Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De 10 mooiste stranden van Calabrië – van Tropea tot Capo Rizzuto

Calabrië wordt bijna geheel omringd door zee. De regio grenst aan de Tyrreense Zee in het westen en aan de Ionische Zee in het oosten, hetgeen voor zo’n achthonderd kilometer aan stranden zorgt.

Je vindt er zowel populaire badplaatsen, met kleurrijke lidi (strandtenten met een eigen strand) en restaurants, als vrije stranden, onaangetaste baaitjes en steile rotsen. Genoeg afwisseling om tijdens een vakantie elke dag op een ander strand neer te strijken!

Samen met FTI vakanties Calabrië maakten we een lijstje met de volgens ons tien mooiste stranden van Calabrië:

Roccella Ionica (Reggio Calabria)

Op dit strand wappert een welverdiende Bandiera Blu, de Blauwe Vlag, die toegekend wordt aan schone stranden waar het zwemwater van uitstekende kwaliteit is. Dit strand met fijn zand is een ideaal toevluchtsoord voor wie op zoek is naar rust.

Tropea (Vibo Valentia)

Tropea is in heel Italië beroemd om haar unieke ligging: hoog op een rots, uitkijkend over zee. Op het strand zijn tal van voorzieningen en goed uitgeruste strandtenten. In deze blog lees je meer over Tropea & de Kust van de Goden.

Capo Vaticano (Vibo Valentia)

Hier ligt een van de mooiste stranden van Italië, het is zelfs een van de honderd mooiste stranden ter wereld. De meest afgelegen baaien zijn de fijnste, omdat ze alleen over zee te bereiken zijn en daarom heerlijk rustig.

Roseto Capo Spulico (Cosenza)

Bij dit deel van de kust heb je vóór je de kristalheldere zee en achter je de groene kaap van Cardone, met het beroemde Castello di Pietra.

Capo Rizzuto (Crotone)

Dit is een bijzonder (beschermd) natuurgebied, dat de verbinding vormt tussen de mooie kust en sites van historisch en archeologisch belang, zoals de Aragonese vesting Le Castella.

Le-Castella-di-Capo-Rizzuto Le-Castella-di-Capo-Rizzuto-2

San Nicola Arcella (Cosenza)

Het strand aan de Golf van Policastro ligt in de beschutting van hoge rotsen die loodrecht boven zee uitsteken, pal tegenover het mooie Isola di Dino.

De grote rotsboog (de zogenaamde Arco Magno) is een van de betoverendste en meest romantische plekken van de regio.

Arco-Magno (1) Arco-Magno (2)

Diamante (Cosenza)

Het acht kilometer lange strand aan de Tyrreense kust zorgt met zijn vruchtbare bodems voor een warm onthaal. Het mooie Isola di Cirella ligt er precies voor.

Copanello di Stalettì (Catanzaro)

Adembenemende stranden en rotspartijen, voor een ontspannen dagje aan zee buiten de gebruikelijke toeristische routes.

Caminia (Catanzaro)

Dit zandstrand ligt tussen Catanzaro en Soverato en is erg geliefd onder de wat jongere strandgangers, omdat je hier een actieve vakantie kunt vieren.

Soverato (Catanzaro)

De witte stranden van Soverato, in de beroemde Golf van Squillace, zijn een belangrijke toeristische trekpleister in deze regio.

Ontdek nog meer moois in Calabrië

Nog veel meer mooie plekken in Calabrië (van stranden tot bijzondere dorpjes, van uitgestrekte natuurparken tot lokale lekkernijen, bed & breakfasts en outdoor activiteiten) vind je in onze bijna 275 pagina’s tellende Special over deze ongerepte regio.

Bestel Calabrië – van kust naar kust

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone en tablet) van alle moois in je Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *