Inspiratie voor Italiaanse feestdagen

The Blue Kitchen – koken met locals Stefanie & Peppe op Capri

Een bezoek aan het romantische eiland Capri mag tijdens een stedentrip Napels eigenlijk niet ontbreken. Het eiland is sprookjesachtig mooi (zeker als je de gebaande paden verlaat en in de voetsporen van de Romeinse keizers treedt) en alleen de prachtige vergezichten zijn voor veel toeristen al reden genoeg om op de boot te stappen.

Hoewel het eiland de naam heeft heel chique te zijn, is het met name buiten de zomermaanden ook een ideale wandelbestemming (zoals je in deze blog kunt lezen).

Ook culinair gezien is een bezoek aan Capri genieten. Zeker als je bij een van de locals thuis aan de slag kunt om samen een maaltijd te bereiden. Zo proef je echt een puur stukje Capri.

Samen in de pannen roeren in de keuken van een eilandbewoner is dé manier om Capri en haar rijke culinaire tradities echt te leren kennen. Felicia laat je daarom graag kennismaken met Stefanie en Peppe, die je graag verwelkomen in The Blue Kitchen.

Magisch Matermania
Felicia: ‘Achter het drukbezochte Piazzetta kom je in de charmante wijk Matermania terecht, een redelijk rustig gedeelte van het eiland. De wandeling om de wijk te bereiken, is al een feestje.

Naast de bijzondere en boeiende details die je onderweg tegenkomt, biedt Matermania ook adembenemende uitzichten op onder andere de Arco Naturale en het startpunt van de Pizzolungo-route.

Op deze magische locatie stellen Stefanie en Peppe hun keuken open voor toeristen van over de hele wereld. Op deze manier willen zij mensen niet alleen kennis laat maken met de geheimen van de lokale keuken, maar hen ook voor even als een echte Caprese, een echte eilandbewoner laten voelen.

The Blue Kitchen
Stefanie is afkomstig van Capri, waar haar moeder Ester Grosso als gids werkzaam was. Ester genoot enorm van het contact met de toeristen en besloot om naast de tours ook kooklessen te geven.

Stefanie hielp tijdens deze lessen geregeld mee en ontwikkelde zo zelf een grote passie voor koken. Na ruim acht jaar in New York te hebben gewoond, keerde Stefanie in 2019 weer terug naar Capri om zich definitief op het eiland te settelen.

Dit deed zij echter niet alleen. Bij terugkomst in Italië leerde ze al vrij snel Peppe kennen, die zelf ook net was teruggekeerd na jaren in het buitenland te hebben gewerkt. Hij groeide op in Ottaviano, aan de voet van de Vesuvius, maar verruilde deze plek voor het romantische Capri om een nieuw avontuur aan te gaan.

Moeder Ester vertrok een paar jaar geleden naar het vasteland om bij haar partner te gaan wonen, die in de buurt van de Vesuvius zijn eigen wijn produceert. Nog steeds geeft zij kooklessen aan toeristen. Vorig jaar bracht ze zelfs een eigen kookboek uit; La cucina di Ester.

Haar vertrek was voor Stefanie en Peppe reden om zich over de kooklessen op Capri te ontfermen. Ze toverden de keuken om tot The Blue Kitchen, als eerbetoon aan de kleur die op het eiland altijd zichtbaar is.

Leer koken als een local
Tijdens de heerlijke kookworkshop dompel je je een paar uur onder in een pure, lokale ervaring. De nadruk ligt op de traditionele familierecepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale ingrediënten.

Je wordt verwelkomd met een verfrissende aperitivo en wat hapjes, alvorens je je handen uit de mouwen mag steken. Tijdens het koken krijg je de mooiste verhalen over het eiland te horen, waardoor je Capri daadwerkelijk leert kennen en het eiland met andere ogen zult bekijken.

Aan het einde van de les geniet je, samen met Peppe en Stefanie, op het terras van je eigen creaties. Ze geven je bovendien nog een blijvende herinnering mee zodat je nog lang terug kunt denken aan deze heerlijke ervaring.

Het idee is dat je de gerechten eenvoudig nogmaals kunt bereiden wanneer je weer thuis bent. Voorzien van een aantal schitterende verhalen en legendes over het eiland kun jij dan op jouw beurt jouw gasten ook even mee op reis nemen, naar het magische Capri.

Verschillende kookworkshops
Stefanie en Peppe bieden verschillende kookworkshops aan. Tijdens Capri’s Traditional leer je eigenhandig gevulde ravioli maken en bereid je de traditionele parmigiana. Ook delen Stefanie en Peppe het familierecept van de Caprese citroentaart.

Wil je liever de fijne kneepjes van het pasta maken onder de knie krijgen, dan is er de Pasta Class, waar je alles leert over de juiste technieken en de te gebruiken ingrediënten.

Het menu van de Seafood Class staat in het teken van traditionele visgerechten. Stefanie en Peppe delen handige trucjes zodat je voortaan verser dan verse producten weet te selecteren.

Wil jij je ook volledig onderdompelen in Caprese sferen en proeven van de eilandkeuken? Via deze link vind je meer details en kun je een kookworkshop boeken. Stefanie en Peppe zullen je met open armen verwelkomen!’

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *