Inspiratie voor een Italiaanse kerst

The Vespa Trip – ontdek Toscane, de Amalfikust & Sicilië per scooter!

Staat een roadtrip door Italië ook op jouw bucketlist? Denk dan eens aan een tocht op een Vespa, met een van de reizen die The Vespa Trip in Italië organiseert, in Toscane, aan de Amalfikust en op Sicilië.

Op een Vespa door de Toscaanse heuvels
Het klinkt als een droom: een Vespatocht door de Toscaanse heuvels. Het fotogenieke landschap van deze regio staat garant voor een onvergetelijke vakantie – en al helemaal als je er op een Vespa doorheen zoeft, met de zon op je gezicht en zover je maar kunt kijken cipressen, olijfbomen en wijnranken.

Zoef door de Toscaanse heuvels
De allereerste Vespa Trip vond in 2015 plaats in Toscane, waar elke weg verleidelijke verrassingen brengt. Elk stadje of dorpje waar je langs rijdt, is een juweeltje.

Zo bezoek je onder meer San Gimignano, Siena, Florence en Lucca, maar ook Vinci, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci, en het bijna van de bewoonde wereld afgesloten dorpje Montefegatesi, op vrijwel het hoogste puntje van Toscane.

Natuurlijk mag een bezoek aan het unieke Vespamuseum in Pontedera niet ontbreken, maar er is vooral heel veel tijd om door het Toscaanse landschap te rijden. Je volgt de mooiste weggetjes, met na elke bocht een nieuw panorama met in de hoofdrol de prachtige Toscaanse wijngaarden, zonnebloemvelden en glooiende heuvels.

De Toscaanse route start en eindigt in Pisa. De etappes zijn telkens tussen de 70 en 120 kilometer. Je slaapt in drie- of viersterrenhotels en kunt er elke dag opnieuw voor kiezen om in je eentje op pad te gaan (met behulp van roadbook en gps) of om de gids te volgen en zo zorgeloos van je Vespa Trip te genieten.

Je boekt Il Giro Classico voor € 570,- per persoon. Via deze link vind je alle details van deze klassieke tocht door hartje Toscane.

Verken de adembenemende Amalfikust per Vespa
De wind langs je wangen, de zon op je gezicht en de geur van de zee in je neus… Beter dan op een Vespa wordt een reis langs de Amalfikust niet, zeker omdat je al scooterend op en top kunt genieten van het uitzicht op zowel de zee als op de kleurrijke dorpjes die tegen de rotsen lijken te zijn geplakt.

Je geniet van spectaculaire vergezichten, hoge kliffen, de blauwer dan blauwe zee en tientallen bochten die steeds weer iets nieuws onthullen dat je de adem zal benemen… Bovendien kun je overal zonder problemen parkeren, voor een cappuccino, een lekker lange lunch of gewoon een mooie foto. Een luxe langs deze spectaculaire kustweg!

Daarnaast geniet je tijdens deze trip van een ongerept natuurgebied in het binnenland en van een bezoek aan Pompeï. Naast de drie hoofdroutes krijg je ook nog enkele extra tracks. Heb je wensen qua bestemmingen? Vraag The Vespa Trip-gids dan gerust om hulp en aanbevelingen.

Tijdens de Vespa Trip aan de Amalfikust verken je het gebied vanuit één uitvalsbasis, viersterrenhotel O Sole Mio in de buurt van Sorrento, met een zwembad voor een verfrissende duik bij thuiskomst.

Voor deze spectaculaire tocht langs de Amalfikust betaal je € 570,- per persoon. Via deze link vind je alle beschikbare startdata, plus alle details.

Zinderende Vespa Trip op zonnig Sicilië
Geen enkel eiland spreekt meer tot de verbeelding dan Sicilië. Dankzij een rijke geschiedenis, de heerlijke keuken en de vriendelijke inwoners is het echt een droombestemming. Zeker als je een deel van het eiland per Vespa kunt verkennen!

Tijdens The Vespa Trip Sicilië ontdek je een aantal prachtige plekken die het eiland te bieden heeft. Castellamare del Golfo, een vissersdorpje aan een prachtige baai dat dankzij de centrale ligging het perfecte startpunt is voor de uitgestippelde routes.

Een van die routes brengt je naar de zoutkust ten zuiden van Trapani en de tempel van Segesta, tijdens een andere route koers je door het binnenland naar Corleone en weer een andere route voert je naar Erice, met schitterend uitzicht op zee.

Benieuwd naar deze Siciliaanse scootertrip? Via deze link vind je alle details van deze Vespatour. De kosten bedragen net als bij de andere trips € 570,- per persoon.

Boek een onvergetelijke Vespatrip!
Wil je The Vespa Trip boeken? Dat kan via deze link. De prijs voor elke Vespa Trip bedraagt € 570,- per persoon. Dit is inclusief de huurprijs van de Vespa (per twee personen – alleen op een Vespa rijden kan ook, tegen een meerprijs), overnachtingen in drie- of viersterrenhotels met ontbijt, af en toe een gezellige aperitivo, een back-up service die je zal helpen in het onwaarschijnlijke geval dat je motorpech hebt, een roadbook met alle leukste weggetjes en beste adresjes onderweg.

Voor meer informatie stuur je een e-mail naar info@thevespatrip.com of bel je naar 0032-92964850 (dat kan gewoon in het Nederlands). Via Facebook en Instagram geniet je alvast mee van de mooiste plekjes die je tijdens The Vespa Trip ontdekt.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.