Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Beleef je vakantie in Italië telkens opnieuw met een kleurrijk fotoalbum

Is jouw vakantie naar Italië al gepland? Zijn de hotels geboekt en heb je alle andere voorbereidingen al getroffen?

Op onze website vind je heel veel tips en verhalen voor een flinke dosis voorpret. Zo kun je alvast een lijstje maken met mooie dorpjes en restaurants die je wil bezoeken, de leukste markten en de mooiste bezienswaardigheden of fotogenieke plekken, zodat je tijdens je vakantie de mooiste plaatjes kunt schieten.

Want hoewel veel mensen ervan houden om de vakantie goed voor te bereiden, gaan ze na terugkomst vaak (te) snel weer over tot de orde van de dag. Wat men vaak vergeet, is dat je ook lekker lang kunt nagenieten van een heerlijke vakantie in Italië. We delen een paar tips over hoe je dat vakantiegevoel kunt vasthouden.

Leg je mooiste momenten vast

Italië staat bekend om haar rijke cultuur, architectuur, historische bezienswaardigheden, prachtige landschappen en niet te vergeten de wereldberoemde keuken.

Heb je al dat moois vastgelegd met je smartphone? Het is natuurlijk heerlijk om af en toe eens door je foto’s te scrollen, maar is je foto’s afdrukken bij bijvoorbeeld Albelli niet nóg leuker?

Niet alleen heb je na je vakantie een paar uurtjes extra voorpret, tijdens het selecteren en samenvoegen van de mooiste foto’s, vervolgens heb je ook een tastbare herinnering aan jouw Italiaanse vakantie. Dat is toch echt fijner wegdromen dan een digitaal mapje met foto’s!

Ook is het leuk om je vakantiebelevenissen zo met anderen te delen. Tijdens een etentje kun je het fotoboek makkelijk laten rondgaan.

Hou een reisdagboek bij

Een andere leuke manier om je Italiaanse reiservaringen weer terug te halen na je vakantie is door een reisdagboek bij te houden tijdens de vakantie zelf.

Gebruik het om notities te maken over de plekken die je bezoekt, noteer wat je allemaal gezien, gedaan en geproefd hebt, welke mensen je hebt ontmoet en welke indrukken je hebt opgedaan.

Verzamel allerlei souvenirs van elke vakantiedag, met de leukste foto’s, ansichtkaarten, het bonnetje van dat lekkere ijsje in dat kleurrijke barretje, een stukje van de route die je hebt afgelegd, unieke herinneringen… Thuis kun je het eventueel nog uitbreiden, met foto’s, stickers, langere reisverhalen én nieuwe reisplannen!

Neem een mooi souvenir mee

Wellicht is dit de meest voor de hand liggende manier om herinneringen opnieuw te beleven. En dan bedoelen we niet per se een koelkastmagneet (ook al krijgen wij elke ochtend opnieuw een grote glimlach op ons gezicht als we de koelkast openen), maar ook een pak pasta dat je meteen even terugvoert naar Italië, een blik olijfolie, een mooie prent of een sieraad.

Wij kopen ook graag iets bij lokale ambachtslieden en kleine ondernemingen, die je meteen meer vertellen over hun werk, hun dorp, de tradities en hun werkwijze. Zo neem je écht een stukje van de lokale cultuur mee naar huis!

Nog meer tips om je vakantiegevoel vast te houden

Benieuwd naar nog meer manieren om het Italiëgevoel ook thuis lekker lang vast te houden? Met deze tien tips verweef je een beetje dolce vita in je normale leven!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *