Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De rozentuin in Rome – geniet van een zoet rozenbriesje op de Aventijn

Op de verjaardag van Rome, 21 april, opent de Roseto Comunale, Romes rozentuin op de Aventijn, de poorten voor bezoekers. Onder het genot van een zoet rozenbriesje wandel je langs de meest schitterend gekleurde rozen, in alle soorten en maten die je maar kunt bedenken.

rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (3)rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (5) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (7) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (9) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (11)

De rozentuin ligt precies op de plek van het voormalige joodse kerkhof in Rome. Dit kun je nog steeds zien aan de vorm die de paden en de planten aannemen: ze vormen samen een menora, een zevenarmige kandelaar.

De Roseto Comunale is een van de meest romantische plekken van de stad. Tot circa half juni wandel je er tussen de verliefde Romeinse stelletjes en hoor je niets anders dan romantisch gefluisterde liefdesverklaringen en het ruisen van de rozenblaadjes.

rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (2) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (4) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (8) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (12)

Je vindt de rozentuin aan de Via di Valle Murcia 6 (op de Aventijn). De tuin is vanaf zondag 21 april tot en met zondag 16 juni 2024 dagelijks geopend van 8.30 tot 19.30 uur. Via deze link vind je alle informatie.

rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (1) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (10)

Van de rozentuin naar het sleutelgat

Wandel na je bezoek aan de rozentuin ook even door naar de sinaasappeltuinen op de Aventijn en het sleutelgat op het Piazza dei Cavalieri di Malta om de Sint-Pieter in een bijzondere omlijsting te bewonderen!

Nog meer mooie tuinen en parken
zowel in Rome als elders in Italië

Naast de rozen- en sinaasappeltuin heeft Rome nog een aantal andere fijne parken en tuinen om te picknicken, te pauzeren, een boek te lezen of lekker te wandelen. We tippen ze in deze blog.

Wil je nog meer mooie tuinen ontdekken? De Ciao tutti Special Giardinissimo omvat de mooiste tuinen van heel Italië. Met deze unieke tuinenselectie, die meer dan honderd tuinen en ruim zeshonderd pagina’s beslaat, valt er lekker veel te genieten. Een voorproefje bekijk je via deze link.

Bestel Giardinissimo

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

 1. Marjo Dammers

  Goedenavond
  Wat een leuke site
  Wij hopen eind juni 5 dagen naar Rome te gaan
  Wel met 2 kleine kinderen
  Heb je nog tips ?

 2. Ciao Marjo,

  al onze tips vind je op deze website en in de gratis Ciao tutti app, met speciaal voor kinderen deze wandeling > https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/rome/met-de-hele-familie-naar-rome/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *