Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Aan de kook met Federico bij Villa La Palagina

Na de culinaire verwennerij in Volpaia wachtte ons geen siësta, zoals je wellicht na een uitgebreide Italiaanse lunch zou verwachten. Nee, we verruilden de zon op het terras van La Bottega voor de warmte van de keuken van Villa La Palagina, waar chef-kok Federico Cardi Saskia de fijne kneepjes van de Toscaanse keuken bij zou brengen.

Hotel-Villa-La-Palagina-8Federico Cardi, chef-kok van Villa La Palagina

Terwijl ze samen het deeg voor een flinke hoeveelheid brood kneedden, vertelde Federico over het menu dat hij in gedachten had. Vooraf een lasagnetorentje met aubergine, asperges, tomaat, bechamelsaus en kaas, gevolgd door tortelloni gevuld met courgette, mascarpone, ricotta, amandel en majoraan. Als hoofdgerecht een tris van vlees en als dolce Federico’s befaamde tiramisù.

Daar kon Saskia weinig tegenin brengen, dus terwijl het deeg voor het brood lag te rijzen, gingen ze samen aan de slag. Al gauw ontstond er een soepel ritme in de keuken en raakten Federico en Saskia op elkaar ingespeeld, waarvan akte:

kookworkshop-Toscane kookworkshop-Toscane-2 kookworkshop-Toscane-3 kookworkshop-Toscane-4

Uiteindelijk stond alles dan ook zonder stress op tafel en kon Saskia, samen met Sophie en Eric, directeur van Villa La Palagina, genieten van al het lekkers. Maar niet voordat er een toost werd uitgebracht op deze bijzondere culinaire middag… Grazie Federico, grazie Eric!

kookworkshop-Toscane-5

Aan de kook met Federico
Wil je zelf ook graag een schort voorbinden en met Federico de keuken induiken om de fijne kneepjes van de Toscaanse keuken te leren? Dat kan! Neem contact op met Villa La Palagina voor alle details.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *