Home » Italiaans eten » Sprankelend koken
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Sprankelend koken

Wij drinken graag een prosecco als aperitivo, vergezeld van een paar hapjes om de eetlust alvast op te wekken. Bij het eten schakelen we meestal over op wijn. Bubbles by Bruud heeft ons echter uitgenodigd om te proeven van mousserende wijnen bij het eten, omdat een prosecco zoveel meer kan zijn dan een aperitief. We hadden zo onze twijfels, maar Bubbles by Bruud had gelijk: ook na het aperitivo mag het glas bubbels worden aangevuld!

SONY DSC

We hebben het dan niet alleen over een combinatie met amuses. Wist je bijvoorbeeld dat een smaakvolle prosecco brut uitstekend kan combineren met een pasta met kreeft? En dat een romige truffelpasta helemaal tot z’n recht komt bij een ‘blanc de blancs’ metodo classico bubbel met een lange tweede vergisting?

Op het gebied van kaas kan een goede prosecco Extra Dry of Dry fantastisch combineren met verschillende zachte geiten- en schapenkazen. Een sterke blauwe kaas kan de juiste rosébubbel nóg levendiger maken. Daarnaast zorgt een bubbel voor een opleving aan het einde van de maaltijd in plaats van de mokerslag die de klassieker van kaas met port (bij ons althans) kan opleveren.

SONY DSCSONY DSC

Door de gigantische diversiteit die er bestaat binnen het Italiaanse mousserende wijnlandschap, is er bij een brede reeks aan smaken en gerechten een combinatie te maken met een bubbel.

Probeer het maar eens! Het is ontzettende interessant, leuk en natuurlijk lekker om te beleven hoe mousserende wijn/spijscombinaties uitpakken. En het is weer eens wat anders dan de traditionele combinaties van rode wijn bij vlees en witte wijn bij vis. Ideaal dus als je tijdens de feestdagen je gasten wil verrassen met iets nieuws!

Sprankelend koken
Wil je niet alleen zelf aan de slag met bubbels, maar ook professioneel advies van welke gerechten nu bij welke mousserende wijnen passen, ga dan op zaterdag 9 november Sprankelend koken! Sprankelend koken bij Kookstudio Meerema (onderdeel van restaurant Quartier du Port in Rotterdam) betekent dat je zelf aan de slag gaat met gerechten en ambachtelijke producten die gecombineerd zullen worden met verschillende mousserende wijnen.

Sprankelend-koken-workshop

De workshop staat onder enthousiaste leiding van topchef Sieberen Meerema en de uitleg van de mousserende wijnen ligt in handen van Bubbles by Bruud. Sieberen Meerema is de voormalige chefkok van De Harmonie in Rotterdam en hij heeft in Kookstudio Meerema alle professionele apparatuur binnen handbereik om elke deelnemer op hoog niveau te laten koken. Je bepaalt zelf hoe actief je aan de slag gaat, maar het wordt gewaardeerd als je de handen uit de mouwens steekt en helpt om de mooiste gerechten op tafel te zetten!

SONY DSC

De gerechten zullen worden gecombineeerd met een breed assortiment mousserende wijnen die professioneel zullen worden toegelicht. Sprankelend koken belooft dus een perfecte mix te worden van entertainment, zelf aan de slag gaan en op een ontspannen manier veel leren over gerechten, ingrediënten en natuurlijk over mousserende wijnen.

Over Bubbles by Bruud
Naast Sprankelend koken promoot Bubbles by Bruud het drinken van bubbels bij het eten via het succesconcept Menu Spumante en door masterclasses over de verfrissende combinatie van bubbels en kaas te geven.

Daarnaast maakt de Proseccoslijterij deel uit van Bubbles by Bruud. Deze jonge Rotterdamse importeur heeft de ambitie om dé bubbelspecialist van Nederland te worden. Bruud is in 2010 begonnen met eigen import van prosecco van bijzondere kwaliteit. Inmiddels werken ze met uiteenlopende mousserende wijnen die terug te vinden zijn bij verschillende Nederlandse sterrenzaken. De prosecco’s zijn direct te verkrijgen via Proseccoslijterij; de franciacorta’s via Franciacortaslijterij.nl.

Bubbles-by-Bruud

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *