Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De koffers zijn weer gepakt!

Wat een heerlijke weken liggen er voor ons! Schoten we afgelopen weken al prachtige plaatjes, de Toscaanse heuvels worden met de dag mooier. We kijken nu al uit naar de donkerrode kleur die de heuvels dankzij bomen en wijngaarden later dit jaar aan gaan nemen en naar nieuwe foto’s als deze van vorig jaar:

herfst-Toscane

We zijn nu heel even terug in eigen land, voornamelijk om onze koffers opnieuw in te pakken. Want hoewel de dagen nog stralend zonnig zijn, kan het ’s avonds en ’s nachts behoorlijk afkoelen en zijn een dikke trui, een warme sjaal en een paar laarzen geen overbodige luxe.

Normaal gesproken nemen we nog wel eens met gemengde gevoelens afscheid van slippers, zomerjurkjes en fladderrokjes. Nu pakken we echter zingend opnieuw onze spullen, want er wacht een heerlijk vervolg van onze reis door de laars.

We vliegen eerst even terug naar Toscane. We proeven natuurlijk nog steeds van de wijn, maar tussendoor brengen we ook een bezoek aan de duivelse plekken van Florence. We bezoeken oude bekenden, ontdekken hopelijk weer een heleboel nieuwe pareltjes en doen zoveel mogelijk live verslag.

uitzicht-Florence

Na Toscane is Bologna aan de beurt. We hebben een fijne bed&breakfast gevonden met de naam Il B di Bologna (‘de B van Bologna’). We vielen eerlijk gezegd voor de namen van de kamers, die alle vier met een B beginnen: Bed, Breakfast, Bello en Buono. Benieuwd waar we uiteindelijk belanden, maar buonissimo wordt het sowieso, in de stad die bekend staat als ‘de buik van Italië’. We zullen vast met een paar kilo extra terugkeren – en dan hebben we het niet alleen over het gewicht van onze koffers!

Ten slotte vliegen we naar Bergamo, voor een bezoek aan de westkant van het Gardameer. Op uitnodiging van de Vlaamse An Beirens, eigenaresse van B&B Carpe Diem in Solferino, gaan we deze wat onbekendere kant van het bekendste meer van Italië eens aan een nader onderzoek onderwerpen. Cultureel en culinair gezien, maar we laten ons vooral verrassen door iemand die de streek meer dan goed kent.

Stitched Panoramafoto: B&B Carpe Diem

Last but not least wacht ons dan nog een reisje naar Parma en omgeving. Maar voor het zover is, gaan we tegen die tijd eerst een weekje op water en brood. Want ook in Parma zullen de nodige delicatessen op ons staan te wachten.

Voor wie een beetje jaloers op deze reisplannen is: begrijpelijk! We doen er dan ook alles aan om jullie mee te laten genieten. Niet alleen met mooie verhalen en foto’s, maar ook met geregeld een smakelijke winactie. Zo reizen jullie toch mee – zonder dat je die koffers moet sjouwen 😉 Andiamo!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Ik denk dat ik mijn baan opzeg en ook voor Ciao Tutti ga schrijven 😉

  2. Ik dacht hetzelfde, Aniek!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *