Download gratis de Ciao tutti app

De rozentuin in Rome – geniet van een zoet rozenbriesje op de Aventijn

rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (3)

Op de verjaardag van Rome, 21 april, opent de Roseto Comunale, Romes rozentuin op de Aventijn, de poorten voor bezoekers. Onder het genot van een zoet rozenbriesje wandel je langs de meest schitterend gekleurde rozen, in alle soorten en maten die je maar kunt bedenken.

rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (5) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (7) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (9) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (11)

De rozentuin ligt precies op de plek van het voormalige joodse kerkhof in Rome. Dit kun je nog steeds zien aan de vorm die de paden en de planten aannemen: ze vormen samen een menora, een zevenarmige kandelaar.

De Roseto Comunale is een van de meest romantische plekken van de stad. Tot half juni wandel je er tussen de verliefde Romeinse stelletjes en hoor je niets anders dan romantisch gefluisterde liefdesverklaringen en het ruisen van de rozenblaadjes.

rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (2) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (4) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (8) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (12)

Je vindt de rozentuin aan de Via di Valle Murcia 6 (op de Aventijn). De tuin is dagelijks geopend van 8.30 tot 19.30 uur.

Extra opening in de herfst van 2022

Van 8 tot 23 oktober 2022 is de rozentuin extra geopend, voor een prachtige herfstwandeling tussen de rozen!

rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (1) rozentuin-Roseto-Comunale-Aventijn-Rome (10)

Tip! Wandel na je bezoek aan de rozentuin ook even door naar de sinaasappeltuinen op de Aventijn en het sleutelgat op het Piazza dei Cavalieri di Malta om de Sint-Pieter in een bijzondere omlijsting te bewonderen!

Nog meer mooie tuinen in Italië

De Ciao tutti Special Giardinissimo omvat de mooiste tuinen van heel Italië. Met deze unieke tuinenselectie, die meer dan 100 tuinen en ruim 600 pagina’s beslaat, valt er lekker veel te genieten. Een voorproefje bekijk je via deze link.

Bestel Giardinissimo

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *