Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » Raro Villas – prachtige vakantievilla’s én woningen in Puglia
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Raro Villas – prachtige vakantievilla’s én woningen in Puglia

Op zoek naar een heerlijk vakantiehuis mét zwembad in Puglia? Raro Villas heeft een prachtig aanbod aan villa’s, van La Favola dei Trulli (‘het sprookje van de trulli’) tot Pajare Francesi en van Corte dei Messapi tot Trullo Bel Fiore.

Dankzij Isaac, wiens schoonfamilie uit Puglia komt, maakten we kennis met Melanie en Luigi van Raro Villas, dankzij Melanie en Luigi ontdekten we prachtige pareltjes die we op onze beurt graag met jullie delen. Kijk maar eens wat Raro Villas allemaal voor moois in de aanbieding heeft:

Als je al die plaatjes ziet wil je toch meteen je koffers pakken om hier onbezorgd vakantie te vieren? Om te genieten van je eigen vakantiehuis in Puglia, in alle rust en met alle privacy, met al het moois van deze regio binnen handbereik.

Je vindt hier schitterende stranden, gezellige dorpjes, authentieke restaurants en een ongekende gastvrijheid. De perfecte ingrediënten voor een geslaagde vakantie, zeker als je na een dagje sightseeing in je eigen zwembad kunt duiken!

Veel gasten van Raro Villas worden zo verliefd op de streek, dat ze er graag een eigen huis zouden willen hebben, als tweede woning of als permanente woning. Zo ook Fryda en Toon, die het zuiden van Nederland verruilden voor het zuiden van Italië.

Toon had zijn oog laten vallen op Puglia, met name omdat de bouwstijl hem heel erg aansprak. Het gebruik van veel natuursteen en andere natuurlijke materialen, de combinatie van authentieke tradities en modern design deden hem dromen van een toekomst in het zonnige zuiden.

Toon: ‘Hoewel ik altijd al naar een warm land wilde verhuizen, was de keuze voor Puglia eigenlijk toeval. Ik zag op internet foto’s van huizen die me aanspraken en samen met Fryda besloot ik een vakantie naar Puglia te boeken, om te ervaren of we daar zouden kunnen aarden.’

Nadat ze hun koffers hadden gepakt, bleek Puglia inderdaad de perfecte plek om hun droom te verwezenlijken. Nog datzelfde jaar verhuisden ze en pakten ze niet alleen hun koffers, maar hun hele hebben en houwen in.

Fryda: ‘Vóór onze vakantie hadden we al contact opgenomen met Raro Realty, een makelaarskantoor met een prachtige website – toch een zeldzaamheid in het Italiaanse zuiden – om een aantal huizen te bekijken die we vooraf hadden uitgezocht. Van die geselecteerde huizen was er echter niet één die ons beviel.

Aan het eind van de rit werd ons toen nog voorgesteld om dan naar een huis te gaan kijken dat nog in aanbouw was. Uiteindelijk is dit onze keuze geworden. Een aantal maanden later zijn we nog een keer naar Puglia geweest voor allerlei administratieve rompslomp. Prachtig om je huis dan zo gegroeid te zien!

In de tussentijd bleef Toon naar huizen kijken en informatie opvragen, wat vervolgens weer tot een bezichtiging leidde. Wij zagen meteen potentieel om nog een tweede woning te kopen, om die vervolgens te kunnen verhuren. Ook een complex met trulli, de karakteristieke huisjes van Puglia, kon natuurlijk niet ontbreken…’

Raro Realty wordt net als Raro Villas gerund door Melanie en Luigi. Toon: ‘Voor ons was het echt een meerwaarde dat we beide keren tijdens het hele aankoopproces in goed Engels konden communiceren.

Maar niet alleen dát: Melanie is echt van Britse afkomst. Dat lijkt misschien niet zo belangrijk, maar aangezien de Italiaanse visie in bepaalde dingen toch wezenlijk verschilt van onze cultuur, is het fijn om iemand aan je zijde te hebben die dingen meteen begrijpt en doorziet.’

Fryda: ‘Luigi, die is geboren en getogen in deze streek, is op zijn beurt een aanwinst, omdat hij tot in de kleinste details op de hoogte is van alle regels en wetgeving, die vaak regionaal en soms zelfs lokaal geregeld zijn en dus flink kunnen verschillen.

Voor ons was dit een gouden combinatie. Niet alleen vonden we dankzij hen ons droomhuis én een prachtig huis om te verhuren, Melanie en Luigi zijn inmiddels ook onze beste vrienden geworden. Mede dankzij hen voelen we ons hier zo thuis!’

We zijn natuurlijk erg benieuwd naar Villa Cristina, het huis dat Fryda en Toon verhuren, op tien minuten rijden van Ostuni, la città bianca, het witte stadje.

De villa ligt midden in het groen, met uitzicht op olijfbomen. Binnen vind je een grote keuken en eetkamer met een open haard, met aan alle kanten ramen zodat je een prachtig zicht hebt op de tuin en het zwembad. In de lounge, met gewelfd plafond, vind je nog een stenen open haard. Deze kamer biedt toegang tot alle drie de slaapkamers, elk voor twee personen, waarvan twee met een eigen badkamer, de derde badkamer is gemeenschappelijk.

Het tweede juweeltje van Fryda en Toon is Trulli Itaka, een schitterend wit trulli-complex op het platteland rondom Ceglie Messapica. Woorden schieten tekort om dit pareltje te omschrijven, maar de foto’s spreken voor zich:

Fryda en Toon voelen zich inmiddels helemaal thuis in Puglia en hebben voor beide accommodaties talloze tips voor je. Fryda: ‘Het is hier wel een vereiste om in het bezit te zijn van een (huur)auto, anders kun je de mooiste plekken niet bereiken. Wij rijden bijvoorbeeld graag naar zee, voor een duik in een afgelegen baaitje of voor een lunch aan het strand.

Maar ook in de buurt valt genoeg te zien. Dwaal door de straatjes van Ceglie Messapica en rijd over het platteland, langs talloze trulli die tussen de olijfbomen door opduiken. Bij aankomst in Puglia zal je meteen opvallen hoeveel olijfbomen hier wel niet zijn, vaak van wel enkele honderden jaren oud. Hier proef je pure olijfolie (die je bij ons ook kan kopen voor thuis), zonder enige toevoeging.

Bij al die heerlijke gerechten hoort natuurlijk een goed glas wijn. En ook Puglia staat bekend om hun overheerlijke wijnen, waaronder de Negroamaro (onze favoriet) en de Primitivo.’

Toon: ‘Wees wel gewaarschuwd, want voor je het weet word je net zo verliefd op dit stukje Italië als Fryda en ik… Nee, zonder gekheid, ik kan je oprecht aanraden hier een (tweede) woning te zoeken. Zorg dan wel voor een goede begeleiding. Wij hebben toevallig alle geluk van de wereld gehad met Melanie en Luigi. Als dat niet was geweest dan weet ik niet hoe we er op dit moment bij hadden gezeten, want wij hadden ons achteraf gezien eigenlijk niet voldoende voorbereid op deze grote stap.’

Fryda: ‘Ook moet je veel geduld hebben. Als het regent, dan wordt er niet gewerkt. Dat geldt niet overal natuurlijk, maar dingen gaan echt anders. Je moet het niet vergelijken met het leven in Nederland of België. En een laatste tip: zorgen dat je iets van de Italiaanse taal begrijpt, want Engels spreken maar weinig mensen hier. Voor de dagelijkse boodschappen is het toch fijn als je de ander een soort van verstaat.’

Krijg je meteen zin om te vertrekken? Zoek hier alvast een mooie vakantievilla in Puglia uit. Mocht je na je vakantie in Puglia graag net als Fryda en Toon een eigen plek hebben in deze heerlijke regio, aarzel dan niet om contact op te nemen met Melanie en Luigi van Raro Realty. Ze helpen je graag aan je droomhuis!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *