Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Koken met nonna bij wijnhuis Moretti Omero

Moretti Omero staat vooral bekend als wijnhuis, gericht op biologische wijnen. In 1992 kreeg Moretti Omero het officiële certificaat voor biologische wijnbouw. Eigenaar Omero startte de productie van wijn, maar tegenwoordig neemt zijn dochter Giusi het over. Tussen de wijngaarden en olijfbomen ligt het prachtige bedrijf, gevestigd in een mooi pand, vlak bij Montefalco.

Ciao tutti’s Inge ging er niet alleen heen om een glaasje Montefalco Sagrantino te drinken, maar ook voor een kookworkshop.

Inge: ‘Na een hartelijk welkom door de enthousiaste Giusi worden we kort rondgeleid. Veel tijd hebben we niet, want we moeten aan de slag: We beginnen tussen de olijfbomen, met het zoeken van de juiste kruiden voor de gerechten. Met een rieten mand kuieren we door de olijfboomgaard, genietend van de prachtige plaatjes, de rust en de heerlijke geuren. Het is nu al een feest!

Wanneer we met alle kruiden terugkomen in la cucina, gaat plots de deur open. ‘Aaah, mia nonna!’ lacht Giusa. Ze vertelt dat haar oma nog altijd de kruiden goedkeurt, om er zeker van te zijn dat alleen de beste kruiden in de gerechten terechtkomen.

Nonna neemt plaats en aandachtig wordt alles uit de mand bestudeerd. Na een paar afkeurende blikken (è brutto!) en de selectie kunnen we verder. Als snel staan we met onze handen in het deeg en leren we van Giusi dat je niet aan een Italiaan vraagt hoe je precies pasta maakt. Je kijkt en leert, maar bovenal leer je door het zelf te doen. Heerlijk!

Als alles klaar is, mogen we aanschuiven aan een lange tafel. De flessen Sagrantino komen erbij, de geurende gerechten worden geserveerd en ook nonna schuift aan, uiteraard aan het hoofd van de tafel. Buon appetito!

Moretti Omero biedt naast kookworkshops ook wijnproeverijen aan. Ook is er een fijne wijnwinkel, die dagelijks geopend is van 9.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website MorettiOmero.it.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Hoi,
    Weten jullie ergens in de buurt van Lazise en Peschiera een adres voor kookworkshop?

  2. Helaas niet, maar misschien kan An van Garda Slow & More je verder helpen? Zie http://www.gardaslowandmore.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *