Home » Reizen door Italië » 3x Italië in Lonely Planets Best in Travel 2015
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

3x Italië in Lonely Planets Best in Travel 2015

Zijn jullie al langzaam aan vakantieplannen aan het maken voor 2015? Wij helpen jullie komend weekend een handje door de mooiste droomplekken in Italië met jullie te delen. Nog heel even geduld en dan kunnen jullie grasduinen in de fijnste, bijzonderste en leukste vakantiebestemmingen in Italië…

Processed with Moldiv

Lonely Planet presenteerde eerder deze week al de beste reisideeën voor 2015, in een indrukwekkend aantal top 10-lijstjes. Italië is drie keer van de partij in deze Best in Travel 2015-lijstjes:

Milaan

Best in Travel – Cities
Milaan staat op nummer 3 in Lonely Planets steden top 10 voor 2015. Niet gek als je weet dat daar de Expo 2015 wordt gehouden. Tijdens de Wereldtentoonstelling zal de hoofdrol zijn weggelegd voor lekker eten en drinken; iets wat de Italianen wel is toevertrouwd. Op de enorm grote oppervlakte die de Wereldtentoonstelling in beslag zal nemen kun je genieten van ontelbaar veel specialiteiten, kookdemonstraties bijwonen of wijn proeven.

Ravello-Amalfikust (1)

The world’s best places to get a yes – Amalfikust
Plannen voor een aanzoek? Kies dan voor de Amalfikust – op nummer 5 in de top 10. Dit stukje Italië is volgens Lonely Planet ‘meant for couples in love’. Als specifieke plekken noemt Lonely Planet het Terrazza dell’Infinito, het Terras der Oneindigheid, bij Villa Cimbrone in Ravello, en het Sentiero degli Dei (Godenpad) hoog boven Positano.

Ravello-Amalfikust (2)

The world’s best places for extreme eating – Sardinië
We weten dat je in Italië op veel plekken heerlijk kan eten, maar op Sardinië bestaat een delicatesse die we liever links laten liggen. Deze casu marzu, schapenkaas met levende larven erin, staat niet voor niets in Lonely Planets extreme eating top 10. Alleen al de aanblik van de kaas doet onze maag omdraaien (die besparen we jullie om die reden ook maar).

Sardinie-schapen-kaas

De kaas is overigens officieel verboden volgens de EU-gezondsheidsrichtlijnen. Het gaat eigenlijk namelijk om een bedorven product. Toch kun je de kaas op tal van plekken op Sardinië nog gewoon proeven, mocht je de verleiding niet kunnen weerstaan.

Lonely Planet Best in Travel 2015
Lonely Planet tipt voor 2015 het beste op reisgebied, met om te beginnen tien landen, tien regio’s en tien steden. Daarnaast zijn er tal van top 10-lijstjes met bijzondere bestemmingen in het nieuwe jaar. Zo maakte Lonely Planet een top 10 met gratis activiteiten, met de beste alternatieven voor een warme kop koffie, met de mooiste toiletruimtes en met ‘sheepish travel encounters’ in het kader van het Chinese Jaar van het Schaap. Laat je inspireren en droom alvast weg bij een jaar vol bijzondere bestemmingen!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *