan goede vriend en zijn vrouw omdat hij vorige week heeft gehoord dat hij ongeneeslijk ziek is. Ze zijn enorme Italie fans!

 2. Twee vliegen in één klap!
  1- Wat is er mooier om de kans te krijgen om je in Italiaanse sferen te begeven! Waarschijnlijk kan ik volgen jaar weer op vakantie en dan wordt het natuurlijk Italië. Dus dit dagje pik ik dit jaar graag mee.
  2- Ik ben nog nooit in Kasteel de Haar geweest. Wil er al lange tijd naartoe maar niemand geïnteresseerd om mij te vergezellen. ;-( Maar met dit ontzettend top kaartje zal dat vast lukken. 🙂

  Iedereen vind Italie fantasticht!

 3. Iknzou heel graag de kaartjes voor het evenement willen winnen. Mijn man is een Italiaan en zou het fijn vinden om weer eens in Italiaanse sferen te vertoeven. Voor ons zou dit een perfect uitje zijn om weer eens naar Nederland te komen(ik woon in België), en van de Italiaanse en Nederlandse cultuur te snuiven. En om ideetjes op te doen waar naartoe te gaan op vakantie

 4. Ineke jansenboom

  Twee jaar geleden geboekt naar de Italiaanse meren maar wegens carona is het geannuleerd
  Nu heb ik weer geboekt voor oktober
  Ik kom graag in aanmerking voor het reuze rat

 5. Dit lijkt me het mooiste evenement van Nederland: Italië!
  Laat ons er alsjeblieft van genieten prego!
  Ciao Yvonne

 6. Yvonne van Neer-Peulen

  heerlijk iedere keer als Ciao tutti weer verschijnt in de mail!
  even weg dromen.

 7. Grazie Yvonne!

 8. Rosemary Van Duinen

  Misschien veel te laat..maar als t nóg kan wil ik graag meedoen met de actie om kaartjes te winnen..in t verleden zijn we er paar jeer geweest. Maar dit bijzondere jubileumfeest willen we toch niet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *