Ga op pad met onze City Walks!

Van Calabrië naar Etruria

Jullie hebben al even niets van Rolf en Inge gehoord, omdat de afgelopen twee maanden gevuld waren met diverse reizen, met name in Calabrië. Vandaag doen ze verslag van de gemaakte reizen en blikken ze alvast vooruit op de reizen die ze in 2015 gaan maken.

Rolf-Inge-Aeneas-Travel

Rolf en Inge: ‘Calabrië is een prachtig gebied, vooral rond het plaatsje Scilla. Hier huisde ooit de mooie zeenimf Skylla, die op een dag de liefde van een meerman, Glaucus genaamd, afwees. Deze vieze, oude man met vervuilde groene haren beviel haar niets.

Maar Glaucus legde zich er niet bij neer en bezocht de heks Circe om een liefdesdrankje te verkrijgen dat Skylla verliefd op hem zou maken. Circe was echter een echte mannenverslindster en wilde onmiddellijk met Glaucus het bed in. Hij wees haar bruusk af en kwetste haar zo dat zij op wraak zon. Daarom maakte zij toverkruiden die zij uitstrooide op de plek waar Skylla elke ochtend een bad nam. Zodra Skylla het water inging, veranderde haar onderlijf in een vreselijk monster met zes hondenkoppen.

Vanaf dat moment teisterde zij samen met Charybdis de boten die tussen hen langs voeren, zoals die van Odysseus. Nog steeds kun je de plaatsen waar beide monsters huisden zien, gelegen tegen een prachtig decor van een azuurblauwe zee.

Scilla-Calabrie

Zoals jullie weten geven wij voor onze reizen de voorkeur aan dit soort onbekende regio’s. Maar soms organiseren we ook reizen naar bekendere plekken, maar dan wél met een bijzondere invalshoek. Komend voorjaar organiseren we bijvoorbeeld een Etruskenreis.

Vroeger waren de Etrusken in raadselen gehuld. Wie waren de Etrusken, waar kwamen ze vandaan? Wat was de betekenis van hun vreemde cultuuruitingen zoals die bijvoorbeeld in de necropoli te vinden zijn? Tegenwoordig zijn we in staat op een aantal van deze vragen antwoord te geven. Maar er blijven genoeg raadsels over binnen deze fascinerende cultuur. Zo kennen we nog steeds niet precies de verhouding tussen de Romeinen en de Etrusken, mede omdat de geschiedenis door Romeinse historici als Livius werd geschreven.

Etrusken-TarquiniaEtrusken-reis-Aneas-Travel

Tijdens deze Aeneasreis laten we je kennismaken met een aantal hoogtepunten in het zuidelijke deel van Etruria, het rijk van de Etrusken, vanuit onze standplaats Viterbo. Een hotel net buiten het oude centrum maakt het mogelijk om na het programma verder te genieten in het bijzondere middeleeuwse centrum. Natuurlijk bezoeken we een aantal dodensteden, zoals Tarquinia en Cerveteri, maar we nemen je ook mee naar onbekendere tombes en opgravingen.

CerveteriEtrusken-Tarquinia-2

Dit alles combineren we met bijzondere steden en bouwwerken uit latere tijden, zoals de beroemde kathedraal van Orvieto. Maar altijd vormen de Etrusken de basis. In Orvieto zijn namelijk tal van Etruskische sporen te vinden. We maken onder andere een wandeling door de in oorsprong Etruskische ondergrondse stad. Uiteraard is er ook genoeg tijd om te genieten van een aantal lokale specialiteiten.

De inschrijving voor deze reis loopt tot 1 januari 2015. Tijdens de Aeneasavond op 30 januari kun je dan alvast je andere reisgenoten ontmoeten – en delen we nog meer voorpret!’

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *