Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Trulli d’Autore – logeren in een trullo bij Martina Franca

Heb je altijd al eens in een trullo willen slapen? De kegelvormige daken van de stenen witte huisjes steken overal in de Valle d’Itria, in het hart van Puglia, prachtig af tegen de blauwe lucht.

De ‘hoofdstad’ van de trulli is Alberobello, waar het oude centrum bestaat uit kronkelige straatjes waarlangs meer dan duizend traditionele trulli staan. Sinds 1996 staan de trulli in Alberobello op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Prachtig om te zien, maar eerlijk gezegd vind je de mooiste trulli op het platteland van de Valle d’Itria, net buiten de bekende plaatsen van deze streek.

Trulli d’Autore – vakantie in een trullo

Even buiten Martina Franca vind je bijvoorbeeld B&B Trulli d’Autore, een klein complex met zes verschillende kamers, waarvan een aantal in een trullo, die allemaal de naam van een beroemde Italiaanse schrijver dragen.

Je kunt natuurlijk een of twee kamer(s) boeken, maar je kunt ook vragen of je de hele accommodatie kunt huren voor een vakantie met familie of vrienden. In totaal kunnen er achttien gasten overnachten.

De authentieke trulli en andere kamers zijn recent volledig gerestaureerd en voorzien van alle moderne comfort, waarbij de Pugliese tradities niet vergeten worden. Zo zie je de haan terug op het traditionele keramiek en staan er op verschillende plekken prachtige vazen en amforen uit de familiecollectie.

De vier trulli in detail

Trullo Pirandello is een romantische tweepersoonskamer in de cono (het kegelvormige dak) van een van de trulli, met een houten tweepersoonsbed en een kleine badkamer met douche.

Net iets ruimer is Trullo Verga, de junior suite met een terrasje met uitzicht op het zwembad. Er zijn drie slaapplekken (een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed), een keukentje en een badkamer met douche.

Trullo Leopardi is geschikt voor drie personen. De trullo omvat een woonkamer met openhaard, een keuken, een slaapkamer (met een tweepersoons- en een eenpersoonsbed) en een badkamer met douche. Deze trullo is te combineren met kamer Pascoli (zie verderop), zodat je een groter verblijf kunt creëren.

Trullo Alighieri – die ooit werd gebruikt om het hooi op te slaan – is omgetoverd tot een luxe suite. Deze trullo heeft een zitkamer met divan, een grote woonkeuken, twee slaapkamers (twee tweepersoonsbedden en een eenpersoonsbed) en een ruime badkamer met douche. Ook deze trullo biedt uitzicht op het zwembad.

Elke trullo is voorzien van een eigen ingang, verwarming en airconditioning, televisie en wifi. Bovendien wordt er elke ochtend een heerlijk ontbijt geserveerd.

De twee cummerse in detail

Naast deze vier trulli kun je bij Trulli d’Autore ook logeren in een cummersa, de typische vorm voor een huis in de omgeving van Locorotondo.

Cummersa Pascoli is een stijlvol ingerichte kamer, geschikt voor twee personen, met een badkamer met ruime douche. De kamer is te koppelen aan Trullo Leopardi.

Op de eerste verdieping word je verwelkomd door de warmrode gevel van Cummersa Manzoni. Onder het dak is hier een sfeervolle tweepersoonskamer gecreëerd. Naast de toegang tot deze kamer is een mooi dakterras gemaakt, met uitzicht op het zwembad én op de puntdaken van de trulli.

Beide kamers zijn net als de trulli voorzien van een eigen ingang, verwarming en airconditioning, televisie en wifi. Een heerlijk ontbijt hoort er ook bij een verblijf in een van de cummerse bij.

Genieten in het groen rondom de trulli

Rondom de trulli ligt een oase van groen, vol palmbomen, oleanders en andere bloemen, struiken en bomen die meteen voor een vakantiesfeer zorgen. Op het terrein staan ook eeuwenoude olijfbomen.

Tussen het groen prijkt een grote volière met allerlei verschillende vogels. Er zijn verschillende zithoekjes gemaakt in de tuin, maar een van de fijnste plekken voor een ontspannen dagje is het uitnodigende zwembad.

Op vakantie bij Trulli d’Autore

Je kunt je vakantie bij Trulli d’Autore boeken bij VesuvioTour. Voor vragen kun je contact opnemen via info@vesuviotour.nl of 0031-(0)208932077.

Gianluca, de eigenaar van VesuvioTour, heeft persoonlijk alle accommodaties bezocht die je bij VesuvioTour kunt vinden. Zo weet hij zeker dat ze voldoen aan zijn eisen van duurzaamheid en ecotoerisme en kan hij samen met zijn enthousiaste team het beste bieden aan zijn klanten.

Elke plek wordt bijvoorbeeld omringd door de natuur, is ontstaan uit reeds bestaande gerestaureerde gebouwen en werkt met een biologische voedselproductie. Elke accommodatie is uitgekozen vanwege de hoge kwaliteitsstandaard, een prettige ontvangst, de strategische positie en de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Zo weet je zeker dat je een onbezorgde vakantie tegemoet gaat!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *