Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Piratennesten in Puglia

Wij leggen Puglia vast in tekst en beeld, maar kunstenares Loeki Boerebach maakt kleurrijke schilderijen van verschillende dorpjes in Puglia. Ze mailde ons: ‘Ostuni, Lecce in het zuiden van Italië. Ik kende al veel van het land, maar was nog nooit beneden Rome geweest.Vorig jaar ging ik daar voor het eerst naartoe en het was, voor mij, een heel andere wereld. Ik voelde me er ‘ongemakkelijk’ en het leverde me geen enkel schilderij op. Tot het eind van die zomer, toen maakte ik onderstaand schilderij. Het verwoordt hetgeen ik niet kon zeggen: de ‘afgesloten’ schoonheid van de steden, toch een beetje piratennesten… Nu wil ik er meer dan graag naar terug.’

Puglia-Loeki-Boerebach

Dat kunnen we ons voorstellen – we zijn helemaal verliefd op dit stukje Italië – en op Loeki’s interpretatie daarvan. Het zou hier niet misstaan aan de muur in ons witte huisje in Ostuni!

Ook andere Zuid-Italiaanse dorpjes zijn door Loeki op het doek vereeuwigd, net als de middeleeuws aandoende stadjes in Toscane. Nieuwsgierig naar Loeki’s kleurrijke Italiaanse stadsgezichten? Neem dan een kijkje op haar website.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *