Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De leukste programma’s om te kijken voordat je naar Italië gaat

Het is zover: de reis naar Italië is geboekt, dus laat de voorpret maar beginnen! In welke jaargetijde je ook naar Italië gaat, er is altijd genoeg te zien.

Er zijn dan ook heel wat programma’s op de Nederlandse televisie die het land graag in het zonnetje zetten. Ook voor veel koks is il belpaese een van de favoriete landen om te bezoeken.

Televisieprogramma’s over Italië

Als je meer over Italië te weten wil komen, kun je alvast wat televisieprogramma’s kijken om de voorpret te vergroten. We tipten recent al Casa di Beau en We zijn er Bijna! maar er is veel meer moois en lekkers te zien.

Aandacht voor de Italiaanse keuken mag tijdens je vakantievoorbereiding immers niet ontbreken. Die inspiratie kun je meteen in de praktijk brengen om je in eigen keuken alvast in Italië te wanen.

Gino’s Italian Escape

Zijn naam verraadt het al, Gino D’Acampo is op en top Italiaan. Hij is geboren en getogen in Torre del Greco, in de buurt van Napels, en verhuisde naar Londen om zijn gasten in de Britse hoofdstad de sfeer van Napels en de Amalfikust te laten ervaren.

Voor zijn programma Gino’s Italian Escape keert hij terug naar zijn geboorteland. In dit programma van 24Kitchen  zie je hoe de televisiekok zowel een culinaire als een persoonlijke reis maakt. Hij neemt je onder meer mee naar Rome en Napels, maar Gino reist ook naar kleurrijke kustdorpjes, zodat hij steeds meer ontdekt over de geheimen van de Italiaanse keuken.

Nadat Gino zichzelf heeft laten inspireren door alle lokale gerechten en Italiaanse lekkernijen, inspireert hij jou om een Italiaans gerecht te maken waarmee je in elk geval qua geur en smaak met hem mee reist.

Gino’s Italian Escape wordt uitgezonden via Viaplay. Je hebt een Viaplay abonnement nodig om dit programma te kunnen bekijken. Als bonus krijg je als je een abonnement afsluit, ook gratis toegang tot het bekijken van de wedstrijden van het Italiaanse vrouwenvoetbal.

Langs Romeinse wegen

Als je een abonnement hebt op NPO Start, kun je de achtdelige serie Langs Romeinse wegen nog bekijken, die begin 2019 werd uitgezonden.

In deze serie gaat presentator Rick Nieman langs verschillende Italiaanse bezienswaardigheden en de verhalen erachter.

Dit programma is niet alleen een must-see als je een paar weken op vakantie gaat, maar zeker ook als je plannen hebt om naar het land te emigreren.

Goed om te weten voordat je naar Italië vertrekt: sim only vergelijken kan je helpen om een goedkoop mobiel abonnement zonder toestel te vinden, dat tijdens je verblijf van pas kan komen. Zo kun je je favoriete televisieseries over Italië ook gewoon op je smartphone kijken als je in Italië bent.

Il dolce far niente

Een programma waar je geen abonnement voor nodig hebt, is Il dolce far niente. Dit programma wordt gepresenteerd door televisiekok Hugo Kennis en wordt nog regelmatig uitgezonden op onder meer 24Kitchen.

Il dolce far niente betekent de kunst van het nietsdoen. Dat is precies waar Kennis naar op zoek gaat. Hij maakt een rondreis door een van de bekendste en geliefdste regio’s van Italië: Toscane.

Daarbij ontmoet hij de lokale inwoners die hem van alles leren en vertellen over de bijzondere gerechten die er in de streek worden gemaakt.

Daarnaast krijgt hij toegang tot heerlijk verse ingrediënten waarmee hij iedere aflevering een lekkere Italiaanse maaltijd op tafel zet. Hij legt stap voor stap uit hoe je zelf thuis het gerecht kunt maken, zodat je alvast kunt proeven van de echte Italiaanse keuken. Een perfect voorproefje voor je vakantie!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *